מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- התייעצות לגבי רכישת עגלהשי-לי20/10/2021
היי , אני רוצה להתייעץ על עגלה שכדאי לרכוש אני גרה במקום הררי ואתנייד רוב הזמן עם הרכב , המעלית שלנו קטנה (שזה פחות קריטי כי גרה בקומה 2)
אני ובן זוגי דיי נמוכים אני 1.58 והוא 1.62 .
אז אחרי הידע הכללי הדברים החשובים לי מבחינת עגלה ,
שיהיה נוח לתינוק זה הכי חשוב
עם בולמי זעזועים טובים (הריצפה דיי חלקה באיזור שלנו אז לא יודעת כמה זה קריטי )
שהעריסה תהיה לו נוחה וגדולה לעד גיל חצי שנה (ראיתי עריסות ממש צרות וקטנות , ושוב , לא יודעת כמה זה קריטי כי אנחנו דיי נמוכים וקטנים ;)
ושבהמשך הטיולון יהיה עם אפשרות לשכיבה מלאה ולישיבה 90 מעלות .
אלה הדברים לדעתי שהכי חשובים , חשבתי על היו-יו כי היא קלה וכולן רוכשות אותה אחכ כטיולון ומצאתי לרכישה באיזה אתר החלפת המושב של הטיולון בכדי להושיב את הילד ב90 מעלות ולהוריד אותו לשכיבה . מצד שני ראיתי עגלת ג׳ומני שהיא עם 6 בולמי זעזועים והיא חזקה ואיכותית אבל לא אהבתי שהיא עם עור הילד יתבשל שם בקיץ .
אני מחפשת עגלה נוחה שתהיה חזקה ולא כבדה מידי
אני לא יודעת מה עוד חשוב כשמחפשים עגלות , אשמח אם תוכל לכוון אותי ,
והמחיר לא חשוב …
תודה רבה 🙏🏼* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נ.ב שהטיולון יפנה ל2 הצדדים **
שי-לי20/10/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
את מתלבטת בין שתי עגלות כל כך קיצוניות אחת מהשנייה
קובי סופר21/10/2021שלום שי-לי,
משאלתך אין לי ספק שאתם בבילבול גדול.
את מתלבטת בין 2 עגלות כל כך קיצוניות אחת מהשנייה:
יויו קלה, קטנה, קומפקטית.
ג'ומני כבדה, ענקית, לא תיכנס בכל רכב!
לכן דבר ראשון ההמלצה שלי לחשוב שוב מה חשוב לכם יותר ואפילו להכין רשימה מהחשוב ביותר להכי פחות חשוב. אין עגלה שתכיל את כל הדרישות אבל יהיה אפשר למצוא עגלות שיענו לרוב המוחלט.
בגדול אני לא ממליץ על אף אחת מ-2 העגלות כי כמו שרשמתי הן קיצוניות! מה זה אומר קיצוניות.
יויו זו אחת העגלות הכי נוחות להורה! מכיוון שאנו רוכשים עגלת תינוק ולא עגלת הורה איני יכול להמליץ עליה כעגלת תינוק! לדעתי נעשו בה יותר מדי פשרות כדי שתהיה קלה וקומפקטית על חשבון נוחות התינוק והניוד. כמוכן הטיולון שלה חד כיווני לכן היא לא עונה לדרישה שלך.
למה הרבה קונים אותה, אולי כי הם חושבים רק על עצמם.
ג'ומני מצד שני חשבו בה בעיקר על התינוק עם אמבטיה ענקית, טיולון מרווח אך מצד שני פחות על ההורה. היא סופר כבדה והרוב יחליף אותה לטיולון די מהר (אולי יויו) ואז כל נוחות התינוק תרד לטמיון. היא מסורבלת לתפעול וענקית לאחר הקיפול.
לכן אני תמיד ממליץ ללכת על עגלות מאוזנות.
יש מאוזנות שיותר נוחות לתינוק על חשבון נוחות ההורה ולהפך. אך הפשרות בשני המקרים קטנות.
אם רוצים נוחות תינוק וניוד ומוכנים להתפשר על הנוחות שלנו אני ממליץ לבדוק את איי.בי.סי דיזיין סלסה, פג בוק, אינגלזינה אפטיקה. כולן מרווחות, נוחות לניוד אך גם כבדות וגדולות (עדיין קלות וקומפקטיות מהג'ומני)
אם רוצים את הנוחות שלנו עם פשרות באמבטיה וטיולון יותר צרים, גלגלים יותר קטנים אז אני ממליץ לבדוק את:
בייבי בוס טייגר, מאמאס אנד פאפאס ארמדילו פליפ, בוגבו בי 6.
כולן לדעתי נוחות לניוד, כולן עם מושב די מרווח ודו כיווני עם גב יצוק מפלסטיק לכן השכיבה והישיבה בהן מעולים.
