כסא בטיחות לרכב עבור בת שנה וחמישה חודשים

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• כסא בטיחות לרכב עבור בת שנה וחמישה חודשים
    סיון חיו
    14/10/2021

שלום קובי,
    אנו מעוניינים לקנות כסא בטיחות לילדה שלישית בת שנה וחמישה חודשים, היא קטנטונת ושוקלת 8 קילו. הכסא צריך להיות נגד כיוון הנסיעה אך שנוכל לאחר מכן לסובב אותו ואולי אפילו שיהפוך לבוסטר גב בהמשך...
    במושב האחורי יושבים שלושה ילדים: ילד בן 10 באמצע ללא מושב, ילד בן 6 בצד אחד ליד החלון על בוסטר (ללא גב) והתינוקת בצד השני ליד החלון כרגע בסלקל של סייבקס אטון אחד.
    מכיוון שזו הילדה האחרונה שלנו אנחנו לא רוצים לקנות כסא יקר מידיי אבל עדיין חשוב לנו לא להתפשר על הבטיחות והנוחות שלה. בעבר היה לנו לבנים כסא של מקסי קוסי אך הוא מאד התיישן וכבר לא ניתן להשתמש בו, הוא עבר שני ילדים שהקטן בינהם כבר בן 6.
    ראינו שיש כסא של גרקו שנקרא סלים פיט lx אשמח לחוות דעתך על הכסא, האם הוא מספיק בטיחותי? עבר מבחני ריסוק וכמה קיבל? וכו'... כמו כן, אנחנו גם רואים שהרבה ממליצים על הצ'יקו נקסט פיט האם הוא טוב יותר מהגרקו ושווה להשקיע בו? שוב, זאת ילדה אחרונה שלנו ואנחנו לא רוצים את ההכי יקר אבל מצד שני עדיין לא להתפשר על הבטיחות שלה. במידה ויש כסא אחר שלדעתך יכול לענות על הציפיות, נשמח מאד לשמוע.
    שאלה נוספת, כאמור הילדה כרגע בסלקל (הסלקל בן 6 ועבר אליה מאחיה, תודה לאל מעולם לא עבר תאונות ושמור מאד) האם זה בסדר שנעביר אותו לרכב השני שלנו (הרכב של בעלי וזה לא הרכב העיקרי שבו היא נוסעת, רק כפעמיים בשבוע שהוא אוסף אותה מהגן) ובכלל עד איזה גיל, משקל וגובה ניתן לשבת בסלקל?
    תודה רבה ויישר כח!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סלים פיט הוא ברמת בטיחות טובה מאוד אך לא ברמה הכי גבוהה

קובי סופר
    14/10/2021

שלום סיוון,

לגבי זמן השימוש בסלקל. כל סלקל לפי באישורים שלו. בסייבקס זה עד 13 ק"ג וצריך גם לבדוק את נתון הגובה המקסימלי, לפעמים זה מגיע לפני המשקל.

לגבי סלים פיט, הוא ברמת בטיחות טובה מאוד אך לא ברמה הכי גבוהה. צ'יקו נקסטפיט מדורג טוב יותר וכך גם דגמי ברייטקס קליקטייט. לצערי יש קשר בין מחיר לבטיחות. עדיין יש כיסאות במחירי ביניים ברמת בטיחות עדיפה על הסלים פיט.
    לדוגמא גרקו מיי סייז עדיף ובדרך כלל זול ממנו. גם ברייטקס אמבלם די במחיר הסלים ועדיף עליו בטיחותי. לכן אם יש תקציב אלו השניים המומלצים לדעתי. לתקציב ממש נמוך יש גם את קוסקו סנרה ואוונפלו שורייד, שניהם בטיחותית עדיפים על הסלים פיט אבל, הם לדעתי הרבה פחות נוחים לתינוקות ולכן אני ממליץ עליהם רק ככיסא שני לנסיעות קצרות, לדעתי עדיף לרכוש אחד מהם ככיסא שני ולא לקחת סיכון עם מקסי קוזי. בנוסף, אני לא ממליץ על דגמים משולבי בוסטר, תמיד הלא משולבים מקבלים דירוגים גבוהים יותר. אני לא אוהב מוצרים שמיועדים מלידה עד גיל 12. ברוב המוחלט של המקרים הרוב גם לא משתמש בהם כבוסטר ורוכשים בוסטר בנוסף כך שזה לדעתי מיותר לחלוטין.

אפשר גם לקחת סיכון ולחכות לחודש הבא: 11/11, שופינג IL, בלאק פריידי וכו'. אני מניח שיהיו הנחות משמעותיות על דגמים מובילים. על הדגמים הפופלארים כמו נקסטפיט או ברייטקס יש הנחות פחות משמעותיות אבל יש, בדרך כלל בין 10-15%.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רכשנו את הגרקו 4EVER DLX משולב בוסטר

סיון חיו
    15/10/2021

תודה רבה על התשובה, לצערי ראיתי אותה מאוחר מידיי וכבר רכשנו כסא מחנות באילת וכעת אנחנו כבר בבית בירושלים. רכשנו את הגרקו 4ever dlx שהוא באמת משולב בוסטר ואני רואה עכשיו שאתה פחות ממליץ. לפי מה שקראתי הוא ברמה בטיחותית גבוהה, אבל עכשיו אני מבינה ממך שלא. ממש מבאס, אני לא יודעת מה לעשות, איך להגיע לאילת להחליף, ממש בעיה. עדיין לא פתחנו אותו. מה אתה אומר עליו? אני לא רוצה כסא שלא יהיה בטיחותי עבור הבת שלי, מה גם שהוא בכלל לא זול, עולה כמו הצ'יקו בערך. אודה לעצתך. תודה רבה, סיון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהדגמים המשולבים הוא ברמת הבטיחות הכי גבוהה

קובי סופר
    15/10/2021

שלום סיוון,

מהדגמים המשולבים הוא ברמת הבטיחות הכי גבוהה.
    זה לא שאני ממש לא ממליץ. כמו שרשמתי אם ניקח את הנקסטפיט שהוא לא משולב ומהלא משולבים הוא ברמת הבטיחות הגבוהה, ציוני הבטיחות שלו עדיפים על הפוראבר. זה לא אומר שהפוראבר גרוע או לא מומלץ. חשוב לציין שהפערים קטנים ויחסית זניחים. אני פשוט שואף להמליץ על הטוב ביותר אז צ'יקו וברייטקס עדיפים ואפילו אם זה בקצת, אני ממליץ עליהם.
    אני חושב שאין מה להילחץ ואפשר להישאר איתו.
    אם בכל זאת רוצים להחליף, אם זה נרכש מרשת: מוצצים או בייבי סטאר אז אפשר להחליף בחנויות שלהם בירושלים אבל אז מפסידים את הטבת המע"מ אז אני לא יודע לומר אם זה כדאי.

לדעתי עדיף להישאר איתו כי סה"כ הוא ברמת בטיחות גבוה ועדיף על הסלים פיט לדוגמא.

בברכה,

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך על המענה המהיר והאדיב

סיון חיו
    15/10/2021

תודה רבה קובי, נרגעתי קצת כי כבר ממש התבאסתי. זה נקנה מרב-קט לא רשת לצערי, אחרת ללא ספק הייתי מחליפה.
    שמחה לפחות לקרוא שההבדלים זניחים ושרמת הבטיחות שלו גם גבוהה.
    שוב תודה רבה על כל המענה המהיר והאדיב 🙏🏼

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו