מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- כסא בטיחות בי סייףאורטל02/02/2022
היי,
אשמח לקבל חוות דעת על כסא בטיחות של בי סייף
izi Turn B i- Size שמתאים מגיל לידה (עם קונכיית ההגנה הקשיחה).
הבנתי שהוא די חדש. האם הוא באמת בטיחותי מגיל לידה ובכלל? הוא מומלץ?
האם תמליץ במקום על סלקל מגיל לידה (למרות התוסף)? אם כן איזה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
היתרון של סלקל על כיסא הוא יכולת הניוד של התינוק
קובי סופר02/02/2022שלום אורטל,
היתרון של סלקל על כיסא הוא יכולת הניוד של התינוק יחד עם הסלקל. דבר שבכיסא לא מתאפשר. ניתן לנייד ידנית או חלק מהסלקלים לחבר לחלק מהעגלות. זה יתרון גדול אם התינוק נרדם בנסיעה. בריאותית אבל זה לא בריא להם.
בנוסף זווית השכיבה של סלקל עדיפה על זווית של כיסאות.
בטיחותית זה כבר תלוי מה משווים יש דירוגים ולכן צריך להיות ספציפיים בהשווה. הבי סייף טוויסט קיבלו דירוג של גוד במבחני ADAC שזה דירוג שווה ערך ל-4 כוכבים מתוך 5. מאוד קשה לקבל 5 כוכבים במבחנים האירופאים.
אני חושב שמושבים אמריקאים עדיפים. גם מבחינת הנוחות, נוחות ההתקנה ובטיחותית הם עושים הרבה דברים שהם הרבה מעבר לדרישות התקינה ויש גם מספר דגמים עם 5 כוכבי בטיחות במבחנים האמריקאים.
אני את ילדי הושבתי במושבים אמריקאים (היו עם סלקלים בהתחלה). גם היום לו הייתי צריך לבחור זה היה או צ'יקו נקסטפיט זיפ מקס או ברייטקס קליקטייט בולווארד.
אם סלקל אז צ'יקו קייפיט (לא מתחבר לאף עגלה).
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש לך המלצה על סלקל שכן מתחבר לעגלות
אורטל03/02/2022תודה על המענה המהיר.
אז אם אני מבינה נכון, באופן כללי תמליץ להתחיל עם סלקל מאשר כסא בטיחות (גם בשל זווית השכיבה וגם בשל יכולת ניוד).
ועבור סלקסל בפרט, יש לך המלצה על סלקל שכן מתחבר לעגלות? (ספציפית אויסטר 3)
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
יש לקחת בחשבון שאסור לשים שמיכה או חיתול כי זה מסכן אותם
קובי סופר04/02/2022שלום אורטל,
זו לא בדיוק המלצה. זה למעשה שיקול שלכם. אני רק מפרט את הפלוסים והמינוסים של כל דבר. אני אישית מצאתי את היכול ניוד עם הסלקל מאוד נוחה בעיקר בגלל שאצלי נרדמו הרבה במהלך הנסיעה. כשהייתי מוציא מהסלקל יש היו מתעוררים מקרני השמש. לכן הייתי שם חיתול בד/שמיכה לפני שהייתי מוציא מהרכב ואז מנייד למיטת תינוק לדוגמא מבלי להעיר.
כמובן שיש לקחת בחשבון שאסור לשים שמיכה/חיתול כי זה מסכן אותם לאורך זמן לכן צריך לדקה/שתיים ולא יותר.
כמובן שגם שהייה ארוכה בסלקל מסכנת אותם ואינה בריאה לתינוקות לכן גם את זה יש לקחת בחשבון.
לגבי סלקל לאויסטר לדעתי סייבקס אטון שנמכר כרגע במחיר מצחיק עם בסיס איזופיקס באתר KSP הכי שווה. הוא ברמת בטיחות גבוהה ומתחבר לעגלה.
לדעתי הסלקל הכי נוח, בטוח ונותן את התמורה הכי טובה לכסף הוא צ'יקו קייפיט אבל הוא לא מתחבר לאף עגלה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם יש הבדל מהותי בין האטון הרגיל לאטון 5
אורטל04/02/2022תודה!
מניחה שאתה מתכוון לסלקל אטון שבאמת כרגע במחיר מצחיק יחד עם בסיס.
השאלה אם יש הבדל מהותי בין האטון הרגיל לאטון 5? (שגם במבצע רק ללא בסיס)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הבסיס זהה בשני הדגמים ויש הבדל בסלקל
קובי סופר06/02/2022שלום אורטל,
הבסיס זהה בשני הדגמים. יש הבדל כמובן בסלקל.
בטיחותית ה-5 דורג עם 5 כוכבי בטיחות לעומת 4 באטון הרגיל.
הבדים של ה-5 יותר נעימים ואלו בעיקר ההבדלים.
ה-5 יוצא הרבה יותר יקר, בדרך כלל כפול במחיר.
הסלקל משמש בממוצע 6-8 חודשים. אם יש אפשרות כלכלית ברור שאמליץ על ה-5 אבל לקחת בחשבון שהמושב הבא ישרת ל4-6 שנים לפחות ושם אני באמת ממליץ לא לחסוך, הטובים יקרים מאוד. זו גם הסיבה שהרבה הורים מעדיפים לדלג על שלב הסלקל ולרכוש את המושבים מראש.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם זה אכן הבסיס שמתאים ל2 הדגמים
אורטל06/02/2022אז 2 שאלות לגבי הבסיס:
1. האם זה אכן הבסיס שמתאים ל2 הדגמים?
בסיס קבוע לרכב לסלקל Cybex Aton Base 2 עם חיבור Isofix
כי באתר כתוב שזה מתאים לדגמי סלקל XL
2. האם מדובר בבסיס האירופאי?
ושוב תודה רבה על המענה המהיר והמפורט בכל שאלה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שניהם מתחברים לאותם הבסיסים
קובי סופר06/02/2022שלום אורטל,
1. כן, שניהם מתחברים לאותם הבסיסים. אין לי מושג למה רשום רק XL. אופן החיבור של שני הדגמים לבסיסים זהה.
2. בארץ שווקו או עדיין משווקים 3 בסיסים:
1. בסיס חגורה אירופאי
2. בסיס איזופיקס אירופאי
3. בסיס איזופקיס אמריקאי, אפשר לזהות אותו כי הוא היחיד ללא רגלית מאחור, יש לו 2 רצועות איזופיקס ולא ברזלים כמו בסיס מספר 2. בנוסף הוא היחיד שיש לו רגלית בחלק שמתחת לרגלי התינוק כדי לתת זווית שכבתית לסלקל.
לדעתי הוא הבסיס הכי נוח אבל אין לי מושג איך שיווקו אותו בישראל, אני מקווה מאוד שכבר לא משווקים כי לא ראיתי אותו בזמן האחרון. אין הגיון למכור בסיס שנבדק עם מושב אמריקאי למוצר אירופאי שכן הם לא נבדקו יחד באף מבחן ריסוק.
אני ממליץ לא לרכוש אותו אם יציעו לכם כזה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאכן נראה שהמבצע בKSP עם הבסיס זה הבסיס האמריקאי
אורטל06/02/2022אז אכן נראה שהמבצע בKSP עם הבסיס זה הבסיס האמריקאי לפי התיאור שלך, מה שהופך את המבצע שלהם ללא רלוונטי.
אז אם נתעלם מהמחיר, מה הסלקל הכי מומלץ מבחינה בטיחותית שמתחבר לעגלת אויסטר 3?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בKSP ראיתי שזה הבסיס האירופאי
קובי סופר07/02/2022שלום אורטל,
לא, בKSP ראיתי שזה הבסיס האירופאי.
הכי בטיחותי שמתחבר לאויסטר הוא האטון 5.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)