מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- עגלה קלת משקל וקלת שימוש לאמא עם מוגבלויותטל16/09/2022
מחפשת המלצה על עגלה מגיל לידה. עקב מחלה כרונית שמשפיעה על המפרקים והשרירים, קשה לי להרים דברים כבדים, קשה לי להשתמש בהרבה כח או לפעמים אפילו בתי הידחים בו זמנית. לכן, יש לי דרישות ספציפיות (סליחה שזה ארוך) כדי שאוכל להשתמש בעגלה כאדם עם מוגבלויות:
- משקל באמת פחות מ10 ק"ג, עדיף אפילו הרבה פחות
- מתקפל ביד אחת, עדיף בתנועה אחת
- נפתח מקיפול ביד אחת (כולל פתיחת מנגנוים לנעול את הקיפול), עדיף בתנועה אחת
- נשען המושב ביד אחת
- יישור המושב ביד אחת
- אפשרות לחבר אמבטיה
- אפשרות לחבר סלקל (וגם הסלקל צריך להיות פחות מ4.5 ק"ג (עדיף אפילו פחות מ-4 ק"ג), גם אם אפשרות לחבר אותו גם עם בסיס לאוטו שלנו, וגם ללא בסיס לשימיוש במוניות או רכבים של חברים כשהרכב שלנו אצל בעלי בעבודה רוב היום)
- ידית אחת (לא שתיים) לנייד אותו עם יד אחת
- מתנייד ממש טוב והעגלה יציבהץ אנחנו בעיר אז לא צריך לטיולים אבל המדרכות בו די גרועות בחלק מהאזורים.
- פתיחה קלה של חגורת הבטיחות בלחיצה אחת ביד אחת,
- סגירת החגורה בקלות ללא צורך לחבר ארבע או חמש חלקים כל פעם.
קיים כזה דבר? מצאתי כמה דגמים שהיו די קרובים אבל לא מצאתי משהו שעונה על כל הקריטריונים. בעגלה לבת הראשונה לפני כמה שנים הייתי צריכה להתפשר ובאמת היה לי קשה.
אם יש משהו מתאים, נוכל להתמודד עם מחיר גבוהה, כבר חוסכים לזה כסף לכמה שנים.
מקווה שיש עגלות יותר ידודתיות לאנשים עם מוגבלויות, אשמח לכל המלצה (וכמובן אלך לבדוק בחנות כדי לראות שאני באמת יכולה להתמודד עם העגלה!).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין עגלה שתכיל הכל
קובי סופר18/09/2022שלום טל,
אין עגלה שתכיל הכל.
בנוסף צריך להבין שיש המון דרישות תקניות ובטיחותיות, אי לכך זה קשור לעניין הקיפול, הרצועות וכו'.
לדעתי העגלה שהכי קרובה לענות לדירושת היא הבייבי בוס בובקט שלנו. הפלוס שהיא גם במחיר סביר.
מבחינת משקל היא שוקלת 8.3 ק"ג לשלדה וטיולון יחד.
המושב דו כיווני, ניתן להפוך צד ביד אחת, שינוי המצבים ביד אחת. הקיפול והפתיחה ביד אחת, הקיפול בפעולה די פשוטה והפתיחה בלי שום פעולה למעט משיכת ידית האחיזה מעלה.
שינוי המצבים ביד אחת. שליפת האמבטיה ב-2 ידיים! חיבור ביחד אחת.
הניוד איתה בעיר הוא הקלים ביותר שיש גם בזכות המשקל, גם בזכות גלגלים גדולים מהמקובל לסגמנט וגם בזכות החומר של הגלגלים.
ניתן לחבר סלקלים שונים (אם אני לא טועה מקסי קוזי הם הקלים ביותר שמתחברים ויש להם גם בסיס). החיסרון שצריך לחבר מתאמים, לא הכי קל לחבר או לפרק. חיסרון נוסף שחייבים לחפרק את המתאמים לפני הקיפול של השלדה.
פתיחת הרצועות בלחיצת כפתור. החיבור הוא אחת אחת כלומר צריך לחבר 4 פעמים קליקים אבל לא צריך לשים אחת על השנייה ואז לחבר שזה לדעתי יותר מסובך.
עגלה נוספת שאפשר לבדוק היא הפולד של ספורטליין, שוקלת 9.4 ק"ג. קיפול ביד אחת אבל לדעתי הפתיחה קצת מסורבלת. נוחה לניוד בעיר. האמבטיה נשלפת ומתחברת ביד אחת.
שינוי המצבים ביד אחת. גם עליה ניתן לחבר סלקלים של מקסי קוזי.
גם היא במחיר סביר.
בוגבו בי 6 גם יכולה להילקח בחשבון אבל היא יותר כבדה מ-2 הדגמים שציינתי, יותר יקרה ולדעי האמבטיה שלה פחות טובה וגם הניוד כי הגלגלים שלה יותר קטנים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)