מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- רכישת עגלה וסלקל/כסא בטיחותרותם26/07/2021
שלום,
אנחנו צריכים לקנות עגלה וסלקל/כסא בטיחות.
התקציב שלנו עד 4,000 ש"ח.
אנחנו גרים באזור כפרי (יש הרבה שבילי עפר). חשוב לנו שהעגלה תכנס בקלות לאוטו, תהיה קלה יחסית (גרים קומה שנייה בלי מעלית), שיהיה קל לנקות אותה, ושיהיה קל לחגור בה.
מה ההמלצות? והאם עדיף לקנות עגלה בנפרד וכיסא לאוטו בנפרד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רכישת עגלה וסלקל/כסא בטיחות- המשך
רותם26/07/2021וכמובן שצריך שהעגלה תהיה נוחה לתינוק ובטיחותית.
לא איכפת לנו ממותגים בכלל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
משקל עגלה גדול ככל שהניוד טוב יותר
קובי סופר27/07/2021שלום רותם,
בדרך כלל, ככל שנרצה עגלה בעלת יכולת ניוד טובה יותר (גלגלים יותר גדולים, קפיצים יותר רציניים), כך יעלה משקלה וכך יתפחו מידותיה (שזה גם קיפול יותר גדול). לכן יהיה צורך להתפשר על משהו.
אני ממליץ על עגלת בייבי בוס טייגר שלנו, לדעתי העגלה הכי מושלמת לצרכים שלכם. היא קלה מאוד, אחת העגלות הכי קלות שיש עם טיולון דו כיווני (8.8 ק"ג). יש לה גלגלים גדולים ביחס לעגלות מקבילות בסגמנט (מהחומר הכי איכותי שיש), הקיפול קל, ביד אחת והיא אחת העגלות הכי קומפקטיות לאחר הקיפול. קל מאוד לחגור בטיולון.
כל הבדים יורדים לכביסה (הכל כולל הכל שזה לא קיים ברוב העגלות).
מבחינת עלות היא באזור ה-3000 ש"ח.
מכאן אפשר או לעלות ברמת יכולת הניוד אבל אז לעלות משמעותית במשקלים (לאזורים של 11 ק"ג). בנוסף הקיפולים יהיו יותר גדולים, השאלה אם זה בכלל רלוונטי, הפער ביכולת הניוד לדעתי זניח כי יש גם יתרון לדחוף עגלה קלה יותר.
או לרדת במשקלים אבל אז יכולת הניוד לדעתי לא תתאים לכם (גלגלים יותר קטנים, מחומר בסיסי ולרוב ללא קפיצים או קפיצים קטנים מאוד).
עוד עגלות דומות לבייבי בוס ברעיון הן ארמדילו פליפ XT שגם יותר זולה, החיסרון המרכזי בה זה המשקל (11 וחצי ק"ג).
סיילו XL, לדעתי פחות נוחה לניוד, לא כל הבדים יורדים לכביסה, שוקלת 10.3 ק"ג. היא יותר זולה.
לגבי סלקל או כיסא, תלוי בכם.
היתרון בסלקל, ניתן לנייד יחד עם התינוק מהרכב (ידנית או לחבר לעגלה). זה אומר שאם התינוק נרדם בנסיעה, מבלי להעירו, אנחנו מניידים אותו עד למיטה או ליציאה זריזה מהרכב.
חשוב לדעת ששהייה ארוכה בסלקל אינה בריאה לתינוקות מכל מיני סיבות.
מצד שני כיסא בטיחות. היתרון המרכזי זה חיסכון כספי גדול של אי רכישת הסלקל.
בכל מקרה אם קונים כיסא אז בכלל לא צריך לקשר לעגלה.
אם קונים סלקל, אז כאן תצטרכו להחליט אם תרצו שהוא יתחבר לעגלה.
לאחר שתחליטו מה אתם מעדיפים, אז אוכל להמליץ על דגמים שיתאימו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאילו חנויות אפשר למצוא את העגלות?
רותם27/07/2021תודה רבה
כמה שאלות:
באילו חנויות אפשר למצוא את העגלה של הבייבי בוס אם אני מעוניינת לבחון אותה?
נראה לי שאנחנו נוטים לרכישת כיסא בטיחות ולא זקוקים לסל קל. השאלה היא עד לאיזה גיל מתאים כיסא בטיחות מגיל לידה?
אם בכל זאת נרצה סלקל אין לנו צורך שיתחבר לעגלה.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר27/07/2021שלום רותם,
לגבי העגלה, תלוי מאיזה אזור אתם, ככה יהיה יותר קל לי להפנות לחנות קרובה אליכם.
לגבי הכיסא, זה מתחלק לשניים. יש כיסאות שהם עד גילאי 4-8 שנים. יש כיסאות משולבים בוסטר שהם עד למעשה שלא צריך בוסטר 8-12 שנים.
ההמלצה שלי לרכוש כיסא נטו ולא משולב, אני לא מאמין במוצרים שהם הכל באחד, בטיחותית גם הלא משולבים מקבלים דירוגי בטיחות יותר גבוהים.
ההמלצה שלי היא צ'יקו נקסטפיט (גם מנסיון אישי), לדעתי הוא הכי נוח לתינוקות והכי קרוב לסלקל בזווית. בטיחותית הוא נחשב לאחד הטובים בעולם.
מלבדו יש את ברייטקס קליקטייט, סדרה של דגמים כאשר לדעתי הבולווארד הוא הטוב ביותר. אני נוטה יותר לצ'יקו מכיוון שהזווית שכיבה שלו יותר טובה וזה משמעותי אם מדלגים על הסלקל. אם לא זה כבר סיפור אחר כי אז הייתי נוטה לברייטקס בשל קלות ההתקנה שלו.
אם הולכים על סלקל ומוותרים על החיבור לעגלה, כאן אין לי בכלל ספק שצ'יקו קייפיט הוא הטוב ביותר שיש. המחיר שלו סביר וכולל בסיס במחירו, בטיחותית הוא אחד הטובים בעולם ככה שזה כמעט הסלקל המושלם. לו היה מתחבר לעגלות אז ללא ספק זה היה הסלקל המושלם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך עוברים להתגורר במשגב מירושלים
רותם27/07/2021אנחנו גרים כרגע בירושלים ועוברים למשגב.
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר28/07/2021שלום רותם,
בירושלים ניתן לראות את העגלה ברהיטי אור.
בצפון זה או חיפה או טבריה, צפת, עפולה.
בחיפה וצפת: סופר בייבי, נראה לי הכי קרוב למשגב.
יש כמובן הרבה משווקים שיושבים במרכז.
אם יוצא להגיע למרכז ממליץ לבדוק במקס בייבי (אור יהודה או פתח תקווה) או תינוקות זה אנחנו מול קניון איילון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
רותם01/08/2021מה ההבדלים בעצם בין הבייבי בוס טייגר לבין קוסמוס DLX וכן מה ההבדל בין הבייביס בוס טייגר הראשונה לשנייה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר01/08/2021שלום רותם,
מבחינת הבדלים טייגר 1 מול 2. יש הבדלים רבים. בעיקר בטיולון שניתן לקפלו עם הפגוש כאשר לפני היה צריך לנתקו. בכל מקרה אין טייגר 1 כבר קרוב לשנתיים כך שלדעתי זה פחות רלוונטי.
ההבדלים בין דגמי עגלות בייבי בוס.
נתחיל מהדומה: אמבטיה, טיולון, קיפול, תפעול זהים לחלוטין בכל הדגמים.
ההבדלים בשלדים בלבד.
בשלדת הטייגר הגלגלים מאחור גדולים באינץ' וגם הקפיצים שלהם מעט יותר גדולים. בנוסף השלדה יותר מעובה. כל אלו יוצרים יכולת ניוד מעט יותר טובה, בעיקר ככל שהדרך יותר משובשת. בנוסף סל החפצים שלה יותר גדול. החלק הקדמי בשלדה מקומר בצורה שלאחר הקיפול היא יותר שטוחה מהבובקט במעט.
בשלדת הבובקט רוחב השלדה צר יותר ב-5 ס"מ, זה יתרון במעברים צרים. עקב כך לאחר הקיפול היא גם צרה יותר מהטייגר. כמוכן היא שוקלת חצי ק"ג פחות מהטייגר.
מבחינת משקלים:
הטייגר שולקת 8.8 ק"ג שלדה (כולל גלגלים) וטיולון.
הבובקט שקלת: 8.3 ק"ג שלדה (כולל גלגלים) וטיולון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
רותם01/08/2021השאלה שלי הייתה על הקוסמוס DLX - אשמח אם תוכל לחוות דעתך גם עליה בבקשה
ושוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תשובה
קובי סופר01/08/2021שלום רותם,
סליחה לא הדבקתי את המשך התשובה:
שלדת הקוסמוס DLX היא שילוב של חלק אחורי של שלדת בובקט וחלק קדמי של שלדת טייגר.
בכך הקיפול שלה הכי קטן מה-3 כי היא צרה כמו הבובקט ושטוחה כמו הטייגר.
בניגוד לטייגר/בובקט היא קיימת או בשחור או אפור ולא ניתן לשלב צבעים
הקוסמוס שוקלת 8.6 ק"ג לשלדה וטיולון (כולל גלגלים).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)