עריסת תינוק ותו תקן

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• עריסת תינוק ותו תקן
    חיים
    21/08/2022

אני מעוניין לרכוש עריסה נצמדת.

*דגמי העץ*
    מיטחברת ומיטונת - שתיהן טוענות שיש להם אישור ממכון התקנים (על 4 דפנות), אבל לא מוכנות להציג את האישור.
    בכל מקרה, מדובר על אישור ולא על תו תקן.
    היתרון הגדול שלהם מבחינתי הוא העובדה שהם בקו מיטה. עריסות הבד לעומתם, נמוכות יותר וכך יוצא שאם התינוק מתגלגל ממיטת ההורה למיטה שלו - הוא נופל כ 10-15 ס"מ.

*עריסות בד מיובאות*
    1. ראיתי באמזון את הדגם של next2me pop up (שהפתיחה שלו יותר טובה לטעמי מדגם הdream המיובא ארצה ולכן אני מעדיף אותו).
    אם אני מבין נכון יש למזרון שלו תו תקן EN 16890:2017, הבעיה איתו היא שאני לא מוצא מידע האם התקן הזה מתיר או אוסר כימיקלים של מעכבי בעירה.
    כמו כן, רשום שהוא "מתאים" לתקן האירופאי 1130:2019. לא מצאתי אישור לכך שיש לו תו תקן קבוע מעבר להצהרת היצרן.
    כמו כן, המזרון מונח על קרש עץ העשוי MDF - וידוע לי שסוג זה עלול להפיץ כימיקלים רעילים.
    יתרון - היצרן מצהיר על התאמה עד גיל 9 חודשים.

2. ספורטליין נועה -
    אין לי מידע לגבי הקרש של המזרון ואני מניח שמדובר ב MDF, למרות שלא מצאתי התייחסות לזה.
    כמו כן, מיובא מסין ולא מדובר בחברה גלובלית גדולה.
    בעל אישור בלבד ממכון התקנים (ולא תו תקן) והצהרת יבואן כמתאים לתקן האירופאי והאמריקאי.
    היצרן מצהיר על התאמה עד גיל 3 חודשים בלבד (כי זה מה שמתיר התקן).
    לא מצאתי מידע לגבי תקן למזרון. (אין התייחסות לתקן של מזרונים)

האם מה שכתבתי נכון?
    מה עדיף בעינכם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עריסת תינוק ותו תקן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתן לברר מול מכון התקנים.

קובי סופר
    21/08/2022

שלום חיים,

לגבי עריסות עץ, אני ממליץ ליצור קשר עם מכון התקנים, ניתן לעשות זאת כצרכנים, לברר מה בדיוק קיבל תקן ועל מה.
    לא צריך להסתמך על היצרנים או היבואנים.
    זה נכון לעריסות עץ, מיובאות ומזרנים!

לגבי צ'יקו נקסט טו מי, ככל שידוע לי מכון התקנים פסל אותה בעבר ולכן לא נמכרת. שוב, צריך לברר מולם.

לגבי נועה, זה מוצר מדבקה לכן אין לייחס אותה ליבואן כזה או אחר. אישור מכון התקנים שווה לתו תקן. תו תקן יכול לקבל רק מוצר המיוצר בארץ או שמכון התקנים יכול לבקר במפעלו.
    אישור מכון התקנים זה למוצרי יבוא אשר מחייב בדיקת ש' בכל משלוח שנכנס, כלומר מכון התקנים בודק שוב את המוצר (בדיקה יותר פשוטה) בכל משלוח, מוודא שהמוצר זהה למה שנבדק בבדיקת האב טיפוס.

נושא עריסות נצמדות חדש מאוד, עד לפני כשנה כלל לא נבדקו או אושרו עריסות נצמדות!

לגבי מה עדיף, קשה לומר, אין מושלם. אני לא אוהב מוצרי MDF כי זה עץ מודבק. לגבי תקינה אירופאית ומזרנים, זה שונה ממה שבודקים בארץ, לפחות לגבי עגלות אני יכול לומר שאין חובה באירופה לבדוק כימיקלים/פאטלטים. חלק מהיצרנים בודקים בכל זאת.
    לפחות לגבי מזרן, לרובן ניתן להוסיף/להחליף מזרן, אז ניתן לרכוש מזרן תקני מבלי להסתבך מה נבדק ואיך.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבעיה עם החלפת מזרון היא שהגודל סטנדרט

חיים
    22/08/2022

תודה על התשובה, אבדוק מול מכון התקנים.

אתה יודע למה האירופאיים לא בודקים כימיקלים? ממש מעצבן שדוחפים אותם למזרון.
    הבעיה עם החלפת מזרון היא שהגודל סטנדרט של המתחברת בד שונה ממה שקיים בארץ.
    המזרון שלהם הוא 83*50.
    בארץ המזרונים הם 86*48.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר לפנות ליצרנים המקומיים

קובי סופר
    22/08/2022

שלום חיים,

אפשר לפנות ליצרנים מקומיים כמו בייביטק או ליטף. הם יכולים לעשות חלק מהדגמים שלהם בכל מידה.