הן די קלות וקומפקטיות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעשיתי קצת סדר ורשימה מה חשוב בסדר יורד
שי-לי23/10/2021תודה לך על התגובה , אין ספק שאנחנו בבלבול גדול מאוד…
*הבנתי שאני רוצה עגלה שתיכנס ברכב יונדאי i20 קורס שזה ג׳יפון,
*שהעגלה תהיה יציבה ונוחה לשימוש אני גרה במקום הררי (שלא תהיה כבדה מידי כי אני עם דלקות מפרקים והידיים חלשות)
*שהטיולון יפנה ל2 הצדדים
*שהעגלה תהיה נוחה לו גם אחרי שהופך לטיולון- מה בודקים כשרוצים נוחות? ,
ממה שהבנתי זה :
בולם זעזועים טוב
וישיבה ב90 מעלות ושכיבה הכי קרובה לשכיבה מלאה (או אם יש אפשרות לרכוש את החלק הזה בנפרד כדי שתהיה אפשרות לשכיבה וישיבה ב90 )
אשמח אם תוכל לכוון אותי מה עוד חשוב לבדוק בעגלה , לפי מה שאפשר להבין, מאוד חשובה לי הנוחות של הילד הבנתע למשל שיש עגלות עם מסנן קרינה ושבחלק הפנימי עדיף שיהיה לבן ונושם
ושהעגלה תהיה גם נוחה לי , עם כל הפיצ׳רים המיוחדים להורים ,
שלדעתי תמיד אפשר להוסיף כמו מעמד לטלפון ומקום לבקבוק מים או כוס קפה
שהעגלה לא תיפול אחורה אם אני שמה תיק בידית (שזה ראיתי שקורה בזמנו שעשיתי בייביסיטר )
תודה לך על שנתת פה מקום ואפשרות לשאול שאלות לאנשים מבולבלים כמוני 🙏🏼* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כל עגלה יכולה ליפול עם משקל כבד על הידית וללא תינוק בעגלה
קובי סופר24/10/2021שלום שי-לי,
נתחיל מהסוף, כל עגלה יכולה ליפול עם משקל כבד על הידית וללא תינוק בעגלה. כמובן שגם אם תינוק אם יש משקל כבד יותר על הידית מאשר משקל התינוק. באופן כללי יש איסור מהיצרנים וממכון התקינם לתלות כל דבר על ידית העגלה! זה שיש איסור לא אומר שכולם קוראים את ההוראות והאזהרות ובאופן כללי הייתי אומר ש-99% מההורים שמים תיק ומשא כבד על הידית.
לכן מי ששם זה אחריות שלו לוודא שלא הגזים עם המשקל.
לגבי העגלות, כמו שאני רושם אין מוצר מושלם, בכל עגלה יש יתרונות גדולים ויחד איתם יש פשרות.
לדעתי הבייבי בוס טייגר שלנו הכי מושלמת לדרישות שלכם.
היא קלה מאוד, שוקלת פחות מ-9 ק"ג. רוב העגלות עם טיולון דו כיווני שוקלות 10 ק"ג ויותר. אפשר ללכת על דגמים יותר קלים באזור קילו פחות, אז מתפשרים על גלגלים יותר קטנים ועבירות פחות טובה. הטייגר קומפקטית ויצרנו אותה עם גלגלים וקפיצים שמתאימים לעבירות גבוהה בשטח קשה. המושב יצוק מפלסטיק כך שהוא שוכב כמעט ישר ויושב זקוף. הגגונים גדולים והבדים שלנו מסנני UV ולא חדירים לנוזלים.
אפשר גם לבדוק את בי 6 אבל האמבטיה של קטנה יותר, הגלגלים קטנים יותר ולכן היא פחות נוחה בניוד מהטייגר וגם עולה כמעט כפול. יש את ארמדילו פליפ שמאוד דומה ביתרונות לטייגר וגם יותר זולה אבל כבדה יותר ב-3 ק"ג.
מכאן אפשר או לעלות במשקל וללכת על עגלות עם גלגלים יותר גדולים שיתנו עבירות מעט יותר טובה בדרך משובשת. מצד שני בדרך עירונית הטייגר תהיה עדיפה בגלל משקלה הקל. כמוכן ול יותר גדול.
או כמו שרשמתי, לרדת במשקל לאזור 8 ק"ג אבל לדעתי העגלות לא יתאימו לדרך משובשת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מצאתי את הבייבי בוס טייגר והייתי בירכא
שי-לי24/10/2021תודה רבה ,
הייתי בירכא ולא מצאתי את היבייבי בוס טייגר , (איפה אתם מוכרים אותה?)
ראינו את הספורט ליין החדשה -שילדה רוז , השהיא דיי ענתה על הדרישות , מלבד שהיא צרה ומעט כבדה בקיפול
וגם מדדנו והבנו שההבדל בין אמבטיה רחבה לצרה היא 3 ממ …
מה דעתך עליה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בספורטליין הזווית לא זקופה ולכן לא הזכרתי אותה
קובי סופר24/10/2021שלום שי-לי,
רשמת שאת רוצה טיולון עם ישיבה זקופה, בספורטליין הזווית לא זקופה ולכן לא הזכרתי אותה. גם מבחינת הניוד, היא עירונית עם יכולת מסוימת לדרך משובשת, תלוי עד כמה.
לדעתי הטייגר עדיפה עליה והיא גם קלה ממנה בכמעט 2 ק"ג.
לגבי מקומות. אם אתם מהצפון ניתן לראות את הטייגר בסופר בייבי חיפה.
אם מאזור אחר תרשמי לי אזור מגורים ואוכל לרשום עוד נקודות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)