מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- התלבטות בין כסא בטיחות לסלקלנעה28/09/2022
היי קובי,
1. מתלבטת בין כסא בטיחות לסלקל, מסקר שוק שערכתי ראיתי שדווקא לחברות המובילות בכסאות בטיחות (ציקו וברייטקס) אין ריפוד שעוטף את התינוק כפי שיש בסלקלים השונים (למשל ברייטקס בלוורד נראה ממש רחב ומגושם עבור תינוק אחרי לידה). עד כמה העניין הזה מהותי בריאותית ומבחינת נוחות עבור התינוק?
2. מהו לדעתך הסלקל עם התמורה הטובה ביותר לכסף? אני לא רוצה להשקיע יותר מדי בדבר זמני, רק שיהיה נוחות עדיפה לשלבי ההתחלה בנסיעות בעיקר ולאחר מכן אעבור לכיסא בטיחות.
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיוק קטן
נעה28/09/2022בהתייחסותך לשאלה על הסלקל המשתלם ביותר, אשמח אם תתייחס לכאלה המתאימים גם לעגלות ספורטליין או בייבי בוס שכן עדיין לא קניתי עגלה.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אני תמיד רושם שסלקלים יותר נוחים מכיסאות
קובי סופר29/09/2022שלום נעה,
1. אני תמיד רושם שסלקלים יותר נוחים מכיסאות.
הם בנויים נכון יותר, מגיעים לזווית שכיבה עדיפה וגם רובם מגיעים עם תומכים פנימיים. כמובן שיש גם את היתרון של נשיאה ידנית או על עגלה. היתרון בכיסא הוא החיסכון הכספי באי רכישת הסלקל.
כמוכן ניתן להוסיף לכיסאות ריפוד פנימי כמו של סלקל ואפילו טוב יותר (לדוגמא של חברת BENBAT שאנחנו משווקים), יש הורים רבים שרוכשים אותו גם לסלקל. בנוסף ניתן להוסיף ספוג מגביהה לכיסא לתת עוד שיפוע שכיבתי.
בסופו של יום כיסא לא יהיה סלקל אבל אפשר להגיע מאוד קרוב לכך. מכאן זה שיקול של ההורהים.
2. לגבי סלקלים, כאן זה באמת מתחלק לאם רוצים לחבר לעגלה. אם לא אז צ'יקו קייפיט לדעתי הסלקל הכי טוב שניתן לרכוש, הוא הכי נוח לתינוקות, הכי נוח להתקנה והכי נוח לתפעול. המחיר שלו מאוד סביר והוא כולל בסיס במחירו. יש לו רק חיסרון ענק אחד, הוא לא מתחבר לאף עגלה.
אם לא צ'יקו צריך להחליט אם רוצים סלקל עם בסיס או ללא מכיוון שהבסיס מכפיל את מחיר הסלקל!
גם לבייבי בוס וגם לסיילו מתחברים אותם סלקלים כאשר לסיילו מתחברים סלקלים של סייבקס שלא מתחברים לבייבי בוס (למעט דגם אטון B החדש).
הסלקל הכי בטיחותי מהמתחברים הוא אטון 5 שמתחבר לסיילו אבל לא לבייבי בוס. אחריו זה ג'ואי אייג'ם שמתחבר לשני העגלות, הוא ברמת בטיחות כמעט זהה לאטון 5 אבל במבחן ריסוק עם הבסיס האטון קיבל דירוג טוב יותר, ללא בסיס הדירוג דומה.
מבחינת נוחות הג'ואי לדעתי יותר נוח כי הריפוד הפנימי שלו מפנק יותר וגם הגגון שלו לדעתי הרבה יותר טוב. גם במחיר הג'ואי זול יותר.
יש למקסיקוזי סלקל נהדר שנקרא מיקו, לצערי כבר לא משווק בארץ רק בארה"ב. הוא לדעתי היה הסלקל הכי טוב שאפשר לרכוש כי מחירו היה סביר עם בסיס ודירוגי הבטיחות שלו מאוד גבוהים.
אני חושב שעדיף להצטמצם במחיר מכיוון שסלקל משמש לחצי שנה עד 8 חודשים ברוב המקרים. עם בסיס המחירים מגיעים ליותר מ-1000 ש"ח לדגמים הטובים ולכן הורים רבים מעדיפים לחסוך אותם ולהתחיל ישר עם כיסא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
נעה29/09/2022היי קובי תודה על המענה המהיר!
1) אני כנראה ארצה לרכוש סלקל האם יש משהו שאתה ממליץ עליו שהוא יותר זול מהג׳ואי אייג׳ם? איך הדגם של הג׳ואי ג׳אם? פחות מומלץ?
2) איך הסלקל אטון xxl של חברת סייבקס? והאם יש הבדל בינו לבין האטון xl?
3) שאלה על כסא בטיחות ראיתי שיש כסא בטיחות של חברת circle, איך הוא מול המתחרים הממותגים ממנו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך בנוגע לכסא בטיחות
נעה30/09/2022היי, ראיתי כסאות צ׳יקו במחירים טובים עכשיו (עד 1500 ש״ח) וראיתי שאתה ממליץ עליהם בפרט על nextfit.
בהנחה שבטיחותית הם כולם אותו דבר, תוכל לומר לי איזה מהם הוא העדיף מבחינת נוחות, ונקיון?
nextfit zip max
nextfit max zip air
nextfit zip air
nextfit zip
אלו הדגמים שראיתי בחנות.
ראיתי את nextfit zip air מתומחר סביב ה-1000 ש״ח זול יותר מהשאר, תוכל לעמוד על היתרונות והחסרונות בין הדגמים מהאספקטים שציינתי לעיל?
לדעתך אם אמתין לנובמבר לאזור black friday המחירים יהיו אטרקטיביים יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הג'ם פחות מומלץ
קובי סופר30/09/2022שלום נעה,
הג'ם פחות מומלץ, הוא סביר ולא מעבר.
הסייבקס אטון XL יותר טוב ממנו, לא בפער גדול. אין הבדל בינו לXXL. יש להם דגם חדש באזור אותו המחיר נקרא אטון B, לדעתי כבר עדיף ללכת עליו.
לגבי כיסא סירקל, זה מוצר סיני ולכן אני לא ממליץ. אין דרך לדעת את רמת הבטיחות.
לגבי צ'יקו, אכן יש מבצע שווה על הזיפ אייר ב-1000 ש"ח.
אין הבדל בטיחותי בין דגמי הנקספיט! לא משנה איזו גרסא רוכשים רמת הבטיחות זהה. יש רק הבדלי גימור וסוגי בדים, לדעתי שטויות, ללכת על הזול ביותר. בכל גרסאות הזיפ שליפת הבד והניקיון סופר קלים לביצוע לכן אני ממליץ על גרסאות הזיפ.
כן יש גרסאות זיפ מקס שהמושב יותר ארוך, בעיקר באזור הרגליים, זאת במטרה לאפשר ישיבה בנוחות נגד כיוון הנסיעה עד שנתיים. אם יש מחשבה כזו אז עדיף ללכת על דגמי מקס.
לגבי מבצעים עתידיים אין לי מושג לומר! עגליס הם יבואני צ'יקו כך שסביר שמדי פעם יצוץ מבצע על דגם כזה או אחר.
כן אפשר לומר שמחירי השילוח יורדים באופן דרסטי ולכן זה אומר שמחירי המוצרים בהמשך ירדו.
אם מוותרים על החיבור לעגלה, לדעתי הנקסטפיט מגיע לזווית השכיבה הכי קרובה לסלקל. בהחלט אפשר להתחיל איתו מלידה ולחסוך כמה מאות שקלים. המינוס כמובן שזה קבוע ברכב ולא ניתן לנייד תינוק כמו בסלקל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך - סלקל וכסא בטיחות
נעה30/09/2022היי קובי, ראשית תודה רבה על המענה המהיר!
1. הייתי בטוחה שזה דגם שבייבי-בוס מייצרים עבור בייבי-סטאר בדומה לעגלה, טעות שלי.
2. ניגשתי להסתכל על דגמי האטון b שהזכרת, ראיתי את אטון b2 i-size שעולה סביבות 700 (לפחות בבייבי-סטאר ראיתי במספר מקומות בכ-600 שח גם כן) ואת אטון b5 (שעולה כבר 1000 שח וממש חורג מהתקציב שלי לצערי). שאתה אומר שכבר עדיף ללכת על האטון התכוונת גם לדגם aton b2 i-size?
2. האם דגם האטון שהזכרתי b2 i-size יכול להתממשק עם עגלת ספורטליין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כל סדרת הB החדשה היא בתקינת I-SIZE החדשה
קובי סופר02/10/2022שלום נעה,
1. אנחנו לא מתעסקים בהתקני ריסון. כל המותגים המובילים בטיחותית כבר מיובאים לארץ. מתוך עניין עקרוני אני לא אשווק מוצרים סיניים שרמת בטיחותם אינה ידועה.
2. כל סדרת הB החדשה היא בתקינת I-SIZE החדשה.
אם ללכת על סייבקס אז כן, אני חושב ששווה ללכת על סדרת הB. הB5 יותר בטיחותי בגלל הגנות צד אבל עדיין הB2 נחשב לאחד הטובים. היות והסלקל משמש לתקופה קצרה באמת חבל לדעתי לקפוץ בהוצאות. בנוסף, אם יותקן במרכז המושב האחורי עניין הגנות הצד יהיה טיפה פחות רלוונטי.
3. הסייבקס B מתחבר לכל דגמי ספורטליין וגם לבייבי בוס
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)