מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- סל קל מומלץ+ דונהגיל14/08/2022
אהלן!
1. אשמח להמלצות על סל קל (כסא בטיחות לרכב) בטיחותי ולא כבד מדי.
אציין שיש לנו הרבה נסיעות מחוץ לעיר בגלל המשפחות (לפחות פעם ב3 שבועות)
2. לגבי דונה- זה משתלם לרכוש במידה ורוכשים בכל מקרה כסא בטיחות לרכב (סל קל)? כי הבנתי שאי אפשר להיות בתוך הדונה יותר מ45 דקות.. ואם נוסעים לקניון\סידורים זה כבר מעבר לזמן המותר.. אז בשביל מה בעצם יש את הדונה?
תודה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
שהייה ארוכה בסלקל אינה בריאה לתינוקות
קובי סופר14/08/2022שלום גיל,
שהייה ארוכה בסלקל אינה בריאה לתינוקות.
אי לכך אני לא ממליץ על דונה, בטח ובטח שיש נסיעות ארוכות ובהמשך לנסיעות יש סיכוי שתתניידו עם הדונה.
מדוע יש את הדונה? בעיקר לעצלנים שזו רוב אוכלוסיית העולם, בעיקר הורים לתינוקות שפתאום יש להם פחות זמן לכל דבר. הדונה חוסך המון זמן.
שהייה רצופה של מעל חצי שעה אינה בריאה לדרכי הנשימה של התינוקות. שהייה של יותר מ-45 דק' אינה בריאה אורטופדטית. ככל שהתינוקות גדלים כך אפשר שמשך השהייה יהיה גדול יותר. לכן אני תמיד ממליץ שהסלקל ישמש רק לנסיעות ברכב ולא מעבר (הכל כמובן משתנה בין הורה להורה. אם הורה נוסע 5-10 דק' ברכב וצריך לצאת ל-5-10 דק' סידור אז אין בהייה שהתינוק יישאר בסלקל).
בנסיעות ארוכות מומלץ כל 30-45 דק' לעצור, להוציא את התינוק מהסלקל לכמה דק' ואז להמשיך. שוב, ככל שהם גדלים אפשר לעשות את העצירות בזמנים יותר ארוכים.
לגבי המלצות לסלקל.
זה מתחלק ל-3.
1. יש סלקלים שמתחברים לרוב העגלות, בדרך כלל צריך לרכוש מתאמים ואז ניתן לחברם על השלדה של העגלה.
במקרה הזה, סייבקס אטון 5 או ג'ואי אייג'ם הם המומלצים ביותר בטיחותית.
2. יש את צ'יקו קייפיט, לדעתי הסלקל הטוב ביותר שאפשר לרכוש. גם בטיחותית הוא אחד המובילים כבר שנים, גם מבחינת הנוחות לתינוק הוא אחד הנוחים. גם ההתקנה נוחה + הוא מגיע עם בסיס כך שהחיבור ברכב הוא חד פעמי ואז הסלקל מתחבר ויוצא ב5 שניות +-.
בנוסף לכל, הוא די זול יחד עם הבסיס, רוב הדגמים המתחרים ברמת הבטיחות שלו עולים כמעט כפול. הסיבה, המתחרים מתחברים לרוב העגלות כמו שציינתי בסעיף 1. הצ'יקו לא וזה החיסרון הגדול שלו. אז זה לשיקולכם אם רוצים לחבר או לא.
3. לדלג על סלקל ולהתחיל עם כיסא. במקרה שלכם הייתי ממליץ לוותר על זה. אמנם יש כאן חיסכון כספי אדיר אבל, לדעתי סלקלים יותר נוחים מכל כיסא ואם יש נסיעות ארוכות עדיף בסלקל, לפחות עד גיל חצי שנה.
במקרה הזה, לדעתי צ'יקו נקסטפיט הוא המומלץ ביותר כי זווית השכיבה שלו הכי קרובה לזווית של סלקל. בטיחותית הוא נחשב לטוב ביותר שיש.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהI HAPPY
גיל14/08/2022תודה! ומה אתה חושב על I HAPPY של ספורט ליין?
שואלת כי העגלה שלנו של ספורט ליין וככה זה גם יתחבר אליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ניתן לחבר מגוון סלקלים לספורטליין לא חובה ללכת על "המקורי"
קובי סופר14/08/2022שלום גיל,
ניתן לחבר מגוון סלקלים לספורטליין לא חובה ללכת על "המקורי"
היות וסלקל הוא מוצר בטיחותי קודם כל, החיבור לעגלה הוא בונוס/פינוק להורה.
אי לכך חשוב לרכוש מוצר ברמת בטיחות גבוהה. יש בשוק הרבה דגמים בטיחותיים (את ה-2 הכי בטיחותיים הזכרתי בתשובה הראשונה). לכן אני ממליץ לרכוש את הכי בטוח שיש. אם התקציב לא מאפשר אז יש דגמים זולים ברמת בטיחות גבוהה מאוד.
סלקל ספורטליין הוא סלקל מדבקה סיני בעל תקינה אירופאית. מעבר לכך אין ידע לגבי רמת בטיחותו וזה דבר בעייתי מבחינתי. זה קורה בהמון המון דגמים שמשווקים בישראל, בעיקר דגמי מדבקה סיניים. לכן אני מראש לא ממליץ על מוצרי בטיחות שהם מוצרי מדבקה סיניים. לא משנה היבואן/מותג.
יש בשוק דגמים של מותגים ידועים שעוברים מבחנים השוואתיים אצל גופים פרטיים שבודקים ומדרגים את רמת בטיחות המוצר. מוצרים כאלו שאני יכול לבדוק ולדעת את הרמה אני גם יכול להמליץ בהתאם לתקציב ודרישות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתערב בשאלה בנושא
אלרן16/08/2022היי קובי
לא הבנתי את הכוונה בסעיף 3.
רשמת שסלקל הכי נוח ועדיף על כיסא בטיחות.
הייתי בטוח שזה ההיפך!
אשמח להבהרה בנושא כי גם אנחנו מתלבטים מה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לתינוקות שנולדו סלקל יותר נוח
קובי סופר16/08/2022שלום אלרן,
לתינוקות שנולדו סלקל יותר נוח.
סלקלים מגיעים לזווית שכיבה עדיפה בהשוואה לכל כיסא בטיחות.
צ'יקו נקסטפיט הכי מתקרב לזווית סלקל אבל עדיין, ברוב הסלקלים הזווית יותר טובה ונוחה לתינוקות. אי לכך סלקל יותר נוח מכיסא.
יחד עם זאת, ככל שהם גדלים כך ההבדלים פחות רלוונטיים כי הם יכולים לשהות בנוחות גם בזווית שהיא לא שכיבה.
היתרון המרכזי של כיסא על פני סלקל זה החיסכון הכספי שמרווחים על ידי אי רכישת הסלקל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז בשורה התחתונה זה נטו נוחות
אלרן16/08/2022אז בשורה התחתונה זה נטו נוחות, מבחינה בריאותית כפי שציינת עדיף לתינוק כיסא בטיחות משום ששם הוא יכול לשהות גם מעל 40 דק.
הבנתי נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המסקנה לא נכונה
קובי סופר17/08/2022שלום אלרן,
המסקנה לא נכונה.
גם בסלקל וגם בכיסא משך השהייה המומלצת זהה.
כמו שרשמתי, לרוב הסלקלים זווית שכיבה נוחה יותר מכל הכיסאות.
משך השהייה גדל ככל שהתינוק גדול לכן, גם בסלקל וגם בכיסא אפשר שהייה ארוכה מ-40 דק' בחודשים מתקדמים יותר של התינוק.
שוב, אין כאן שאלה של מה עדיף ומה לא. יש שיקולים שאתם צריכים לקחת:
1. סלקל מציע נוחות עדיפה על כיסא לתינוק ואפשר לנייד מהרכב ידנית או על עגלה.
2. כיסא בטיחות חוסך קנייה של סלקל, זה חיסכון של מאות עד 1000 שקלים +.
כמו שרשמתי לגיל יש 2 אפשרויות ברכישת סלקל, כזה שמתחבר לעגלה גם או כזה שלא.
האופציה השלישית היא כיסא, רשמתי את המומלץ ביותר שזה צ'יקו, הזווית שלו הכי קרובה לסלקל כך שהוא סופר נוח לתינוקות, למי שצריך לנסוע המון שעות כמו שגיל שאל, אז כן, אני הייתי בוחר בסלקל. למי שיש נסיעות קצרות/מעטות אז אפשר לדלג על סלקל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין עליך! תודה על ההסבר
אלרן17/08/2022* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצ'יקו קייפיט - בחירה טיפשית
יניב שוורין20/08/2022אחת הבחירות הגרועות שעשיתי הוא הסלקל של ציקו קייפיט.
קנייתי אותך מתוך תחושת בטיוחת והיכולת לנתק אותו בקלות , אבל בסופו של דבר הוא לא קל. המילה סלקל היא מטעה , הסלכבד הזה שוקל טונות ובסופו של דבר אין בו שימוש.
עדיף ללכת ישר לכסא בטיחות , ואם קונים סל קל , לפחות לוודא שהוא קל , אחרת באמת למה לקנות סל קל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה יניב
קובי סופר20/08/2022שלום יניב,
כמו שרשמתי בהודעה הקודמת אלייך אני חושד שמעשייך כאן אינם זכים וטהורים. אם אני טועה אני מתנצל.
בדבר אחד אני בטוח שאיני טועה!
צ'יקו קייפיט הוא הסלקל הטוב ביותר שיש ואיך אני יודע זאת?
משימוש אישי עם הבן והבת שלי!
בטיחותית הוא מדורג בטופ כמה שנים טובות!
מבחינת נוחות? ישבו עד גיל שנה בסופר נוחות. היה קל מאוד לחגור אותם. החיבור והניתוק מהבסיס קלי קלותה.
ההתקנה ברכב קלה שבקלים ומצמצת טעויות אנוש בהתקנה.
אה ויש את עניין המחיר, המחיר שלו זול כי הוא נמכר עם בסיס.
ברוב הסלקלים יש לרכוש סלקל ואז בסיס ואז מגיעים למחירים גבוהים כאשר מדובר במוצר לטווח קצר מאוד.
לגבי המשקל, כן יש קלים ממנו אבל כמו שרשמתי לך קודם, הסיבה לרכוש היא לא החיים הקלים לנו ההורים היא בראש ובראשונה בטיחות! ובזה הוא מצטיין.
החיסרון המרכזי שלו לדעתי זה אי היכולת לחברו על אף עגלה.
היות ולא מומלצת שהייה ארוכה בסלקל אני אישית רואה זאת ביתרון.
כמו שאני רושם תמיד, צריך להחליט מה הסיבות והצרכים ואז להתמקד ברכישה. כן אפשר לדלג על סלקל ולהתחיל מכיסא ולחסוך לא מעט כסף.
מצד שני מניתי בתשובות הקודמות את היתרונות של סלקל. מכאן זו החלטה אישית של כל הורה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא הצלחתי להבין במה אני חשוד
יניב שוורין21/08/2022לא הצלחתי להבין במה אני חשוד , יש לך את כל הפרטים שלי , יכלתי לשלוח לך צילום שלו מותקן אצלי ברכב וקבלה שקניתי בעגליס , לא ברור לי למה הדעה שלי חשודה .
באתי לכאן בעקבות חיפוש בגוגל על מזרנים ולא בגלל שאני מוכר משהו .
כולה ציינתי שאני רכשתי סלקל מתוך מחשבה שאפשר להתנייד איתו ולמרות שהוא ניתן לניתוק אין בפונקציה הזאת שימוש כי הוא כבד כמו טנק מרכבה סימן 4 ואין אף אשה בישראל שיכולה להרים את הסלכבד הזה ולכן אני די מבואס מהקנייה.
ולגבי כיסאות , חקרתי די הרבה על כיסאות והגעתי למסקנה שמוציאים מידע על בטיחות ממקורות כמו CONSUMER REPORTS שמשולים לטריפ אדוויזור בהמלצה על מסעדות.
הנונה ראבה עולה בחול כפול כמעט מכל כסא, בארץ הוא שווה במחיר כמעט לכל כסא. חבל שאתה מטעה וטועה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תתפלא אבל אחת לכמה שבועות יש כאן תגובות לא כשרות
קובי סופר21/08/2022שלום יניב,
תתפלא אבל אחת לכמה שבועות יש כאן תגובות לא כשרות.
תגובות של יבואנים או בעלי אינטרס למכור מוצר מסוים.
לכן חשדתי בתגובותיך וכמו שרשמתי, אם אני טועה אני מתנצל.
כמו שרשמתי, אני ממליץ על צ'יקו מסיבות בטיחותיות. אם אתה קורא קונסיומר ריפורטס אתה בוודאי יכול לבדוק את הדירוג שלו. בטיחותית נגד הכיוון זה המוצר הכי בטוח שיש יותר מכל כיסא בטיחות אחר.
כמו שציינתי כבד? ייתכן אז מה עדיף סלקל קליל עם פחות הגנה?
אני ואשתי הסתדרנו איתו מצוין, כמו שציינתי זה לא מוצר שמתחבר לעגלות לכן חייבים לשאת ביד וכך עשינו. כל המטרה שהנשיאה תהיה כמה דק' (אפילו שניות) מהרכב למיטת התינוק.
מכאן כמו שאני תמיד רושם, זה שיקול של ההורים בין הכבד והאי נוחות שלנו לבטיחות ונוחות התינוק.
לגבי הראבה, כמו שציינתי, בטיחותית הוא כיסא מעולה אבל, צ'יקו נקסטפיט זיפ מדורג מעליו בטיחותית, ברייטקס בולווארד מדורג מעליו + לדעתי פטנט הקליקטייט שלהם זה משנה משחק!
הראבה שרכשת עולה 2500 ש"ח! כ-1000 ש"ח יותר מכיסאות שמדורגים מעליו. הראבה הבסיסי עולה 1500 ש"ח די באזורים של צ'יקו או בולאוורד שבמבצעים יורדים לפחות + נמכרים בעוד חנויות כך שיש גם אופציית מיקוח על המחיר.
גם ההשוואה לחו"ל לא רלוונטית כלל, בישראל נמכרות הגירסאות האמריקאיות לכן ההשאווה היחידה היא לארה"ב. המחירים שם די זהים למחירים בארץ כך שזה רחוק מלהיות כפול...
בכל אופן זה פחות רלוונטי חו"ל או ישראל. אנחנו חיים בישראל, משלוח של מוצרים כאלו מייקר ומכפיל את המחיר.
לסיכום, אני לא מטעה ולא טועה, ההמלצות שלי מגיעות בהתאם למה שהשואל דורש. בכל מה שקשור לבטיחות התשובות וההמצלות יהיו נטו בטיחותיות לפני הכל!
קונסיומר ריפורטס או כל מקור אחר זה דבר מבורך, בסוף המבחנים שם נעשים במעבדות וסביבה מבוקרת שרוחקה להיות תאומת את מבחן המציאות, אז כן זה נותן מדד מעולה אבל זה לא תמיד נכון בזמן אמת. אני מכיר וחוקר לא מעט מקרי תאונות, לכן ההמלצות שלי מגיעות גם מהכיוון הזה.
הדגמים שרשמתי הצילו חיים! לצערי הראבה לא נפוץ בארץ אי לכך קשה לי לשפוט. כמו שרשמתי, לא מדובר בכיסא רע, להפך, הוא אחד הטובים ביותר שיש בשוק, עדיין כמו שרשמתי, יש טובים ממנו שגם עולים פחות. אי לכך הנטייה שלי להמליץ עליהם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)