מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- התלבטות בין עגלות ספורטלייןיעל14/08/2022
שלום רב,
אנחנו לקראת לידה ראשונה ומתלבטים בין הדגמים של עגלות ספורטליין - fold וxl/pl. שנינו גבוהים, גרים בקומה 2 בלי מעלית ורכב קטן ,לכן מחפשים עגלה יחסית קלה אך אך כן גבוהה ויציבה יחסית. הבנתי שהגלגלים בפולד מחומר יותר איכותי וגב הטיולון יותר טוב מהדגם של הxl/pl אך מרגישה קצת פחות יציבה ממנה..איזה דגם לדעתך עדיף ?
בנוסף, מתלבטים לגבי סלקל עם תושב לרכב - בין Aton b2 של סייבקס , joie i snug , וi happy של ספורטליין..איזה לדעתך עדיף ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
למה רק ספורטליין
קובי סופר14/08/2022שלום יעל,
למה רק ספורטליין? אם ראיתם ובדקתם את הדגמים ואתם מרגישים שבכל אחת חסר לכם משהו, מדוע לא לבדוק עוד מוצרים?
לדוגמא, עגלות בייבי בוס שלנו.
נלך על דגם בובקט, הוא שוקל קילו + פחות מהפולד!
יש לו גלגלי PU יותר איכותיים מהפולד!
מושב יצוק מפלסטיק.
קיפול דומה לשל הסיילו שלדעתי הקיפול שם הרבה יותר מוצלח מהפולד, בטח בשלב הטיולון.
המחיר די זהה לספורטליינים, יש 5 שנות אחריות, כל הבדים אצלנו יורדים 100% לכביסה. בקיצור, מקבלים את כל היתרונות במוצר אחד!
אם רוצים יכולת ניוד עדיפה ומוכנים לעלות חצי ק"ג במשקל יש לנו את דגם הטייגר שמגיע עם גלגלים עוד יותר גדולים.
לגבי דגמי הספורטליין:
אני פחות מחבב את הפולד!
הניוד פחות מוצלח למרות גלגלים יותר טובים אבל הרוחב הצר שלה פוגם ביכולת הניוד לדעתי.
בנוסף הקיפול מאוד מסורבל, בשלב האמבטיה לאחר הקיפול הפתיחה מסורבלת + צריך להרים את מתאם האמבטיה בכל פתיחה.
כשרוצים לקפל עם המושב שהוא פונה אליכם, צריך להביא אותו למצב מסויים ואז לקפל, הפרצדורה להביא למצב מסורבלת בניגוד לסיילו.
בין הסיילו אני חושב שהXL הוא המוצלח ביותר.
הוא זהה לPL מבחינה פרקטית ופונקציונאלית. ההבדל שהPL נותן מסגרת אלומיניום מסביב לאמבטיה ובגגון הטיולון כלומר יותר עיצוב. מצד שני המסגרת הזו יוצרת עגלה יותר כבדה והכל המתכת הזו בקיץ מתחממת. כמוכן הXL יותר זולה כך שאני חושב שמשלמים פחות ומקבלים מוצר עדיף.
לגבי סלקלים, אטון B2 מעולה. ג'ואי אייג'ם גם מעולה. שניהם מתחברים לכל העגלות המוזכרות כולל בייבי בוס. סלקלים סיניים פחות מומלצים לדעתי כלומר, הכוונה ל- HAPPY של ספורטליין אין נתונים כך שאני לא ממליץ על מוצר שאין נתונים לגביו. נתונים זה מבדקי בטיחות חיצוניים שעושים, למותגים כמו סייבקס או ג'ואי ניתן למצוא מבחנים השוואתיים כך שאני יכול להמליץ עליהם על בסיס המבחנים. מוצר שאין לי נתונים איני יכול להמליץ עליו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדקנו גם את הטייגר
יעל15/08/2022בדקנו גם את דגמי בייביבוס ולא כל כך התחברנו לאמבטיה, הרגיש שהמזרון לא מספיק עבה ואיכותי כמו בספורטליין , היא קצת יותר נמוכה וכאשר התניידתי עם הטייגר הרגיש לי שהישענות קלה על הידית אחיזה גורמת מיד לעגלה להתרומם מקדימה.. אם נשים תיק היא עלולה להתהפך אחורה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
זו הסיבה שאני ממליץ לבדוק תמיד
קובי סופר15/08/2022שלום יעל,
זו הסיבה שאני ממליץ לבדוק תמיד. לא כל אחד מתחבר לדגם מסוים וזה בסדר.
לגבי המזרן, זו דרישת מכון התקנים, לעובי במזרן אין שום יתרון בנוחות, להפך, בשלושה חודשים הראשונים כמה שיותר דק = יותר בטיחותי. אפשר כמובן לראות מזרני עריסה וגם במזרני מיטה דו צדדיים, הצד עד גיל שנה קשה כמעט כמו אבן.
לדעתי המזרן שלנו הוא האיכותי ביותר שיש כי גם הוא מצופה בד לא חדיר לנוזלים, גם מעל הבד הזה יש רשת איוורור כך שזה מזרן נושם וכמובן ציפוי בד של הכל.
לגבי הגבוה נכון, האמבטיה שלנו מעט יותר נמוכה.
יחד עם זאת צריך לזכור שהאמבטיה היא אשלייה בכל הקשור לעגלות, היא משמשת במקרה הטוב עד חצי שני. החלק החשוב הוא הטיולון. הטיולונים כבר יושבים באותו הגובה. לדעתי המושב שלנו עדיף על פני כל דגמי הסיילו בכלל שהוא יצוק מפלסטיק ובגלל זווית הישיבה הזקופה.
לגבי היציבות:
העגלות שלנו קלות מאוד וכן, זה משפיע על היציבות.
יחד עם זאת נבדקו במכון התקנים כך שאין סיבה לחשוש.
כאשר הידית משוכה עד הקצה, צריך לתלות את התיק בצדדים בחלק הנמוך של הידית ואז אין שום חשש שהוא יהפוך את העגלה.
כמוכן מכרנו עד היום אלפי יחידות ואף עגלה לא התהפכה כך שבנושא הזה אפשר להיות רגועים. כמוכן כל עליה וירידה ממדרכה גבוהה תעשה עם פחות מאמץ בטייגר בשל משקלה הקל.
ולסיום, אני מניח שנשענתם על הידית כאשר העגלה ריקה. צריך לזכור שיהיה משקל בתוך העגלה הכל משתנה לכן אני תמיד ממליץ לעשות את הבדיקות עם משקל בתוך העגלה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)