עריסה או מיטת תינוק

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• עריסה או מיטת תינוק
    מאור
    15/08/2022

שלום
    רצינו לשאול
    עד כמה זה מהותי לא לרכוש עריסה או מיטה מתחברת אלא פשוט לקנות על ההתחלה מיטת תינוק שתהיה איתנו בחדר.
    אני מבינה את היתרונות של עריסה או מתחברת במידה והאמא מניקה אבל אם אני פחות בכיוון של הנקה יש איזה יתרונות או שיקולים אחרים החשובים לזה שהתינוק ישן בעריסה /מתחברת ולא במיטת תינוק?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עריסה או מיטת תינוק

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לעריסה מספר יתרונות

קובי סופר
    15/08/2022

שלום מאור,

לעריסה יש מספר יתרונות.
    אני לא נכנס לעניין של מתחברת או לא. עד לפני כמה שניים המוצר לא היה קיים, רק לפני כשנה מכון התקנים בכלל החל לבדוק ולאשר עריסות מתחברות.

המטרה בחודשים הראשונים להיות קרוב לתינוק, אחת הדרכים שרוב ההורים בוחרים היא שהתינוק יהיה בחדר ההורים קרוב למיטה.
    ברוב המקרים מיטות תינוק לא יכולות להיכנס במרווח של קיר/מיטה לכן עריסה היא פתרון כי היא צרה.
    במתחברת יש כמובן גישה קלה להוציא את התינוק מבלי לקום מהמיטה.
    בנוסף בגלל הרוחב, העריסה יכולה להתנייד בבית ולצאת מהחדר כשהתינוק בתוכה, כלומר התינוק ער ואתם בסלון, או רוצים להרדים בסלון על ספה, זה אפשרי, משם שהתינוק נרדם אפשר לגלגל לחדר. במיטה זה לא אפשרי כי מיטות לא יכולת לצאת במעבר של חדר.
    בנוסף הגודל הקטן של העריסה יוצר מרחב חמים יותר לתינוק, התינוקות לא מתחברים למרחב גדול בחודשים הראשונים. כל המטרה זה לתת להם הרגשה שכאילו הם עדיין ברחם, בעריסה או אפילו בחלק מהאמבטיות של העגלות זה בדיוק מה שקורה, לכן הם נרדמים יותר טוב וגם ישנים יותר טוב.

אז לסיכום: אין חובה לעריסה, בהחלט אפשר להתחיל ישר עם המיטה אך יש את החסרונות לכך שציינתי.

אגב, בעבר היה ניתן לשכור עריסה ולא לרכוש, זו בהחלט הוצאה בעייתית כיום, העריסות המתחברות יקרות מאוד! משמשות לשלושה חודשים ואחר כך צריך למצוא מקום לאחסון לכמה שנים/חודשים (תלוי מתי יהיה תינוק נוסף). אפשר כמובן למכור.
    לכן מבין את השיקול מדוע לדלג.
    ההמלצה שלי אם בוחרים עריסה ואם לא קריטי המתחברת, ללכת על עריסת פלסטיק. הן זולות מאוד וניתן להוריד שלב כך שהן יהיו סוג של לול לעוד 3 חודשים (אחרכך הן צרות מידי).
    הכי קל לנקות אותן כך שמבחינה פרקטית וכלכלית הן הכי מוצלחות לדעתי.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו