כיסא בטיחות גרקו

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• כיסא בטיחות גרקו
    שירה
    27/04/2022

אשמח להתייעצות לגבי כיסא מגיל לידה , לפי מה שראיתי גרקו מובילים מבחינת מבחני הריסוק 22 , אשמח לשמוע איזה דגם שלהם הכי מומלץ ?
    הדרישות בראש ובראשונה זה בטיחות, אח"כ שלא יהיה רחב באופן מוגזם, וכמובן נוחות לתינוק ולנו
    תודה רבה על המידע שיש פה בפורום ועל המענה המהיר:)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כיסא בטיחות גרקו

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה שראית מטעה

קובי סופר
    27/04/2022

שלום שירה,

עולם כיסאות הבטיחות הוא עולם מאוד מורכב, בעיקר בישראל!
    בישראל נמכרים מושבים עם תקינה אירופאית ואמריקאית ובכל תקינה דרישות ומבחנים שונים. בנוסף מבחני הבטיחות בודקים סלקלים, מושבי בטיחות דו כיווניים, מושבי בטיחות שהופכים לבוסטר ועוד. לכן מה שראית מטעה מכיוון שגרקו אכן מקבלים דירוגים גבוהים אבל בקטגוריית מושבים שהופכים לבוסטר.
    במושבים דו כיווניים המובילים הם ברייטקס מרתון ובלווארד וגם צ'יקו נקסטפיט. כבר כמה שנים ברציפות.
    מושב דו כיווני עדיף על מושב משולב בוסטר לדעתי מכיוון שהם בנויים נכון יותר לתינוקות. כמוכן מושבים משולבים יכולים לקבל דירוג מעולה כבוסטר ודירוג פחות טוב ככיסא ואז יכול להיווצר בילבול שהמוצר מעולה.

ההמלצה שלי לניו בורן היא צ'יקו נקסטפיט. מעבר לבטיחות, לדעתי זה המושב הכי נוח לתינוקות והכי קרוב בזווית לסלקל.
    על ברייטקס אני ממליץ יותר מצ'יקו כי הם נוחים יותר להתקנה אבל לדעתי פחות נוחים לתינוקות מלידה. לכן אני נוטה להמליץ על צ'יקו.

בברכה,

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה עוד כמה שאלות לגבי מה שאמרת

שירה
    27/04/2022

דו כיווני זה אומר שיכול להיות עם ונגד התנועה? כי ראיתי שכמעט כל הדגמים של גרקו גם כן יכולים
    ומשולב בוסטר הכוונה היא לבוסטר טוסיק בלבד? או על בוסטר גב?
    זאת אומרת לפי מה להסתכל אם זה משולב בוסטר או לא?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דו כיווני זה אכן נגד ועם כיוון התנועה

קובי סופר
    28/04/2022

שלום שירה,

דו כיווני זה אכן נגד ועם כיוון התנועה.

כל הדגמים האמריקאים של גרקו הם דו כיווניים למעט בוסטרים או בוסטרים עם רצועות.

משולב בוסטר הכוונה, כיסא דו כיווני עד 30 ק"ג שלאחר מכן ניתן לפרק לו את הרצועות והוא מתאים עד 45-50 ק"ג.
    לשים לב: יש כיסא משולב בוסטר כלומר כיסא שהופך לבוסטר ויש בוסטר עם רצועות כלומר בוסטר שהוסיפו לו רצועות, אלו לא יכולים להיות נגד הכיוון ומתאימים מגיל שנה, בפועל לדעתי מגיל שנה וחצי שנתיים לא לפני. בבוסטר עם רצועות בחלק מהדגמים גם ניתן בעתיד להוריד את הגב ולהפוך לבוסטר טוסיק. בכיסא משולב בוסטר זה לא ניתן.

ההמלצה שלי אם צריך מלידה או לגיל שנה אפילו לוותר על כל הדגמים המשולבים. כלומר לרכוש כיסא נטו מלידה עד משקל 30 ק"ג. בוסטר רוכשים בעתיד, גם אלו שרוכשים משולב לרוב ירכשו בוסטר. בטיחותית הדגמים הלא משולבים מקבלים ציונים עדיפים. כמוכן כפי שרשמתי, הם בנויים יותר נכון לתינוקות.
    קשה מאוד לתכנן מוצר שאמור להתאים לתינוק בן יומו וגם לילד בגיל 12 שנים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קונה כיסא עד 30 קילו עד איזה גיל זה מתאים

תודה על המענה
    30/04/2022

סליחה שאני חופרת על הנושא מבטיחה ששאלות אחרונות!:)
    אם אני קונה כיסא עד 30 קילו, עד איזה גיל זה מתאים?
    בשלב שבו מעבירים לבוסטר הכיסא כבר לא יהיה רלוונטי ? אני מתכוונת לבוסטר גב ולא טוסיק ..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפי החוק ממשקל 15 ק"ג וגיל 3 שנים ניתן לעבור לבוסטר

קובי סופר
    01/05/2022

שלום שירה,

לפי החוק ממשקל 15 ק"ג וגיל 3 שנים ניתן לעבור לבוסטר.
    יחד עם זאת ההמלצה למשוך עם הכיסא עד כמה שניתן. 30 ק"ג זה גיל 8-10 שנים בממוצע, כמובן שגם יכול להיות 5-6 שנים אצל ילדים באחוזון גבוה.
    בכל מקרה אף אחד לא ימשוך עד 30 ק"ג אבל המטרה בהמלצה שלי על כיסאות עד 30 ק"ג היא שההורים כן ימשכו ככל שניתן, זה הרבה יותר בטיחותי מאשר בוסטר גב ובטח שמול בוסטר טוסיק.
    אצלי הילדים ישבו עד גיל 7-8 שנים בכיסא ורק לאחר מכן עברו לבוסטר עם גב. בוסטר טוסיק לדעתי לא בטיחותי ויש מדינות שאסרו על מכירה של כזה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו