מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- סלקל בטיחותי מומלץיותם06/12/2021
קובי שלום,
אשמח להמלצה על סלקל לילדה ראשונה בדגש על:
1) בטיחות מעל הכל
2) מנח בריא לתינוקת (אפשרות שכיבה?)
3) עם חיבור איזופיקס ולא באמצעות חגורה.
4) רכב יחיד, עם אפשרות (נדירה) העביר לרכב של סבא/סבתא ללא הפחתת הבטיחות.
5) לא נדרש חיבור לעגלה.
קראתי הרבה דברים טובים על פג פרגו. יש להם דגם PV SL שצריך להוסיף לו בסיס ומגיע לקצת יותר מ-1500 ש"ח ודגם PV I-SIZE שמגיע כבר עם בסיס אבל ב- 2000 ש"ח. ראיתי גם סייבקס אבל לא הבנתי בין כל האטונים מי מומלץ לבטיחות מירבית. אשמח לשמוע גם המלצה אחרת.
תודה מראש!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חשוב לציין שאני בעד בטיחות תמיד אבל לא בעד
קובי סופר07/12/2021שלום יותם,
ההמלצה הראשונה שלי תמיד (אם מוותרים על חיבור לעגלה) היא צ'יקו קייפיט. הוא עולה כמחצית מהסלקלים המוזכרים ומגיע עם בסיס כלול במחירו! היתרונות המרכזיים שלו הם:
א. בטיחות, במשך יותר מעשור הוא נמצא בין עשרת הסלקלים הבטיחותיים ביותר בארה"ב.
ב. המחיר כמובן
ג. הנוחות, לדעתי הוא אחד הסלקלים הכי נוחים שיש. השתמשנו בו אישית עם הילד הגדול שלנו לפני כעשור.
ד. לבסיס יש שינוי זווית ולכן הוא לא יושב זקוף מדי.
החסרונות: בעייתי להעביר מרכב לרכב מכיוון שלא ניתן להתקינו ללא הבסיס, כלומר צריך לנתק את הבסיס שזה לדעתי גם מסרבל וגם עלול לפגום בבטיחות ברכב הראשי, אם תפרקו ותתקינו לא נכון לדוגמא. ניתן לרכוש בסיס נוסף אך לא תמיד זה זמין לרכישה. לא מתחבר לעגלות כפי שציינתי.
לגבי הפג, הם ברמת בטיחות גבוהה ביותר. יקרים ויחסית כבדים. הבסיס שטוח, לכן ברגע שהוספנו בסיס נוחות התינוק תרד והסלקל יהיה בזווית יותר ישיבתית.
לגבי סייבקס, אטון 5 או Q (כמו ה-5 רק יותר מעוצב) הם הבטיחותיים ביותר מהאטונים, אני לא יודע אם הם זמינים לרכישה בארץ כי הם מאוד יקרים עוד לפני הבסיס. כמו הפג הבסיס שלהם שטוח ולכן הם יקבלו זווית ישיבתית בהתקנה עם הבסיס.
לסייבקס ניתן לרכוש בישראל את הבסיס האמריקאי, כמו בצ'יקו יש לו הטייה לזווית שכיבתית יותר. אני לא ממליץ לרכוש אותו מכיוון שבישראל היבואן מוכר את הסלקל בתקינה האירופאית שלא נבדקה יחד עם הבסיס האמריקאי לכן אין לדעת על רמת הבטיחות או היעילות.
חשוב לציין שאני בעד בטיחות תמיד אבל לא בעד לשלם סכומים מטורפים על סלקלים מכיוון שברוב המקרים השימוש בהם הוא רק עד גיל חצי שנה או 8 חודשים גג. למרות שההגדרה שלהם עד שנה זה לא קורה ברוב המקרים.
אני רואה לא מעט מקרים שבהם ההורים רכשו סלקל ב-1000-2000 ש"ח ואחר כך קנו כיסא בטיחות זול. הכיסא שלאחר הסלקל ישמש ל-4 עד 6 שנים ושם צריכה להעשות ההשקעה הגבוהה לדעתי. אל כמובן אם יש אפשרות כלכלית להשקיע בשני המוצרים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה יא מקצוען!!!
יותם07/12/2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)