התלבטות בין שני דגמים

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• התלבטות בין שני דגמים
    יעקב
    13/03/2022

שלום קובי, אנחנו קונים עגלה, לילד ראשון.
    רוצים שתהיה טובה ותחזיק הרבה זמן, חשוב לנו שהעריסה תהיה גדולה ולא מאוד קטנה שתינוק יוכל להישאר בפנים לפחות עד גיל חצי שנה.
    חשוב לנו שהעגלה לא תהיה כבדה מידי.
    מתלבטים בין בוגבו בי 6 לבין אינגליזינה אלקטה. נשמח לשמוע את דעתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות בין שני דגמים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ממליץ לראות את העגלות ולהתנסות פיזית

קובי סופר
    13/03/2022

שלום יעקב,

ראשית אני ממליץ לראות את העגלות ולהתנסות פיזית בתפעול (פירוק, הרכבה, שינוי מצבים וכו'), בקיפול ובניוד עם משקל של לפחות 12 ק"ג בכל אחת מהעגלות, לטייל בחנות ומחוצה לה.
    באניגלזינה ספציפית אני ממליץ להתנייד גם עם הטיולון שהוא פונה לכיוון הנסיעה ובמצב שוכב.

לגבי העגלות:

מבחינת אמבטיה אין בכלל ספק, זו של האינגלזינה עדיפה פי כמה. בעיקר מבחינת הגודל ואם המטרה למשוך כמה שיותר אז שוב, באינגלזינה אין ספק שלא תהיה בעיה. זו של הבי מאוד קטנה וצפופה לדעתי.
    הבעיה שלא קונים עגלה רק לאמבטיה, לעגלה 3 חלקים:
    אמבטיה, טיולון ושלדה. הטיולון והשלדה לדעתי הם אלו שישרתו רוב הזמן (השלדה כמובן כל הזמן) והם אלו החשובים.

מבחינת שלדה, לדעתי הבי מנצחת כאן בגדול, היא יותר נוחה לניוד לדעתי, יותר קשיחה (האינגליזנה מרגישה רופפת קצת, אין עם זה בעיה טכנית וזה לא מעיד על איכות, זה פשוט המבנה).
    בנוסף לבי יש ידית טלסקופית מתארכת. זה יתרון עצום כאשר תרצו לעלות ולרדת מדרגה גבוהה. בנוסף כאשר הטיולון פונה לכיוון הנסיעה ומשכיבים, באינגלזינה המושב יחצה את קו ידית האחיזה ובבי לא. זה אומר שהורה עם רגליים ארוכות לדעתי יתקל במושב מדי פעם. כמוכן לא יהיה ניתן לתלות תיק או כל דבר על הידית אלא אם מוותרים על ההשכבה של במושב באינגלזינה. לכן בניסוי הניוד אני ממליץ לעשות זאת עם המושב שוכב כפי שרשמתי בהתחלה. בנוסף עם המשקל תוכלו להתנסות בעליה וירידה ממדרגה ולהחליט אם זה קריטי לכם או לא. גם עניין המאמץ שצריך להפעיל באינגליזנה בעלית מדרגה וגם עניין חציית קו הידית שהמושב שוכב.

מבחינת מושב, בשני הדגמים מקבלים מושב יצוק שלדעתי זה המושב הכי תומך. באינגליזנה המושב יותר רחב. זה יכול להיות יתרון בימים קרים ולבוש עבה. מצד שני לדעתי אין תמיכה בצדדים וזה יכול להיות בעייתי עם תינוק עייף, תינוק שנשפך לצדדים כי עדיין לא מספיק חזק להחזיק עצמו יותר מדי זמן בישיבה. מבחינת קיפול הבי טיפה יותר קטנה לאחר הקיפול. כמו שרשמתי להתנסות לבד ולבדוק ברכב. מומלץ עם המושב ולהתנסות בקיפול יחד עם המושבים לכל כיוון גם עם הפנים אליכם וגם לכיוון הנסיעה.

האינגליזנה יחד עם טיולון יותר קלה בכ-2 ק"ג זה מאוד משמעותי אך יש אבל. המשקל לא מורגש בניוד (לדעתי אפילו הבי מרגישה יותר קלילה ומצריכה פחות מאמץ) לכן לדעתי זה לא רלוונטי אלא אם צריך לעלות כמה קומות ברגל עם העגלה.

לבי יש עוד יתרון קטן לדעתי וזה הזמן שהיא נמכרת. הבי 6 היא בעצם שיפור של כל דגמי הבי מהראשונה (שיצאה באזור 2007) ועד היום. הבסיס די היה זהה למעט שיפורים לטובה שנעשו בין הדורות. בשורה התחתונה אפשר לומר בוודאות שמקבלים מוצר חזק, אמין שישרוד כמה ילדים ללא בעיה. האלקטה מצד שני חדשה וקיימת חודש אולי חודשיים בשוק וקשה לדעת נכון להיום מה טיבה. החדשות הטובות שהיא מגיעה מבית אינגלזינה שזו אחת החברות הכי ותיקות בעולם בתחום עגלות תינוק ולרוב הדגמים שלהם חזקים, איכותיים ומחזיקים להמון שנים.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדקנו את העגלות אבל העלית כאן עוד דברים

יעקב
    13/03/2022

תודה על התשובה המפורטת! בדקנו את העגלות אבל העלית כאן עוד דברים שלא שמנו לב אליהם בהתחלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה קטנה

יעקב
    13/03/2022

אשמח לעוד שאלה - ניסיתי לחפש עוד דגם שיהיה באמצע בין הבוגבו והאינגליזינה קיבלתי המלצות על ספורטליין cielo pro , נאמר לי שהוא אמנם קצת יותר כבד אבל מרווח כמו האינגליזינה ונח לא פחות מהבוגבו.
    אני לא מכיר את העגלה, אשמח לחוות דעתך עליה ביחס לקודמים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם כבר סיילו אז לדעתי הXL יותר מוצלחת

קובי סופר
    14/03/2022

שלום יעקב,

ברור לי שבדקתם, הבעיה שאתם בודקים מול איש מכירות. לאנשי מכירות יש אינטרס למכור מה שטוב לכיס שלהם ולא מה שטוב לכם. כמוכן יצרני העגלות מאוד חכמים, הם מייצרים מוצר שיראה טוב לתצוגה, ינוע בקלילות בתצוגה אבל במבחן החיים האמיתיים כשיש משקל של תינוק + קניות והמדרכה בחוץ לא חלקה כמו בחנות, מדי פעם צריך לעלות ולרדת מדרכות ואולי מדרגות, הכל למעשה ירגיש אחרת לחלוטין. לכן אני גם נמנע מלהמליץ, צריך לעשות את הבדיקות שרשמתי, זה יתן לכם מדד כלשהו על המוצרים.

לגבי הסיילו, הפרו לדעתי מאוד כבדה. כמו שציינתי ביומיום בניוד לא מרגישים את המשקל, רק בהרמה אבל כאן המשקל משמעותית יותר כבד לכן גם בכל הרמה לרכב תצטרכו לעבוד קשה יותר. בדרך כלל אני חושב שזה לא קריטי אם בתמורה נקבל מוצר יותר מרופד או יותר מרווח. בסיילו זה לא המקרה, היא יותר צרה מהאינגלזינה גם באמבטיה וגם בטיולון, בעיקר יותר קצרה. כמוכן משענת הגב שלה היא לא פלסטיק מלא רק חלקי.
    אם כבר סיילו אז לדעתי הXL יותר מוצלחת, יותר קלה ב-2 ק"ג. האמבטיה זהה, הטיולון ללא פלסטיק בכלל רק עם לוח פרספקט בתוך הגב והגלגלים יותר בסיסיים.

לדעתי אם רוצים להנות מכל היתרונות של הסיילו פרו (סוג הצמיגים), מושב יצוק מפלסטיק ומשקל קל. אפשר לבדוק את הבייבי בוס טייגר שלנו. המושב מרווח כמו באינגליזנה אך אצלנו יש את הכנפיים בצדדים לאזן את המרווח. גם מבחינת אורך המושב שלנו אחד הארוכים בשוק. השילוב של משקל קל, צמיגים איכותיים וידית מתארכת כמו בבי (גם בסיילו הידית מתארכת) יוצרים יכולת ניוד מעולה. היא פחות נפוצה מה-3 ויש מעט חנויות שמוכרות אבל לדעתי שווה בדיקה כי כל הניסיון והשאלות והדרישות שרצו כאן בפורום מעל לעשור מוטמעים בתוך העגלה הזו.
    והמשקל הקל שלה הוא בזכות אלומיניום תעופתי שהוא יותר קל וחזק. בדרך כלל כדי לחסוך משקל עושים גלגלים יותר קטנים, יותר פשוטים, מושב ללא פלסטיק, קצר וצר יותר וכו'. אצלנו זה לא כך.

אם מגיעים למשקלים של 12 ק"ג + כמו בפרו, לדעתי עגלות כמו אייביסי דיזיין סלסלה, פג בוק, אינגליזנה אפטיקה יתנו ערך מוסף עבור המשקל במרווח פנימי גדול, מושבים מפלסטיק, יכולת ניוד מעולה בדרכים מאוד משובשות (ביחס לפרו).

בקיצור אין עגלה מושלמת. צריך לעשות את המבדקים כמו שרשמתי ואז להחליט על מה מתפשרים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

יעקב
    14/03/2022

תודה רבה!

ראיתי שכתבת בעבר על הבייבי בוס אבל האמת שלא ראינו אותה באף חנות שבדקנו בה..
    כנראה שהלך נבדוק בעוד חנות, אני מקווה שיהיה שם גם את הבייבי בוס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמו שרשמתי היא פחות נפוצה

קובי סופר
    15/03/2022

שלום יעקב,

כמו שרמשתי היא פחות נפוצה. אפשר לפנות אלינו דרך האתר בוואצאפ (צריך להיכנס לאתר מהנייד). אז נשלח רשימת חנויות. כאן אני לא יכול להדביק קישורים.
    בנוסף אני יכול לגלות שבמהלך שבוע הבא היא תהיה זמינה גם ברשת בייבי סטאר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו