טיולון מומלץ מגיל 5 חוד

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• טיולון מומלץ מגיל 5 חוד
    ורד
    28/01/2022

שלום,
    רציתי לדעת איזה טיולון מומלץ בתקציב של עד 1000 שח.
    מה דעתך על טיולון לארה של מקסי קוזי?
    ראיתי באחד האתרים טיולון oop בוריגטו של פג פרגו. מכיר אותה? הבעיה שלא ניתן לראות אותה, רק בחנות אחת בארץ.
    איך הויאנטו של ספורט ליין?
    אשמח שתכתוב לי חוץ מאלה מה מומלץ.
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיולון מומלץ מגיל 5 חוד

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

קובי סופר
    28/01/2022

שלום ורד,

ראשית חשוב לי לציין שאני ממליץ רק על טיולונים דו כיוונים עד גיל שנה לפחות! מחקרים בנושא וגם בנושאים אחרים (אבל איכשהו קשורים) הראו חד משמעתית שיש חשיבות עצומה לכך שהתינוק יהיה מול ההורה עד גיל שנה +. יש לכך יתרונות קוגניטיביים, נפשיים ועוד.
    לצערי אין בנמצא יותר מדי אופציות עם מושב דו כיווני וגם שיש זה או שזה לא מוצלח או שהמחיר יקר כי מדובר יותר בעגלות או חלקים של עגלות ללא האמבטיה. כך שגם המחיר יהיה יקר וגם יש סיכוי סביר שתרכשו עוד טיולון נוסף.

אם בכל זאת צריך המלצה אז 2 הדמים שציינת לדעתי פחות מומלצים.
    הלארה די בסיסית ולדעתי לא נוחה לניוד בגלל הגלגלים הקדמיים. הפג סובלת מאותו חיסרון. אמנם זה דגם חדש ולא יצא לי לראות בחנויות אבל מהתמונות זה נראה כאילו הם חזרו 20 שנה בזמן כך שלא נראה לי ששווה להזמינו בעיקר בגלל מבנה הגלגלים.

הויאנטו לדעתי מאוד מומלץ. הוא זהה לסילבר קרוס ווינג שאני מאוד ממליץ. הווינג יותר יקר (עדיין במסגרת התקציב) בגלל הבדים והעיצוב. אם אלו לא חשובים אז עדיף את הויאנטו. אם כן אז הסילבר כמו שרשמתי ברמת גימור יותר גבוהה.

עוד דגמים מומלצים לדעתי עד 1000 שקלים הם:
    ספורטליין וייפר ואינפנטי מון. בשני אלו שינוי המצבים עם לחצן. לדעתי מנגנון יותר אמין ונוח אבל הם גם יותר כבדים בשל כך!
    אפשר גם לבדוק את סייבקס איזי S פלוס שיש לו גלגלים גדולים ולכן יכולת ניוד עדיפה על כולם. הוא טיפה חורג מהתקציב. כמוכן קיימת גירסאת טוויסט לדגם כלומר עם מושב מסתובב. כמובן שזה כבר חורג משמעותית מהתקציב והוא פחות פרקטי מהדגם החד כיווני אך כמו שציינתי בהתחלה. יש לדו כיווניות יתרונות עצומים בכל הקשור להתפתחות התינוק והקשר בינכם.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיולון

ורד
    28/01/2022

תודה רבה על התגובה המפורטת. חשוב לי לציין שמשקל העגלה מאוד חשוב לי. הייתי מעוניינת בטיולון במשקל עד6.5 קג'. מתארת לעצמי שהטיולונים הדו כיווניים כבדים. אני גרה בחיפה ויש מלא מדרגות בכל מקום ...
    לאור זה, על מה היית ממליץ במיוחד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האופציות הן ללכת על טיולון חד כיווני גם גלגלים גדולים

קובי סופר
    30/01/2022

שלום ורד,

אכן הדו כיווניים כבדים. אם נרד במשקלים אז גם גודל הגלגלים יקטן וזה דבר שיקשה יותר בעליה וירידה ממדרכות.
    האופציות הן ללכת על טיולון חד כיווני עם גלגלים גדולים או דו כיווני עם גלגלים גדולים אבל אז המשקל יהיה באזורים של 8 ק"ג ומעלה (גם בחד כיווני המשקלים יהיו באזורים של 7-8 ק"ג).
    בקיצור אין אופציה טובה שתענה להכל.
    הפלוס בחלק מהדו כיווניים שיש להם ידית טלסקופית אז הידית משמשת כמנוף בעליה/ירידה במדרגות. כמו שציינתי אלו עגלות עם אמבטיה בדרך כלל. המחירים יקרים אז קשה לי להמליץ על איזשהו דגם. לדעתי הכי מושלם זה הבובקט שלנו אבל כטיולון הוא עולה 2000 שקלים ואין חנויות באזור חיפה שמציגות את הדגם הזה שלנו. שוקל 8.2 ק"ג. עם גלגלים גדולים, ידית מתארכת. דו כיווני. אנחנו מוכרים אלפי יחידות ממנו בשנה בבני ברק וירושלים במקומות של מדרגות רבות ודרכים משובשות. הסיבה לכמויות האלו היא שמפה לאוזן אנשים ממליצים עליה (נמכרת בעיקר עם אמבטיה ולא כטיולון).

מהחד כיווניים לדעתי צריך לחפש דגם עם גלגלים גדולים כמו סייבקס איזי S פלוס 2. הוא יקר מהדגמים שציינת אך לא חורג בהרבה מ-1000 שקלים. לדעתי מהטיולונים הוא היה הכי נוח לניוד.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך הבייבילו של בייביסייף

ורד
    01/02/2022

היי קובי
    שוב תודה על המענה המפורט.
    רציתי לשאול לגבי 2 טיולונים נוספים.
    איך הבייבילו של בייבסייף?
    ואיך הפג פרגו שמוכרים בחנויות ב1590 שח? האם מצדיק את המחיר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבייבילו די סביר ולדעתי טוב ביחס למחיר

קובי סופר
    01/02/2022

שלום ורד,

הבייבילו די סביר. לדעתי טוב ביחס למחיר. יש עדיפים אבל יותר יקרים. החסרונות שצריך לקפל את המעקה לפני הקיפול. בנוסף הריפוד לא נשלף לכביסה עד כמה שזכור לי.

לגבי הפג סלפי. אני חושב שיש גם בפחות אבל כן, הוא מעל 1000 שקלים. לדעתי טיולון מעולה, נוח, הבדים הכי איכותיים שיש אז כן, המחיר מוצדק לדעתי. בכל זאת זה מוצר שמיוצר באיטליה ולא בסין.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו