המלצה לסלקל או כיסא בטיחות

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• המלצה לסלקל או כיסא בטיחות
    טל
    17/03/2022

היי,
    אני בהריון ראשון ומתלבטים איזה כיסא בטיחות לקנות לקטנה שבדרך.
    מתלבטים אם לקנות סלקל שאח"כ נחליף בכיסא בטיחות או ישר לקנות כיסא בטיחות.
    ההתלבטות היא בעיקר מבחינת נוחות וביטחון של הקטנה ומקום ברכב: האם סלקל יותר נוח לתינוקות קטנים? ומה מבחינת בטיחות? עד איזה גיל בערך תינוקות יכולים לשבת בסלקל?
    בהנחה שאנחנו מתכננים עוד ילדים בהמשך ואחד הרכבים שלנו קטן (קיה פיקנטו) שווה להשקיע בסלקל?

יש המלצות לסלקל בטיחותי? (אם בכלל כדאי)
    והמלצות לכיסא בטיחות? (שווה להשקיע באחד שמסתובב?)

תודה מראש :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תשובה

קובי סופר
    20/03/2022

שלום טל,

ראשית לגבי סלקל כן או לא זה שיקול שלכם.
    היתרון המרכזי של הסלקל הוא הניוד. אם התינוקת תירדם במהלך הנסיעה, אז יהיה אפשר לנייד אותה עם הסלקל מבלי להעיר. על העגלה כי יש המון שמתחברים לעגלות או ידנית.
    מצד שני חשוב לציין ששהייה ארוכה בסלקל לא בריאה לתינוקות.
    בנוסף זווית הסלקל יותר שוכבת מכל כיסא בטיחות.
    עוד יתרון קטן, לדעתי אבל לא יתרון. מי שישתמש בסלקל יוכל לאחר מכן לרכוש מגוון הרבה יותר גדול של כיסאות בטיחות. לגיל לידה יש מגוון מצומצם.

בקניית כיסא יש לנו יתרון מרכזי אחד, זה חיסכון של כסף באי רכישת הסלקל.

סלקל יכול לשמש עד 13 ק"ג שזה מעל גיל שנה. מניסיוני בגיל ממוצע של 8 חודשים כבר צפוף להם ועוברים לכיסא.

המלצות לסלקל: תלוי אם יש כוונה לחבר לעגלה.

המלצות לכיסא: כאן ההמלצה שלי היא גם למי שרוכש מלידה וגם מגיל שנה. אני ממליץ נטו על רמת הבטיחות הכי גבוהה כי לשם כך רוכשים כיסא בטיחות. כל דבר אחר לדעתי הוא בעיקר גימיק כמו כיסא מסתובב או מכשיר נגד שכחה ברכב שמגיע עם הכיסא.
    ההמלצות שלי הן: צ'יקו נקסטפיט זיפ, מעבר לבטיחות הגבוהה זווית השכיבה שלו היא הכי קרובה לשל סלקל ולכן יש לו ערך מוסף בנוחות התינוק בחודשים הראשונים.
    ברייטקס קליקטייט, יש 3 דגמים. אני ממליץ על דגם הביניים בולווארד ואם לא אז על הזול מרתון מכיוון שהיקר, אדבוקט פשוט ענק ואם מתוכננים עוד ילדים הוא יוצר בעיות מקום.
    היתרון של ברייטקס הוא קלות ההתקנה, הרבה יותר קל להתקין אותם לבד ברכב. זה יתרון עצום מכיוון שכיסא שיהיה מורכב לא נכון אינו שווה כלל גם אם הוא הכי בטיחותי בעולם.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו