מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- המלצה על עגלה קלה אך יציבה ונוחה לתינוקאור19/05/2022
היי קובי.
אחרי חוויה לא מוצלחת עם הסייבקס בליוס s ( כבדה, מסורבלת ולעיתים בלתי ניתנת לקיפול), החלטנו להחליף לקראת הילדה החדשה שבדרך. אני מחפשת עגלה עד 3000 שח , שתהיה קלה לתפעול אך יציבה בטיולים( לא עירוניים) בלי לשבור לקטנה את הגב. הרבה המליצו לי על היויו, אך הבנתי שהעבירות שלה חצי כוח בגלל הגלגלים הקטנים. גם הסלסה דברה אלי בהתחלה, אבל קראתי המון תלונות חוזרות ( גם פה) על גלגלים שנתקעים ונגררים. הספורט ליין גם נראתה אחלה אבל אני חוששת מהמשקל. אשמח להמלצה על עגלה אמינה שתתאים לצרכים. תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לא חושב שהיו כאן תלונות על גלגלים נתקעים בסלסה.
קובי סופר19/05/2022שלום אור,
לא חושב שהיו כאן תלונות על גלגלים נתקעים בסלסה.
גילוי נאות, אני היבואן של הדגם בישראל. אני חושב שהייתי זוכר.
כן עלו כאן שאלות בנושא בגלל איזושהי ביקורת בזאפ.
אז אציין שאין בעיות בגלגלים של אייביסי. גלגלים של עגלות כמו גלגלים של רכב דורשים תחזוקה. במהלך הטיולים נכנס חול ולכלוך לגלגלים ולמכלולים הפנימיים. בסלסה או עגלות מסוגה זה נפוץ עוד יותר מכיוון שאלו עגלות שמיועדות לטיולים בשטח קשה והרבה הורים בארץ מטיילים איתה בחול ים שזה הדבר הכי הרסני לגלגלים.
אז מה שצריך לעשות לאחר כל טיול כזה זה לשלוף את הגלגל ולנקות. אני ממליץ בכל עגלה גם למרוח גריז במכלול הפנימי וזה גם ישפר את הניוד, הגלגלים לעולם לא יתקעו וזה גם ישמר את תקינותם לאורך שנים רבות.
לכן מי שלא מסתובב לא גלגל בכל עגלה, הדבר פתיר. ושוב, זה קורה ברוב העגלות, ככל שהטיולים באזורים חוליים כך זה יהיה יותר נפוץ. גם אם טענו כאן או בכל מקום לגבי הסלסה, ברגע שהסברתי ללקוחות את עניין הניקוי והגירוז נפתרה הבעיה.
עכשיו נתמקד בהמלצה:
ראשית רשמת דגמים מאוד קיצוניים אחת מהשנייה.
לדוגמא יויו זה קיצון של סלסה.
אם סלסה זה עגלה בעלת יכולות ניוד בכל דרך, סופר מרווחת ומרופדת לתינוק אבל כבדה להורה וגדולה. היויו בדיוק ההפך, אחת העגלות הכי נוחות להורה אבל אני תמיד מזכיר, אנחנו קונים עגלת תינוק ולא עגלת הורה.
אם היית שואלת לפני רכישת הבליוס אז היית שמה לב שאני לא ממליץ עליה ואחת הסיבות היא קיפול מאוד מסורבל.
אני חושב שאם לא אהבת את הבליוס מבחינת הכבדה ומסורבלת גם הסלסה לא תתאים לך כי היא אותו הדבר רק יותר קלה לקיפול. יש עוד פלוסים אבל הכבדה ומסורבלת די זהה.
גם הספורטליין החדשות די כבדות לכן את צריכה להחליט איפה הפשרה.
אני ממליץ לבדוק את הבייבי בוס טייגר 2 שלנו. יצרנו עגלה שלא מתפשרת על נוחות התינוק ועדיין שוקלת פחות מ-9 ק"ג.
הסלסה/בליוס באזור 12 ק"ג
הסיילו תלוי בגרסא אבל בין 11 ל 12 ק"ג.
כך שהפרשי המשקל ממש רציניים ומרגישים זאת בכל הרמה.
בנוסף העגלה שלנו מגיעה עם גלגלי PU שאף אחת מהעגלות הנ"ל לא נותנת (רק בסיילו פרו יש אבל מטפסים למשקלים של בליוס וסלסה). כך שמבחינת ניוד הטייגר אחת העגלות הכי נוחות שיש כי גם יש משקל קל לדחוף וגם גלגלים וקפיצים איכותיים.
אז הרבה שואלים אותי איך זה שהעגלה קלה ולא התפשרתם על נוחות התינוק (כי בעגלות קלות מקבלים גלגלים קטנים ומושב פשוט וצר). אז התשובה היא חומרי גלם יותר איכותיים ויקרים.
כל העגלות שלנו עשויות מאלומיניום תעופתי שזה יוצר שלדה הרבה יותר קלה וחזקה וזאת מבלי להתפשר על דברים אחרים.
גם במחיר היא באזורים של 3000 ש"ח.
לגבי יויו, אני פוסל מראש כל עגלה שהטיולון שלה חד כיווני.
הורה שחושב רק על עצמו לדעתי זו העגלה הכי טובה עבורו.
הורה שחושב אפילו טיפה על התינוק יוותר עליה או על כל עגלה שהטיולון שלה חד כיווני. יש מחקרים רבים שהוכיחו שיש חשיבות גדולה לכך שהתינוק צריך להיות מול ההורה ככל שניתן ובעיקר בעגלה. זה תורם להתפתחות קוגניטיבית מהירה ויעילה יותר, רוגע של התינוק כך שבלילות הם ישנים יותר טוב, קשר עם ההורה, דיבור בשלב מוקדם יותר ועוד. אי לכך אני פוסל מראש עגלות עם מושב חד כיווני.
אם תרצו המלצות על דגמים אחרים אני צריך עוד נתונים כמו עד איזה משקל אתם רוצים את העגלה, עניין הגודל כמה קריטי לכם, בכל זאת שיש 2 תינוקות אז כל ס"מ בגודל הקיפול חשוב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)