התלבטות בין עגלות בינוניות

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• התלבטות בין עגלות בינוניות
    ענבר
    17/09/2022

שלום, לקראת בייבי ראשון ומתלבטים מאד בין כמה דגמים של עגלות. המסננים העיקריים שלנו הם שהיא צריכה להיות לא כבדה, חזקה, יציבה, ובשאיפה לנסוע איתה בעיר וגם במושב (מדרכות קשות יותר). חשוב לנו מגן שמש משמעותי ונוחות נסיעה גם בתחנצ אם צריך.
    כמו כן היינו שמחים לעגלה אמינה שתשמש גם בילד הבא מבחינת טיולון ותוספים לאח"כ.
    יש לנו לא מעט קריטריונים והדגמים הנסחנים הם:
    אויסטר 3, אויסטר זירו, אינגליזינה אלקטה, נונה טריב ונונה מיקס , וספורט ליין Xך.
    נשמח מאד להמלצות והשוואה כדי להתפקס:)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הייתי ממליץ לבדוק את הבייבי בוס טייגר שלנו

קובי סופר
    18/09/2022

שלום ענבר,

הייתי ממליץ לבדוק את הבייבי בוס טייגר שלנו.
    לדעתי עונה באופן מושלם לדרישות. היא קלה מאוד ושוקלת פחות מ-9 ק"ג. מגיעה עם גלגלים גדולים מהממוצע לעגלות בסגמנט של משקל קל. יש לה יכולת ניוד מדהימה גם במושב. יש לה גגונים גדולים לאמבטיה וטיולון, הקיפול נוח וקומפקטי.
    אנחנו נותנים 5 שנות אחריות שזה משהו שאף חברה לא נותנת.

לגבי שאר הדגמים,
    אויסטר זירו אני פוסל מראש, לדעתי מומלץ לרכוש עגלה עם מושב דו כיווני, יש מחקרים בנושא שמראים שיש יתרונות רבים לכך שהרבה יותר טוב לתינוק להיות מול ההורה בעגלה עד גיל שנה +. אי לכך אני פוסל מראש עגלות עם מושב חד כיווני.

אויסטר 3, לדעתי עונה להרבה דרישות אבל היא כבדה מהממוצע. אני ממליץ לנסות לקפלה יחד עם מושב הטיולון ולנסות להרים כדי להבין אם היא מתאימה לכם. אם המשקל לא מהווה בעייה לדעתי היא בהחלט יכולה להיות אופציה טובה.

אלקטה, לדעתי הניוד שלה לא מוצלח, זה גם בגלל שאין לה ידית מתארכת וגם בגלל שלגלגלים האחוריים יש קפיצים קשים, לדעתי זה בעייתי למושב. כמוכן בגלל שאין ידית מתארכת כאשר המושב פונה לכיוון הנסיעה ורוצים להשכיבו, המושב חוצה באופן גס את קו ידית האחיזה של ההורה, לדעתי זה מוריד מנוחות ההורה וגם לא מאפשר לתלות כלום על הידית.

נונה טריב, מאוד דומה לבייבי בוס טייגר אבל פחות נוחה לניוד בגלל שהגלגלים שלה יותר קטנים. בנוסף המושב שלה מרשת, משהו שאני פחות אוהב והיא יותר יקרה מהבייבי בוס. כמוכן גגון הטיולון שלה די קצר גם שמאריכים אותו.
    אני חושב שאין סיבה לשלם את הסכום שדורשים עליה.

ספורטליין XL, גם עונה טוב לדרישות, טיפה כבדה משאר העגלות המוזכרות (למעט אויסטר 3). הגלגלים שלה פחות איכותיים משאר הדגמים אבל עדיין אני חושב שהיא תעשה עבודה טובה בניוד גם במושב.

לסיכום, אני ממליץ להתמקד ב-3 דגמים, להתנסות בניוד שלהם כאשר יש משקל של 12 ק"ג בתוך העגלה. לנסות לעלות ולרדת מדרגה גבוהה, להתנסות בקיפול שלהן יחד עם מושב הטיולון גם שהוא פונה אליכם וגם לכיוון הנסיעה, לבדוק באותו ואז לקבל החלטה מושכלת של מה נכון לכם.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות בין שני דגמים עגלה וכיסא :)

ענבר
    27/09/2022

היי קובי ותודה רבה על התגובה המפורטת
    בדקנו את הבייבי בוס ופחות התחברנו, כרגע הגענו לשני דגמים מובילים שהם האוטיסטי זירו גרביטי שמתקפלת מהר , חזקה יציבה ושוקלת 8,5 ק״ג לבין האינגליזינה אלקטה שמעט יותר מפנקת באמבטיה שלה ושוקלת אותו הדבר
    שתיהן גם זהות במחיר. מה שדכן נבלי הוא שהאליטה מיוצרת כיום בסין ולא באיטליה ולכן יש לה לא מעט תקלות, מכיר דבר כזה?
    העגלה היחידה שניתן אולי להשוות היא באמת הספורט ליין xl שמשום מה מרגישה קצת זולה בגימורים שלה ואנחנו לא בטוחים שהגלגלים והשלשה חזקים כמו בשתי האחרות,, מה דעתך?
    כמו כן כיסא בטיחות- בין הצ׳יקו נקסטפיט והברייטקס קליק טייק ההבדל גדול? שניהם משרתים עד איזה גיל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני לא מכיר לעומק את אינגלזינה

קובי סופר
    28/09/2022

שלום ענבר,

אני לא מכיר לעומק את אינגלזינה בכל הקשור לתקלות או בעיות במוצר.
    במוצרים אחרים שנפוצים בחנויות אז אני בקשר מול עובדי, מנהלי או בעלי החנויות כך אני באמת מקבל מידע עד כמה המוצרים אמינים או טובים.
    באינגלזינה מדובר במוצר שהוא משווק רק על ידי רשת שילב, אי לכך אין לי ממש מידע או מעקב בנושא. כמוכן מדובר בדגם חדש מאוד כך שיהיה קשה לדלות מידע ממשתמשים או מחו"ל.

לגבי העגלות:
    את האויסטר אני פוסל מראש, אני לא ממליץ על עגלות בעלות מושב חד כיווני. באויסטר המושב הוא כזה, אי לכך אני מראש פוסל.
    לדעתי ועל פי מחקרים יש חשיבות עצומה לכך שתינוק צריך להיות מול ההורה בעגלה עד גיל שנה + או לכל הפחות עד שנה.
    בעגלות עם מושב חד כיווני כבר בגיל חצי שנה או לפני (אם צפוף באמבטיה) התינוק לא מול ההורה.

אי לכך זה משאיר רק את האניגלזינה כאופציה.
    במקרה הזה אני חושב שהסיילו תתאים יותר לדרישות שלכם אם אתם תכניסו אותה לשיקול. אני חושב שהגלגלים שלה מאוד פשוטים אלא אם עולים לדגמי הפרו וכפי שציינתי זה גם לעלות המון במשקל.
    החיסרון אבל באינגזלינה לדעתי זו הידית הקבועה. על מנת לקבל מדד נכון של יכולת הניוד אני תמיד ממליץ לשים בכל עגלה משקל של 12 ק"ג, להתנייד כמה דקות עם העגלות בחנות ומחוץ לחנות (אם יש באזור דרך משובשת מה טוב), לעלות ולרדת מדרגה גבוהה. כך תקבלו מדד על נוחות הניוד, גלגלים וקפיצים.

לגבי הכיסאות, בשני המקרים הדגמים מתאימים מלידה עד 30 ק"ג. ההבדל הגדול והיתרון של צ'יקו הוא בזוויות של הכיסא, יש 9 כאלו לעומת 6 בברייטקס ולכן צ'יקו מגיע לזווית שכיבה עדיפה ולדעתי זה יותר נוח לתינוקות.
    היתרון של ברייטקס זו מערכת הקליקטייט, ההתקנה עם מערכת כזה יותר קלה ומצמצת טעויות אנוש בהתקנה אבל, בצ'יקו יש איזופיקס שפותח לאותה מטרה. הבעיה באיזופיקס שזה מתאים עד 18 ק"ג ואחר כך צריך להתקין את המושב עם חגורה, אז כאן מגיע היתרון הגדול של ברייטקס.
    בטיחותית שני הדגמים מקבלים דירוג דומה ומובילים על המתחרים האחרים בשוק כך שרכישה של כל אחד מהם תהיה רכישה טובה ובטיחותית.
    אני עדיין נוטה להמליץ על הצ'יקו בשל הנוחות וגם מניסיון אישי, שירת את הבת שלי כ-6 שנים וזה בדור הראשון של המוצר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו