עגלת תינוק leclarc מבית morherland

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• עגלת תינוק leclarc מבית morherland
    נירית
    22/09/2021

מעוניינת לרכוש עגלת תינוק leclarc מבית motherland ואשמח לתגובות מאנשים שרכשו את העגלה, אודות נוחות, איכות ועוד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

קובי סופר
    23/09/2021

שלום נירית,

לא תוכלי לקבל תגובות מרוכשים מדובר בעגלה או יותר נכון טיולון עם אמבטיה חדש בישראל. גם בעולם המותג קיים בערך שנתיים.

באופן כללי אני לא ממליץ על טיולונים עם אמבטיה מהמון סיבות.
    בסופו של יום כשבאים לרכוש עגלה הורים רבים שוכחים את ההמשך, באים לרכוש עגלת תינוק וכדאי לשים דגש על המילה תינוק. לדעתי טיולונים עם אמבטיה כמו לקלארק או יויו שמים דגש על ההורה ופחות על התינוק.

הסיבה העיקרית שאני לא ממליץ על המוצר זה מחקרים. יש מחקר גדול שבדק ומצא שתינוקות שהיו מול ההורה שלהם עד גיל שנה פלוס היו יותר משכילים, רגועים, עם חיבור חזק יותר להורה. בטיולון לקלארק התינוק מול ההורה רק בשלב האמבטיה ולאחר מכן הטיולון פונה לכיוון הנסיעה. כמוכן גם מניסיון אישי, תינוקות רבים בגיל 7 חודשים עד שנה+ חווים דבר שנקרא חרדת נטישה, ברגע שהם לא רואים את ההורה הם נכנסים ללחץ שמלווה בבכי, זה בדיוק טווח הגילאים שעוברים לטיולון ואם זה קורה זה בעייתי כי שוב, לא ניתן להפנות את התינוק כלפיכם.

כמוכן יש לקחת בחשבון שהטיולון מאושר לשימוש רק מגיל חצי שנה, זה אומר שחייבים למשוך עם האמבטיה עד גיל חצי שנה. ממה שאני מכיר ביויו ומניח שגם כאן יהיה אותו הדבר, זה פשוט לא קורה, באוזר 4 חודשים האמבטיה כבר צפופה בעיקר בלידות חורף עם ביגוד עבה. זה אומר או להעביר את התינוק לטיולון בניגוד להוראות היצרן ומכון התקנים לפני גיל חצי שנה. או למשוך עם אמבטיה צפופה, או להשתמש בסלקל שאינו בריאותי או לא להשתמש בטיולון וללכת עם מנשא.

מבחינת ניוד, כמו כל טיולון הגלגלים קטנים ולכן יכולת הניוד לדעתי במקרה הטוב בינונית והטיולון בעיקר יתאים לעיר/קניון. אם צריך אקסטרה כמו פארק, חול, חצץ וכו' הטיולון יהיה פחות ידידותי. בסוף זה גורם להפעיל יותר מאמץ בדחיפה במהלך טיולון לעומת מוצר עם גלגלים יותר גדולים. אז אמנם הקיפול קל אבל אנחנו יותר זמן דוחפים את העגלה/טיולון מאשר מקפלים.
    בנוסף אין ידית טלסקופית ולכן כל עליה וירידה ממדרכה יצריכו מאמץ רב יותר מעגלות שיש בהן ידית טלסקופית.

מימדים, כמו שציינתי יש למוצר מימדי טיולון, כדי להגיע למשקל קל וקיפול קומפקטי מקצצים. מקצצים בעיקר בדברים הקשורים לנוחות התינוק ולכן הטיולונים צרים יותר, קצרים יותר וכמו שציינתי עם גלגלים קטנים יותר וכך גם הקפיצים.

לסיכום: מוכרים כאן בעיקר גימיק ולדעתי גם במחיר מופקע. לדוגמא הדגם שנמכר ב5090 בישראל, מחירו באתר היצרן באירופה 2430 ש"ח לאותו מוצר! נראה שקצת הגזימו.
    גם כטיולון, 2400 ש"ח כאשר יש טיולון של אינפנטי מון באזור 800 ש"ח שעושה כמעט הכל אותו דבר, נראה לי יקר.

יש מוצרים שחושבים על התינוק יותר ואני ממליץ להתמקד בהם. טיולון אפשר תמיד לרכוש בגיל מבוגר יותר וגם, כמו שציינתי אפשר למצוא דגמים טובים עד 1000 ש"ח.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו