מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- משולבת- או אמבטיה ובבוא העת טיולון?רוני08/05/2022
היי קובי,
תודה על המענה כאן.
שאלה מהריונית פעורה שלא מבינה כלום-
אני מבינה שיש 3 מוצרים שאצטרך בשנה הראשונה: סלקל, עגלת אמבטיה וטיולון (שאותו צריך גם מעבר לשנה הראשונה).
מה הסיכויים למצוא באמת עגלה משולבת שתיתן מענה מוצלח לכל המוצרים האלה? בייחוד כאשר אני לא מנוסה וקשה לי לצפות קדימה מה הדרישות שלי מטיולון למשל.
ראיתי שמוצרים משולבים עולים אלפי שקלים, אם הם באמת נותנים מענה להכל אז ההוצאה הגיונית.
אבל אני חוששת לקנות משהו שיתברר כלא מתאים לשלבים מאוחרים יותר, ובסוף אקנה גם וגם וגם.
מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בתחום התינוקות לומדים רק מניסיון
קובי סופר09/05/2022שלום רוני,
לצערי בתחום התינוקות לומדים רק מניסיון.
הרבה מהמוצרים שתרכשו יהיו ניסוי וטעייה.
כן לקחת בחשבון שגם אם בסוף תרכשו מוצר לא נכון, יש תמיד שוק יד 2 ואפשר להחזיר את רוב הכסף.
לגבי העגלה, רוב העגלות נמכרות כעגלות משולבות שכוללות אמבטיה וטיולון כלומר, אין צורך לרכוש עוד טיולון בהמשך. יחד עם זאת עדיין הרוב המוחלט ירכוש עוד טיולון בהמשך.
מדוע?
א. כי טיולונים הם מוצר זול
ב. עדיף לשמר עגלה יקרה ולחרוש על טיולון זול
ג. בסופו של יום טיולונים הרבה יותר קלים וקומפקטיים ולכן הרבה יותר נוחים להורה. מצד שני הם משמעותית פחות נוחים מהטיולונים של רוב העגלות לכן אני תמיד אומר, המטרה בעגלה למשוך עד כמה שניתן ולעבור לטיולון בשלב מאוחר ככל שאפשר בשביל נוחות ובריאות התינוקות.
ד. יש עוד תינוק
לגבי הסלקל, אין חובה לרכוש סלקל, אפשר להתחיל מיד עם כיסא בטיחות. היתרון המרכזי של סלקל הוא האפשרות לחברו לעגלה או לנייד ידנית יחד עם התינוק. מדוע זה יתרון גדול? מכיוון שתינוקות מרבים להירדם בנסיעות, כאשר הם בסלקל, פשוט מוציאים, מניידים ידנית או על עגלה וכך לא מעירים את התינוק. האם זה טוב? בכלל לא! זה לא בריא לתינוקות לא מבחינה אורטופדית ולא מבחינה נשימתית. לכן אם רוכשים סלקל חשוב להקפיד ששהייה בו תהייה במינון נמוך של עד 45 דקות ביום.
לאחר ההסבר, המטרה שלי כאן בהחלט להכווין למוצר נכון לכם. אומר מראש שאין מוצר מושלם. בכל עגלה נמצא חיסרון בולט לכן חשוב להתאים את המוצר לדרישות, לצרכים, לתנאים ולתקציב שלכם.
ככל שנרצה עגלה יותר נוחה, מרווחת, מרופדת ונוחה לניוד כך נקבל מוצר פחות נוח להורה: כבד, גדול, מסורבל עם קיפול גדול.
ככל שנרצה את הנוחות שלנו כך נתפשר על נוחות התינוק.
לכן אני חושב שהפתרון הוא או באמצע או כמו שרשמתי, תלוי בתנאים שלכם. אם יש רכב גדול, גרים בבניין עם מעלית או ק.ק אז ענייני משקל וגודל פחות חשובים.
ההמלצה הראשונה שלי היא לעשות רשימה מסודרת מה חשוב לכם יותר:
משקל העגלה, גודל הקיפול, נוחות הניוד, מראה, מותג, נוחות התינוק וכו'. לאחר מכן אוכל להמליץ על 2-3 דגמים רלוונטיים.
לאחר מכן תצטרכו לעשות בדיקה:
ללכת לחנויות, לשים משקל בתוך העגלות של 12 ק"ג. לנייד את העגלות בחנות ומחוצה לה. לעלות ולרדת מדרגה. לאחר מכן לתפעל את העגלות: להרכיב ולפרק חלקים שונים, לשנות מצבים בטיולון וכו'. לאחר מכן לקפל יחד עם הטיולון ולבדוק ברכב. כך תקבלו החלטה מושכלת של המוצר שנוח ומתאים לכם (כמו למדוד נעליים בחנות).
ההמלצה היחידה שלי שאני ממליץ לא לוותר עליה ברכישת עגלה היא רכישת עגלה עם טיולון דו כיווני. כאן מחקרים הוכיחו מעבר לכל ספק שיש יתרונות רבים בכך שהתינוקות מול ההורים עד גיל שנה+
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה דעתך על הסייבקס מיוס, בוגבו קמיליון ואינגלזינה אלקטה
רוני10/05/2022תודה רבה קובי על התשובה המפורטת והמחכימה, השכלתי ולמדתי.
לשאלתך, מבחינת מה חשוב לנו-
יש לנו רכב סטיישן ואנחנו גרים בבית פרטי, כך שגודל ומשקל הם פחות שיקול.
אנחנו גרים במושבה עם דרכים משובשות, נטולת מדרכות ברובה, הרוב דרכי עפר וחצץ. מסביבנו שדות ואני מאמינה שנרבה לטייל בהם.
כך שפרמטר מאד חשוב מבחינתנו הוא יכולת ניוד ממש ממש טובה, גם בפניות וגם ביד אחת (מקווה שלא הגזמתי ושזה אפשרי).
עוד פרמטר שיוסיף הוא קיפול מהיר וקל, משערת שיצא לנו לא מעט לנסוע עם העגלה ולא בא לי עגלה שזה אופרציה שלמה לקפל ולפתוח אותה.
דבר אחרון, אמנם הערכות משקל לעיתים רחוקות מדייקות, אבל כנראה שצפוי לנו תינוק גדול :) אמבטיה גדולה יכולה להיות בונוס נחמד.
בינתיים קיבלתי המלצות חמות על סייבקס מיוס, בוגבו קמיליון ואינגלזינה אלקטה. טרם ניסיתי או בדקתי אף אחת מהן.
מה דעתך עליהן ובכלל?
תודה רבה רבה,
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
דגמים מומלצים בהתאם לדרישות
קובי סופר10/05/2022שלום רוני,
דגמים מומלצים בהתאם לדרישות:
1. אייביסי דיזיין סלסה. יוצרה בדיוק לדרישות של הורים באירופה:
תינוקות גדולים, טיולי יערות וניוד בשלג.
מציעה אמבטיה וטיולון סופר מרווחים. גלגלים גדולים עם מערכת קפיצים ייחודית. אלו מקנים יכולת ניוד מעולה גם בדרכים משובשות מאוד.
החסרונות הם: משקל כבד מהממוצע וגודל גדול מהממוצע גם שהיא פתוחה וגם מקופלת.
כמוכן בתור היבואן שלה, היבוא שלה לא סדיר לארץ לכן יש חוסרים בצבעים. לצערי הביקוש בישראל לעגלות מהסגנון נמוך וחבל מכיוון שזה בדיוק ההפך ממיוס (אחת העגלות הנמכרות בישראל ונגיע אליה בהמשך), עגלה שחושבת קודם על התינוק ואחר כך על ההורה.
פג פרגו בוק: בהשוואה לסלסה פחות נוחה לניוד. מרווחת כמו הסלסלה. היתרונות ביחס לסלסה הם קיפול וגודל קטנים יותר. נוחה מאוד לקיפול ביד אחת.
אינגלזינה אפטיקה: מאוד דומה לפג בוק וצריך לעשות בין כל שלושת העגולת את המבחן שרשמתי. בתשובה הראשונה כדי להחליט מה נכון לכם יותר.
האלקטה היא גרסא עירונית של האפטיקה ולכן קלה ממנה משמעותית אבל לדעתי לא נוחה לניוד אפילו בעיר.
בוגבו קמיליון זה דגם מאוד מיושן של בוגבו ולדעתי לא ברמה של דגמים מודרניים. הפוקס הוא דגם חדש יותר שלהם ומתקדם יותר. גם יותר קל במשקל וגם יותר נוח לניוד ולכן עדיף על הקמיליון. החיסרון בשני הדגמים של בוגבו לדעתי הוא הטיולון, אין לו שכיבה שטוחה כמו בשאר העגלות שציינתי. בנוסף צריך לפרקו טרם הקיפול, מאוד מסורבל ולא נוח לדעתי, בטח שיש לחץ של זמן.
לכן אני פחות ממליץ על בוגבו אבל אם כן הפוקס עונה טוב יותר לדרישות.
מיוס: כמו שרשמתי למעלה, זו עגלה שחושבת על ההורה ופחות על התינוק. מציעה מוצר קל ופרקטי, נוח לקיפול בגודל קטן וקומקפטי. דברים כאלו באים על חשבון נוחות התינוק כי האמבטיה וטיולון צרים וקצרים. הגלגלים קטנים ולכן יכול הניוד די מוגבלת ותצריך בהרבה מקרים גם בעיר מאמץ רב יותר.
הפריאם שלהם דומה לסלסה שהמלצתי מבחינת תכונות ובמראה די ייחודית כמו המיוס. לכן הפריאם תתאים לדרישות יותר. היא פחות נחה לניוד מהסלסה וקיפול שלה לדעתי די מסורבל.
לסיכום: אני ממליץ לקחת המלצות מחברים/משפחה באופן מוגבל כי לכל אחד כמו שרשמתי אורח חיים שונה, דרישות ויכולות שונות וכו'.
כמוכן המלצתי על עגלות די כבדות וגדולות. צריך לקחת זאת בחשבון, למרות שהתנאים שלכם מאפשרים עדיין, יש רבים שקנו והתחרטו/התבאסו!
אם תרצו אוכל להמליץ על מוצרים יותר קלים ופרקטיים אבל כמו שרשמתי, ירדו דברים כמו גלגלים קטנים יותר, אמבטיה וטיולון צרים יותר וכו'.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)