היריון ראשון, ילד ראשון. מה קונים?

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• היריון ראשון, ילד ראשון. מה קונים?
    בת חן
    11/07/2021

היי קובי, הגעתי לפורום במקרה אחרי שיטוטים בגוגל ונשאבתי.
    אני בהיריון ראשון שלי וקלולסית לחלוטין לגבי הרכישות הגדולות. מכל התשובות בפורום אני מבולבלת אפילו יותר.אשמח מאוד להמלצה על עגלה ששתמש אותנו העז"ה בתקווה גם להיריונות הבאים. חשוב מאוד שתהיה נוחה לקיפול וגם תיכנס נורמלי בתא מטען. מבחינת מחיר, אשמח לשמוע על עגלות בשלל טווחי מחיר, כי כרגע חושבת שגם אם העגלה תהיה יקרה מאוד אבל איכותית ושווה את הכסף- נקנה אותה. (בינתיים היתי בחנות אחת וראיתי פגפרגו בוק שנראתה לי גדולה ומסיבית, אבל גדולה גם אחרי קיפול. ספורט ליין סיילו xl שהמוכרת המליצה עליה בחום וסייבקס מיוס 2,- שהסל אחסון בו למטה מרגיש לי קצת קטן) כאמור אשמח להמלצה כדי ללכת לחנויות שונות ולהתנסות בדגמים שלדעתך יכולים להתאים.
    תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשוב לא להתפזר להרבה דגמים

קובי סופר
    12/07/2021

שלום בת חן,

בדרך הזו שאת בודקת את תלכי לאיבוד. יש המון דגמי עגלות בשוק, יותר מדי לדעתי ממה שצריך.
    ללכת לחנויות זה בעייתי כי למוכרנים יש רצון למכור לך מה שטוב לכיס שלהם ולא באמת מה שמתאים לצרכים שלכם.
    בכל חנות ימליצו על משהו אחר וככה תתבלבלו עוד יותר.

המוכרים לדוגמא עכשיו ממליצים בחום על סיילו או מיוס מכיוון שאלו עגלות פופולאריות והם לוקחים כמויות גדולות יותר כדי להגדיל רווח ולכן יש להם אינטרס למכור מה שבמלאי וריווחי. אני לא אומר שזה לא בסדר, אולי לכם כן יתאימו 2 העגלות אבל, האם שאלו אתכם שאלות מנחות לפני? כמו מה הדרישות, תקציב, וכו'? האם נתנו להתנסות במוצר לבד?
    לקפל לבד? לחבר חלקים? לשנות מצבים? שמו משקל של תינוק (9-12 ק"ג) ונתנו לכם לטייל בחנות או מחוצה לה? לעלות לרדת מדרגה/ות? בדקו ברכב? אני בטוח שלא. אז איך הם ואתם יכולים לדעת שהמוצר תואם לצרכים שלכם?

חשוב לציין שאין עגלה מושלמת, בכל עגלה יש חיסרון כזה או אחר. כשהמוכרים שרוצים למכור מוצר X הם ידעו להלל אותו ולציין את חסרונות של מוצר Y. צריך לקחת בחשבון שיתרון מסוים יכול להתנגש עם חיסרון אחר. נניח, ככל שנרצה עגלה יותר נוחה לתינוק (זה אומר אמבטיה וטיולון מרווחים, מרופדים וגבוהים), גלגלים איכותיים וקפיצים (למנוע רעידות מהדרך), העגלה תהיה יותר גדולה וכבדה. מן הסתם יש את ההפך, ככל שנרצה שהעגלה תהיה נוחה לנו כך צריך להתפשר על נוחות התינוק.

לסיכום:
    אם את רוצה למצוא עגלה צריך לפני כן לעשות רשימה של דרישות מהמוצר:
    עגלה קלה? נוחות ניוד? נוחה לתינוק? קיפול קל? קיפול נוח?
    יפה? מותג נחשב? וכו'
    בכל דרישה להחליט עד כמה מוכנים להתפשר כי אין מוצר שיענה מושלם על הכל. הרוב הולכים על מוצרי האמצע. כלומר לא על העגלה הכי נוחה לתינוק או לא על העגלה הכי נוחה להורה.

לאחר שתרשמי לי אוכל לכוון ל2-3 דגמים שעליהם צריך להתמקד ולא להתפזר להרבה דגמים.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות ותודה :)

בת חן
    12/07/2021

היי, ראשית, תודה רבה על המענה המהיר והקשוב!
    וקצת תשובות- מניחה שגם אנחנו נלך על סוג של עגלת אמצע, מוכנה להתפשר על יופי של העגלה, מותג נחשב זה אפשרי אם זה משהו שבא עם כיסוי מאחוריו מבחינת איכות.
    כן חשובה לנו אמינות ועמידות כיוון שבעז"ה מתכננים להשתמש בעגלה לילדים שהלוואי יבואו בהמשך.
    קיפול יחסית נח (אבל גם אם זה משהו קצת יותר מורכב וכזה שנוכל ללמוד תוך כמה פעמים הז בא בחשבון) ולא מאוד מאוד כבדה, שתתפוס מקום סביר ברכב.
    הניוד הוא בעיקר במרחב עירוני סטנדרטי.
    טווחי מחירים של עד 4000 שקלים, אבל אם תהיה עגלה משמעותית טובה יותר אז גם הטווח יכול לגדול.
    מקווה שמיקדתי מספיק ולא התפזרתי שוב.
    תודה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזו עגלה הכי טוב לקנות

קובי סופר
    12/07/2021

שלום בת חן,

מבחינת מעל התקציב, אם נחרוג זה בעיקר בגלל מותגים מסוימים אשר משלמים על שם המותג לא מעט. כן יש כיסוי למותג של אבא ואמא אבל, כיום יש מותגים מקומיים שלדעתי לא נופלים באיכות וברמת השירות מהמותגים הגדולים.

אם נתמקד בתקציב ומתחת לו אז אני ממליץ על:
    בייבי בוס טייגר שלנו, היא קלה מאוד רק 8.7 ק"ג. ביחס למשקל הקל והקיפול הקל והקומפקטי יש לה את האמבטיה והטיולון המרווחים בסגמנט. גלגלים וקפיצים איכותיים שמקנים לה חוזק ויציבות. היא נמכרת סביב 3000 ש"ח. לדעתי התמורה הכי טובה לכסף, לדעתי לא נופלת מאף עגלת מותג ב-5000 ש"ח ואף מתעלה עליהן.

סיילו XL שראיתם, לדעתי נותנת תמורה מעולה לכסף. נוחה לתפעול וקיפול, הניוד נוח במרחב עירוני אם אין צורך מעבר היא מעולה בניוד. יחסית לסגמנט היא מרווחת. שוקלת 10.3 ק"ג.
    הדגמים האחרים שלהם לדעתי יותר כבדים ולא מצדיקים את העלייה במשקל במשהו מיוחד

מאמאס אנד פאפאס סטראדה, נמכרת כבר באזורים של 4000 ש"ח, שוקלת טיפה מעל הסיילו, יותר נוחה ממנה לניוד. גם לה וגם לטייגר יש מושב טיולון יצוק מפלסטיק (שאין בסיילו), לדעתי מספק תמיכת גב עדיפה וגם ישיבה זקופה יותר.

בחריגה מהתקציב אני ממליץ לבדוק את בי 6, מאוד איכותית וחזקה אך לדעתי המחיר שלה מופרז בשל מיתוג. האמבטיה שלה לדוגמא לדעתי ברמה נמוכה מבחינת מרווח פנימי וקשיחות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ניתן למצוא את העגלות ברשתות?

בת חן
    12/07/2021

תודה על התשובה וסורי על החפירה,
    את כל העגלות שמנית ניתן למצוא ברוב הרשתות, או שחלק נמכרות בחנויות נבחרות בלבד? (שואלת כי מאמאס אנד פאפאס לא ראיתי בשילב למשל וגם לא סניף מוצצים שהייתי. כנל לגבי הבייבי בוס)
    מה דעתך על אינגליניזינה אפטיקה- פרפרגו בוק+ (על אף היותה מסיבית)
    על בוגובו בי 5 קיבלתי הרבה דיס המלצות מחברות, האם ה 6 שונה במשהו?
    תודה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזו עגלה הכי נוחה לניוד ולתינוק

קובי סופר
    12/07/2021

שלום בת חן,

צריך לקחת שרשתות כמו שילב הן גם יבואניות בעצמן.
    אני בתור יבואן בייבי בוס לא מעוניין לעבוד עם רשתות כי תמיד יהיה להן אינטרס למכור את המוצר שלהן לפני שלי. לכן הבייבי בוס פחות נפוצה. אני מניח שגם במאמאס אנד פאפאס השיקול דומה, הם היו בכל הרשתות וכיום פחות.
    אין מה לעשות, למצוא עגלה שתתאים לצרכים יצריך להתנייד ולצאת מאזור הנוחות של הרשתות.

לגבי אינגלזינה או פג, זה מאוד תלוי בכם. אם מתאים לכם ללכת על עגלות סביב 11-12 ק"ג אז התינוק ירוויח.
    הרוב פחות רוצים וגם הרבה מאלו שכן קצת מתחרטים על כך.
    אנחנו גם משווקים את איי.בי.סי דיזיין, עגלות ששוקלות באזור 12 ק"ג. לדעתי הכי נוחות לניוד ולתינוק. כל הלקוחות יחסית מרוצים והכוונה ביחסית זה שכולם מרוצים מהניוד ונוחות התינוק אבל כולם לא אוהבים את עניין הגודל והמשקל.
    לילדי היו את העגלות הכי נוחות שיש אבל הכי כבדות וגדולות שיש. אנחנו הקרבנו את הנוחות שלנו לטובת הילדים. היינו מוכנים לכך פיזית ונפשית. לדעתי הדור של היום מפונק. הרוב לא יקנו עגלות כאלו וכמו שרשמתי אם כבר אז יתלוננו ויחליפו מהר לטיולון. בסיכומו של יום נתוני המכירות מראים חד משמעית שמשנה לשנה הורים יותר רוכשים מוצר נוח להם ולא לתינוק.
    אני אישית לא מבין הורים שקונים יויו לתינוק בן יומו. מילא טיולון לגיל שנה+. בכל מקרה מבין השניים לדעתי פג עדיפה ברוב הפרמטרים.

לגבי בוגבו, תלוי ממה לא היו מרוצות. נעשו שיפורים כמו תוספת מעקה, פתחי איוורור, גלגלים הוגדלו וכו' אבל מצד שני, המשקל עלה ויכולת הניוד ירדה. אני ממליץ על הבי כי היא סוס עבודה, חזקה, הניוד נוח אבל כמו שציינתי, הבייבי בוס קלה יותר, נותנת יותר ועולה פחות, היא פשוט לא ממותגת ולא נפוצה אצל סלבס (שלדעתי מקבלים חינם או אפילו תשלום על פרסום).

לסיכום: אני ממליץ להתנסות. לעבור על כל העגלות ברשת לא יקל את הבחירה אלא להפך.
    לגשת לחנות, לשים משקל של 12 ק"ג בעגלות, להתנייד בחנות ומחוצה לה, לעלות ולרדת מדרגה/ות, לקפל, לבדוק ברכב (להרים לבד לתא המטען). לנסות לתפעל (לשנות מצבים, גובה ידית וכו'). בקיצור לנסות לדמות מצב שימוש יומיומי.
    אולי הפג הכבדה יותר תרגיש לכם סבבה במשקל והרמה לרכב (אם גרים בבניין ללא מעלית אז ממליץ לנסות לדמות עליה במדרגות).
    אולי הבייבי בוס שלנו שאני ממליץ בחום (אולי אני משוחד? האמת שלא, אני באמת מאמין שזה המוצר הכי קרוב לשלמות) לא תתאים לצורך שלכם? כל הדגמים שאני רושם, בשום אחד מהם אין המלצה חד משמעית. בסופו של יום הבחירה בידיים שלכם ואתם צריכים לבחור מה שנכון לכם. לא מה שנכון לי, לאנשי המכירות, לרשתות, מה שיש לחברות, עגלת פוזה להרשים את הסובבים וכו'.
    תעשו את הבדיקות להגיע למוצר הנכון. תצמצמו את הרשימה.
    מה שטוב לחברות/משפחה/שכנים לא בטוח שטוב לכם.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו