מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- ספורט ליין סיאלו XL או בוגבו בי 6תמר12/04/2022
שלום,
מתלבטים לגבי עגלה ראשונה, קראתי כבר מספר תשובות שנתת בנושא, כמו כן כבר הלכתי גם לחנות להתנסות בשתיהן, עם משקל.
בתחושה שלי הספורט ליין יותר אינטואטיבית לקיפול, אך הבוגבו קלה יותר לניוד- עלייה וירידה של מדרגות וכד'.
הפער במחיר משמעותי ואני מודעת לכך.
אשתדל להיות ממוקדת בשאלות:
1. המוכרת אמרה לנו שהטיולון של הספורטליין ניתן לקיפול רק עם הפנים אלינו ולא עם הפנים בכיוון הנסיעה, האם זה באמת כך?
2. על הבוגבו בי ראיתי שנרשמו מספר תלונות על כך שהאמבטיה מגיעה בשיפוע שלא בריא לתינוק, ידוע לך משהו על כך?
3. בידית של הבוגבו בי יש פלסטיקים שצריך לפתוח ולסגור בכל פעם שרוצים לשנות את אורך הידית, אנחנו חוששים שזה עלול לההירס במהירות, האם ידוע לך משהו על כך?
4. שכחנו לשאול בחנות, האם הבדים של הבוגבו מתחברים באמצעות תיקתקים או סקוטש (שנהרס מהר יותר בכביסה)? האם קל להחזיר אותם למקום?
5. המוכרת שלפה לנו את המזרון של האמבטיה של הבוגבו בי והשוותה אותו למזרון של הספורט ליין ועל פניו נראה שהגודל זהה, מה אני מפספסת? ראיתי שרשמת בעבר שהאמבטיה של הספורטליין גדולה יותר
6. האם הגובה של הבוגבו בי עלול להוות בעיה? (בעלי ואני בגובה ממוצע) אני יודעת שהיא גבוהה יותר מהדגמים הקודמים.
7. אני אמורה ללדת בעז"ה באמצע מאי, כך שהתינוק יבלה את חודשי הקיץ באמבטיה, להבנתי שתי העגלות מבדים נושמים הנעימים לתינוק, אך האם יש בכל זאת העדפה מובהקת לאחד על השני בהקשר הזה?
ככלל אציין שהפרמטרים החשובים לנו הם: משקל נמוך, בדים כביסים הנשלפים בקלות ומוחזרים בקלות, מזרן נשלף, עגלה קלה בסגירה ובפתיחה (גם ביד אחת), עגלה שעומדת לאחר שסוגרים אותה (כך שבחורף לא אצטרך להשכיב אותה על המדרכה עם בוץ וגשם), וכמובן שתהיה נכונה ובריאה עבור התינוק (אני יודעת שלרוב זה סותר את נוחות ההורים, בעיקר מתכוונת לזוויות ישיבה וכד')
ממש תודה רבה ובברכת חג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גם בעגלות בייבי בוס שלנו יש מנגנון דומה
קובי סופר13/04/2022שלום תמר,
ראשית התייחס לתשובות ואענה ממוספר כדי שיהיה לך קל להבין.
בנוסף לקחת בחשבון שבעלי חנויות/מוכרנים בעלי אינטרס למכור מה שטוב לכיס שלהם ולא מה שטוב ונכון לכם, לכן טוב עשית שעשית את הבדיקות כפי שאני רושם תמיד. כמוכן יש מוכרנים שהם פשוט לא מקצועיים.
1. ניתן לקפלה עם המושב לשני הכיוונים.
2. לא מכיר תלונות בנושא. בכל מקרה השאלה לאיזה כיוון השיפוע. לכיוון הראש? זה לא בריא ומסכן את התינוק. לכיוון הרגליים, זה מעולה ובריא לתינוק ולדעתי גם עדיף על מצב שטוח.
3. גם בעגלות בייבי בוס שלנו יש מנגנון דומה. בגלל הפשטות שלו זה מנגנון מאוד אמין וזול להחלפה לכן בלאי נמוך. אם קורה משהו לאחר מסגרת האחריות ההחלפה צריכה להיות בעלות זניחה. אצלנו ההחלפה בחינם גם לאחר האחריות. אני לא יודע איך זה בבוגבו. בסיילו זה עם קפיץ שגם יכול לקבל בלאי עם הזמן וקצת יותר מסובך להחליף/לתקן. בכל מקרה בלאי יכול להיות בשני המקרים. זה מאוד נדיר שזה קורה בשני המקרים.
4. עד כמה שאני זוכר ברוב החלקים אם לא כולם הבדים עם תיקתקים. בכל מקרה לא מכיר בעיות בבדים כמעט באף עגלה.
5. אכן האמבטיה בספורטליין גדולה יותר. לא גודל המזרן קובע. בבי האמבטיה גמישה לכן אפשר לדחוס מזרן גדול יותר אבל חלקים ממנו לא ינוצלו. נראה כי המוכרת מנסה למכור לכם בי אם זו אותה מוכרת שאמרה שלא ניתן לקפל עם המושב כלפיכם.
בכל מקרה הניסיון מלמד שברוב המקרים האמבטיה של הבי שירתה תינוקות עד גיל 4-5 חודשים בממוצע ואילו הסיילו 5-6 חודשים בממוצע. זה משאלות שאני שואל הורים רבים. לא עשיתי סקר מסודר כי אני לא סוקר. לכן ההמלצה שלי לשאול הורים עם העגלות עד כמה חודשים שירתה אותם האמבטיה. לדעתי זה המדד הכי טוב ולא השוואת גודל מזרן.
6. לא חושב, אני מכיר גם הורים גבוהים מאוד עם בי וגם בגובה פחות מהממצוע שמסתדרים. זה היתרון בידית מתארכת. עניין הגובה בא לידי ביטוי רק באמבטיות. בשלבי הטיולון ברוב העגלות הגבהים זהים.
7. לא. חם מאוד באמבטיות קיץ. לכן יש את פתחי האיוורור. שמים סדין כותנה על המזרן ולא צריכה להיות בעיה. גם רוב הטיולים בקיץ הם או בבוקר מוקדם, או בערב או במתחם סגור.
המשקל די זהה בין הדגמים.
בבי יותר חלקים נשלפים לכביסה וגם יותר נוח לכבסם. בעיקר בטיולון. בסיילו הבד יוצא עם לוח פלסטי בתוכו שזה פחות נוח להכניס למכונות, בעיקר קטנות.
הסיילו הרבה יותר נוחה לקיפול ופתיחה.
הסיילו לא עומדת לאחר הקיפול.
הפטנט קיפול שלה הוא כזה שלא צריך להניח על הרצפה, מקפלים והיא נשארת ביד לאחר הקיפול וישר לרכב.
אני חושב שהבי מציעה מושב טיולון יותר טוב וזה החלק שירשת יותר זמן. האמבטיה של הבי פחות חביבה עליי אך היא לתקופה קצרה. כמובן שיש הבדלי מחיר, זה כבר לשיקולכם.
שווה גם לבדוק את העגלות שלנו (בייבי בוס) שמציעות מוצר שמשלב הרבה מיתרונות הבי והסיילו במוצר אחד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך על התשובה המהירה
תמר13/04/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)