לגבי האירופאים, אין לי מושג אבל, גם אם יש כימיקלים במזרן, בדרך כלל זה בכמות מזערית שלא מסכנת.
    עד לפני כשנתיים גם בארץ לא ממש הקפידו על עניין הכימקלים והכל תקין. נכון שאם יש אופציה בטוחה יותר זה עדיף.
    בגדול האירופאים צרכנים נבונים והם לבד בוחרים בדגמים ללא הכימקלים, יש מעבדות חיצוניות שבודקות ותקנים מחמירים הרבבה יותר כמו ÖKO-TEST שחלק גדול מהיצרנים עושים.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפתרון שלך מצויין

חיים
    23/08/2022

תודה, הפתרון שלך מצויין!
    עכשיו אני חושב שאלך על next2me pop up.
    אומנם יש לו MDF, אבל אני מקווה שבגלל שהוא עם תקן, זה פולט פחות חומרים מזיקים.
    ואת המזרון אני אחליף במזרון תוצרת הארץ מאחד היצרנים שציינת.

רק 3 נקודות אחרונות שמפריעות לי:
    1. באתר רשום שהמוצר compliant with en 1130:2019.
    האם זאת רק הצהרת יצרן על עמידה בתקן או שיש לו ממש בדיקות שהוא עובר?
    2. המיקום בו צריך להציב את העריסה הוא כך שגובה המזרון בעריסה נמוך בכ 15 ס"מ ממזרן ההורים, זה לא גובה גבוה מדי במידה והוא מתגלגל ממיטת ההורים לעריסה?
    3. כתבת שאתה חושב שפסלו את העריסה בישראל, אתה יודע על איזה תת דגם מתוך ה next2me מדובר? כרגע מייבאים את תת הדגם דרים. אני רוצה לוודא שלא פסלו את תת הדגם שאני רוצה לקנות מאמזון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא הייתי חושש מלרכוש את הדגם מחו"ל

קובי סופר
    24/08/2022

שלום חיים,

אני לא הייתי חושש מלרכוש את הדגם מחו"ל.
    אני מכיר המון שרכשו ומרוצים, לדעתי יש אלפי יחידות של הדגם בארץ מהזמנות אמזון והכל תקין.

1. צריך להבין איך זה עובד באירופה. באירופה אחת לכמה שנים משנים את התקינה ומוסיפים או משנים בדיקות. לדוגמא ב-2012 היה שינוי גדול והשינוי הבא היה ב-2019.
    היצרנים בודקים כמובן לפי התקינה החדשה את כל המוצרים. כל עוד המוצר לא משתנה והתקינה לא משתנה היצרן לא בודק מחדש את המוצר כי אין היגיון. בישראל יש דרישה כל 3 שנים לחדש את הבדיקה לאישור מכון התקנים וכל שנה לתו תקן. ככל שידוע לי זה השתנה חלקית וככל הנראה הולך להיות קבוע, לפחות באישור מכון התקנים לייבוא ולהיות כמו באירופה.
    אם לא השתנה הדגם ולא השתנתה התקינה ניתן לרוץ על בסיס הבדיקה. לדעתי אין יותר הגיוני מזה וזה יוזיל את מחירי המוצרים בארץ.

2. המטרה שהתינוק ישן בעריסה ולא במיטת ההורים. זה מסוכן מאוד לתינוק להיות במיטת הורים. כל הרעיון בהצמדה הוא גישה נוחה של ההורה לתינוק בעריסה מבלי לקום או לזוז מהמיטה. לאחר שהוצאתם את התינוק מכל סיבה שהיא, צריך להחזיר לעריסה ולא להשאיר לידכם.

3. אני לא יודע לומר כי זה מידע סגור. אני רק יודע שבעבר אחד מסוכני החברה סיפר לי שדגם שרצו להביא נפסל. שאלתי מדוע לא מביאים דגם כזה מוצלח ומבוקש לארץ וזו הייתה תשובת הסוכן.
    מעבר לזה אין לי מידע. כמו שרשמתי, אני אישית לא הייתי חושש לרכוש מוצר כזה. כיום היבואן יכול להביא לארץ את כל הדגמים על בסיס התקינה האירופאית ולוותר על מכון התקנים. כאן זה שיקול אישי של כל יבואן, ככל שידוע לי, רוב היבואנים בחרו להישאר עם מכון התקנים. זה אומר שמה שהיה עד עתה נשאר. כלומר, היבואן יכול לבדוק את העריסה ואם היא תיפול בבדיקה אז הוא לא יוכל לייבא אותה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו