המלצות על עגלה קלה

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• המלצות על עגלה קלה
    אלה
    08/01/2022

היי,
    אני לפני לידה, מחפשת עגלה משולבת שתהיה קלה בגלל שאצטרך לעלות איתה מדרגות כל יום (אי אפשר להשאיר בחוץ). אנחנו צריכים ידית מתכווננת כי יש הפרש גבהים של 38 ס"מ ביני לבין בעלי. הייתי רוצה שתהיה קלה לתפעול וקיפול ביד אחת ושתעמוד אחרי הקיפול. נהיה איתה בעיקר בעיר אבל כן נרצה שתהיה יציבה ושיהיה נוח ללכת איתה גם בשטחים קצת פחות נוחים כמו מדרכות משובשות, שאפשר יהיה לשים עליה תיק ולשים דברים בסל. ראיתי כמה דגמים שהם סביב ה-6 ק"ג אבל אני לא בטוחה כמה הם מומלצים - ביבה טאיאטי, סייבקס מיילו, בייבי ג'וגר סיטי טור 2. האם כדאי לרכוש אחד מהם, או שכדי לקבל עגלה טובה אני צריכה לעלות ל-8 ק"ג? מה העגלה הכי קלה שתהיה מומלצת?

תודה מראש :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    המלצות על עגלה קלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חל איסור לעלות ולרדת מדרגות עם עגלה פתוחה ותינוק בתוכה

קובי סופר
    09/01/2022

שלום אלה,

ראשית לגבי מדרגות. חל איסור לעלות ולרדת מדרגות עם עגלה פתוחה ותינוק בתוכה. מעבר לסיכון הבטיחותי הדבר גורם לבלאי סופר מואץ בעגלות עד למצב שבר בחלקים רגישים בעגלות.
    ידוע לי שבכל זאת הורים יעלו וירדו מדרגות כי זה מצב אין ברירה.
    כדי למזער נזקים ההמלצה שלי ללכת על עגלה עם גלגלים גדולים וידית מתארכת שמשתמש כמנוף בכל עליה וירידה וכך מופעל פחות לחץ וכח על השלדה.

אני פחות ממליץ על שלושת העגלות שציינת.
    על טאיטאי בגלל שהטיולון חד כיווני. לדעתי ולפי מחקרים בנושא יש יתרונות עצומים לכך שהתינוק מול ההורה עד גיל שנה+ גם בריאותיים וגם קוגניטיביים ונפשיים. אי לכך אני מראש פוסל עגלות עם מושב חד כיווני.

על מיילו וסיטי טור אני פחות ממליץ מכיוון שהגלגלים שלהן נוראה קטנים ואין ידית מתארכת. זה 1. בעייתי בכל הקשור למדרגות אם תעלו ותרדו עם עגלה פתוחה. 2. בעייתי מבחינת הגובה שלכם. בעיקר במיילו שרוצים להשכיב את המושב כשהוא פונה לכיוון הנסיעה, הוא חוצה משמעותית את קו ידית האחיזה וזה לא יהיה נוח לאדם גבוה ללכת איתה.

אני מציין זאת תמיד, כשנעלה במשקל נרוויח מכך 2 דברים, נוחות התינוק תעגלה וגם נוחות הניוד.
    הייתי ממליץ על הבייבי בוס בובקט שלנו. לדעתי זו העגלה המושלמת לצרכים שלכם. היא קלה 8.2 ק"ג. יש לה ידית מתארכת, גלגלים יחסית גדולים. טיולון דו כיווני. היא נוחה לניוד בזכות גלגלים מחומר PU (החומר הכי איכותי לגלגלי עגלת תינוק). היא קלה לא בגלל שחסכנו וצמצנו דברים בעגלה אלא בזכות שלדה מאלומיניום תעופתי שהוא גם יותר קל וגם יותר חזק. זו כיום אחת העגלות הכי נמכרות בבני ברק ובירושלים באוכלוסייה החרדית, אני מציין זאת מכיוון שזו אוכלוסייה שלרוב גרה בבניינים ללא מעלית. מעמיסים תיק ולפעמים ילד נוסף בטרמפיסט + תיק וכו'. והעגלות שלנו כמעט ולא חוזרות לתיקונים. לכן גם השנה החלטנו שאנחנו מרחיבים את האחריות ונותנים 5 שנות אחריות לעגלות שלנו.
    כרגע יש מחסור בעגלות שלנו. בסוף ינואר יחזור המלאי.

עוד עגלה קלה ומומלצת לצרכים לדעתי היא איזי ווקר צ'ארלי, שוקלת 8 ק"ג. ביחס לבייבי בוס הגלגלים יותר קטנים ומחומר יותר פשוט לכן היא יותר עירונית. כמוכן המושב שלה יותר בסיסי.
    יש עוד דגמים רלוונטיים אבל במשקלים של אזור 9 עד 10 ק"ג. השאלה אם זה רלוונטי?

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו