כסא בטיחות נוסף

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• כסא בטיחות נוסף
    שירה
    08/07/2021

שלום קובי,

עתידים להתרחב (טפו טפו טפו) :) הגדול בן שנתיים נהנה מאוד מהצ'יקו נקסטפיט זיפ מקס ולשמחתנו עדיין נוסע נגד כיוון הנסיעה.
    הקטן יקבל את הצ'יקו ואנחנו מחפשים לגדול כיסא חדש תחת 2 הנחות (אם ההנחות אינן נכונות אשמח לדעת) :
    1. כסא בטיחות עדיף על כסא משולב
    2. עדיף למשוך כמה שעוד ניתן עם הגדול נגד כיוון הנסיעה

אין לנו אוטו גדול ואחרי שעשינו כמה מדידות והתקנות, הכסא היחיד שאפשר לשים גם אותו נגד הכיוון מאחורי הנהג הוא Graco slimfit3 lx. הבנתי שיש לו הגנות צד.

הדבר שהכי חשוב לנו הוא בטיחות. לא מצאתי הרבה מידע על הסלימפיט3 lx.
    רציתי לברר איתך איך הגרקו הנ"ל מבחינת בטיחות לעומת האופציות הבאות:
    1. צ'יקו נקסטפיט זיפ מקס זהה, מותקן עם כיוון הנסיעה
    2. אחד הדגמים הטובים של ברייטקס מותקן עם הכיוון
    3. כסא משולב גרקו סנאגלוק עם הכיוון

תודה רבה רבה
    שירה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כסא בטיחות נוסף

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

קובי סופר
    09/07/2021

שלום שירה,

אכן אין יותר מדי מידע על הסלים פיט. למעשה הוא מציע יתרון מרכזי שזה גודלו ולכן זו הסיבה היחידה שאני ממליץ עליו מדי פעם, למקרים שצריך לשים 3 מושבים.

לגבי המלצות, צריך לקחת בחשבון שהזיפ מקס תוכנן ככה שלתינוקות יהיה נוח נגד הכיוון גם בגילאים מאוחרים של שנתיים ואף יותר. אני לא בטוח שבדגם אחר הילד ישתף פעולה. ממליץ לבדוק לפני רכישה.

על כיסא משולב אני פחות אוהב להמליץ מכיוון שכיסא לחוד ובוסטר לחוד בשני המקרים מקבלים דירוגי בטיחות יותר טובים לכן אני ממליץ לרכוש כיסא לחוד ובוסטר לחוד כשיגיע הזמן.

במשולבים אני ממליץ על גרקו טריגו סנאגלוג (עם פטנט דומה לברייטקס קליקטייט) או גרקו פוראבר.

לא משולבים אז צ'יקו נוסף לדעתי הפתרון הכי טוב. דגמי ברייטקס קליקטייט שבינהם הכי אני ממליץ על הבולווארד גם אופציה בטיחותית טובה.

אם מוותרים על נגד הכיוון, גרקו נאוטילוס סנאגלו לדעתי הקניה הכי טובה מבין כל האופציות, הוא מעט צר יותר מהכיסאות, כמעט במימדי הסלים פיט, בטיחותית הוא אחד הבוסטרים הטובים בעולם בזכות פטנט הסאגלוק.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כסא בטיחות נוסף

שירה
    09/07/2021

קובי תודה רבה על התשובה המפורטת :)
    צ'יקו או ברייטקס נוסף לא ייכנסו נגד הכיוון לצערנו.
    אז מבחינת בטיחות, מה עדיף?
    1. צ'יקו נקסטפיט זיפ מקס נוסף עם הכיוון?
    2. בוסטר גרקו נאוטילוס סנאגלוק, כמובן עם הכיוון?

תודה רבה רבה
    שירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בטיחותית אם מתאפשר תמיד נגד הכיוון

קובי סופר
    09/07/2021

שלום שירה,

בטיחותית אם מתאפשר תמיד נגד הכיוון. עם הכיוון זה לא משנה כלךכך. הצ'יקו מעט יותר בטיחותי אך אני נוטה להמליץ על הגרקו.
    גם בגלל שהוא תופס פחות מקום וגם בגלל שבתור בוסטר הוא מצוין. גם בזכות הסנאגלוג שעתידית (ממשקל 20 ק"ג של התינוק) יותר קל להתקנה עם חגורת בטיחות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כסא בטיחות נוסף מה לקנות

שירה
    13/07/2021

היי קובי,

תודה רבה על הפירוט, אני מבינה שמעדיפה כסא בטיחות. למרות שהן השנתיים נהנה מאוד מחשיבה נגד הכיוון בזיפ מקס, משיקולי מקום מאחורי הנהג לא תהיה לנו ברירה אלא להושיב את הגדול על כסא בטיחות עם הכיוון.

עכשיו השאלה היא איזה כסא לקנות... (צ'יקו נקסטפיט זיפ מקס או ברייטקס).
    האם גם לנקסטפיט יש הגנות צד כמו של הדגמים הטובים של ברייטקס?
    חשבתי לקחת גם אחד מכסאות הברייטקסים עם מנגנון הקליקטייט כדי שנוכל להעביר את הכסא השני בקלות בין הרכבים.
    אשמח לשמוע את המלצתך האם לבחור בצ'יקו/ברייטקס עם כיוון הנסיעה בשאלות של:
    1. בטיחות והגנת צד- למי יש הגנת צד טובה יותר ומי בטיחותי יותר עם כיוון הנסיעה.
    2. נוחות שתאפשר שינה במצב קרוב לשכיבה ברכב לילד גדול יותר (הייתי רוצה למשוך את הגדול הכי הרבה שניתן אפילו עד גיל 4 עם כסא הבטיחות).
    3. אם התשובה היא ברייטקס איזה מהדגמים? כסא מגיל 0 או מגיל שנה? אשמח לדגם ספיציפי כי יש להם הרבה סוגים.
    4. איפה כדאי למקם את הגדול על הספסל האחורי? במושב האמצעי או גם בצד ? התינוק ישב נגד הכיוון סמוך לדלת הימנית משיקולי מקום לנהג.

תודה רבה!

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    13/07/2021

שלום שירה,

צ'יקו / ברייטקס. לגיל שנתיים אני נוטה לברייטקס בגלל הקליקטייט. כמו שציינת יותר נוח לנייד בין רכבים אך יש עוד יתרון. ממשקל 18 ק"ג של הילד הגדול, חייבים לחגור את הכיסא עם חגורה, אז לקליקטייט יש יתרון אדיר מול צ'יקו.

1. בטיחותית הרמה זהה, שניהם מדורגים ככיסאות הבטיחותיים ביותר. אצל כל אחד הגנות הצד טיפה שונות אך יעילות באותה המידה.
    2. היתרון הגדול של צ'יקו שהוא יותר שוכב, זה יתרון אדיר כשהם נגד הכיוון, במיוחד לתינוקות בני יומם.
    כאשר מתקינים עם הפנים קדימה אסור לשים במצב שוכב. יש בצ'יקו בוכנות בצדדים, בועת האוויר חייבת להיות במרכז למקסימום בטיחות. כאשר תשכיבו את הכיסא תראו שהיא לא במקומה, לכן בכל מקרה הכיסאות צריכים להיות בזווית שהיא חצי ישיבה חצי שכיבה. לכן היתרון של צ'יקו די נאבד כאן.
    בכל מקרה ממליץ לבדוק את שני הדגמים ברכב ולראות מה נוח לילד.
    3. בברייטקס אני ממליץ על הבולווארד (אם אין שיקול כלכלי, עדיף עם בד ננוטקס). האדבוקט עם הגנות צד חיצוניות לא קיבל דירוג גבוה יותר והוא רחב ויקר יותר, לכן זה די מיתר אותו, בטח שיהיה עוד מושב ואולי עוד אחד בעתיד.
    לדעתי ברייטקס להרבה תינוקות לא יהיו נוחים מגיל 0 בגלל שהם פחות שוכבים מצ'יקו.
    4. בטיחותית הכי בטוח במרכז אך זה לא תמיד הכי נוח. גם מאחורי הנהג נחשב לנקודה בטוחה ברכב. על פי סטטיסטיקת חברות הביטוח המקום הכי בטוח ברכב זה מושב הנהג, לאחר מכן הנוסע מאחור, לאחר מכן באמצע, לאחר מכן מאחורי הנוסע הקדמי ובסוף הנוסע ליד הנהג. ברוב תאונות הצד הצד הנפגע הוא צד הנוסע ליד הנהג.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כסא בטיחות נוסף

שירה
    13/07/2021

תודה רבה רבה קובי על המידע!
    אז נלך על הברייטקס.
    האדבוקט לא קיבל ציונים טובים יותר של הגנות צד לפי התקן האירופאי? זה. לא מוזר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

קובי סופר
    13/07/2021

שלום שירה,

1. הברייטקס בתקינה אמריקאית.
    2. הבדיקות נעשות על ידי גופים פרטיים. כמוכן במהירויות יחסית נמוכות ככה שזה רק נותן סוג של מדד ולא מדד מלא.
    ראיתי כיסאות שקיבלו 2 כוכבי בטיחות (שזה ציון עלוב) והצילו חיי תינוקות ברכבים שהתהפכו ומראה הרכב היה נוראי. אז גם את נתוני הבדיקות אפשר לקחת בערבון מוגבל. אבל בתאונות עם דגמים שדורגו גבוה, הוכח שהמבחנים די חזו את הרמה הגבוהה.
    אני מניח שבמקרה של תאונת צד חזקה יהיה לאדבוקט סוג של יתרון.
    3. האדבוקט יותר כבד, חשוב להבין שבמקרה תאונה למשקל יש תפקיד חשוב, ככל שהמוצר יותר כבד כך המשקל והעומס על החגורות גודל פי כמה וכמה. לא סתם קוסקו סנרה שהוא כיסא מאוד בסיסי מקבל דירוגים גבוהים כבר כעשור, אין לו שום הגנות צד אבל מצד שני הוא סופר קל. זה אומר שבמקרים של תאונות חזיתיות, פגיעה מאחור או שאנחנו נפגע ברכב מלפנים, המשקל הכבד ישחק לרעת האדבוקט. הכל כמובן תלוי גם במהירות הנסיעה. יש כאן המון מדע ופיזיקה. המון שאלות של אם ואיך. בסופו של דבר אין מוצר שיספק הגנה היקפית מלאה בגלל עניין המשקל. ככל שנרצה מוצר חזק ומגן יותר המשקל יטפח וזה יהיה חיסרון במקומות אחרים. לכן ההמלצה שלי על הבולווארד ויש מומחים שממליצים יותר על המרתון שיש לו פחות הגנות אבל שוב, הוא יותר קל.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו