כיסא בטיחות לילד שני/ סלקל

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• כיסא בטיחות לילד שני/ סלקל
    חנה בוהרון
    09/11/2022

שלום קובי.. שנה שעברה התייעצתי איתך בנוגע לכיסא בטיחות ראשון (מעבר מסלקל) והמענה היה כל כך מושלם שאני חוזרת שוב:).

אנחנו מצפים ללידת הילד השני בעוד כמה חודשים, אך חשבתי לנצל את מבצעי נובמבר:)
    כשהילד הראשון נולד היינו עם סלקל (פרימו ויגו SL) של פג פרגו של העגלה המשתלבת בוק s פלוס. ובגיל 7 חודש בהמלצתך עברנו לברייטקס מרתון קליקטייט. ומרוצים מאוד.

אני מתלבטת בנוגע לילד שיגיע. בילד הקודם היה לי מאוד מאוד נוח עם הסלקל של פג בחצי שנה הראשונה כי ככה הייתי יכולה להעביר את הסלקל בקלות מהאוטו לעגלה ולהפך.
    העניין זה: 1. לסלקל של פג עבר התוקף אז גם ככה נראה לי חשוב לחדש. אם אני מבינה נכון התוקף חשוב.
    2. לא הצלחתי להבין עד כמה הסלקל הספציפי הזה מספיק בטיחותי. לעומת המחיר של הבריטטקס הסלקל עולה 300/400 מחיר מצחיק ואם הוא לא מספיק בטיחותי אז אוותר על הנוחות של ההעברה. (או שתמליץ על סלקל יותר טוב שמתחבר גם לפג. ראיתי דומים של פג ב900 ואין לי מושג מה ההבדל בינהם כי לכאורה גם הם פרימו ויגו SL).
    3. בכל אופן בלי קשר לסלקל, כשהתינוק יהיה בן חצי שנה אצטרך עוד כיסא בטיחות מסיבי. (הגדול יהיה בן 2.5) ואז מה כדאי בשביל הקטן? או לחילופין להעביר את הגדול לבוסטר רצועות? ולהוריש את הברייטקס לקטן... או לשחזר את ההצלחה ולשים 2 ברייטקס מאחורה?? כרגע מבחינת רוחב הרכב אין בעיה כי זה רק 2 כיסאות... אבל מי יודע אולי בהמשך בהמשך זה יתקע אותנו.

כמו שאני מרגישה עכשיו זה נראה שאצטרך סלקל חדש פלוס כיסא בטיחות חדש להמשך.. אלא אם תאיר את עיני.
    מצרפת פה תמונה של הסלקל כמו שיש לנו ואחד אחר שראיתי במחיר גבוה יותר. העליון 300 (סתם כי הוא מתצוגה, ללא תצוגה עולה 400, והתחתון קולקציית 2021 עולה 900) אשמח להבין את ההבדל. ועד כמה הם פחות בטיחותיים בהשוואה לברייטקס.
    תודה ענקית!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם את בטוחה שעבר התוקף?

קובי סופר
    10/11/2022

שלום חנה,

האם את בטוחה שעבר התוקף?
    לסלקל יש 6 שנים תוקף מיום הייצור. אם התינוק בן שנה+
    אז סביר שהסלקל עדיין בתוקף אלא אם נרכש כיד 2.
    ממליץ לבדוק כי חבל לרכוש סתם.

אם צריך לרכוש אז השאלה היא אם תרצו לחבר לעגלה? אם כן זה רק ללכת שוב על סלקל של פג או, להזמין מתאמים מחו"ל לסייבקס/מקסיקוזי ואז נפתחות מלא אופציות.
    לגבי ברייטקס, אני צריך שם דגם ואז אוכל לבדוק. מודה שאני לא עוקב אחרי הסלקלים שלהם כי הם פחות עד לא מבוקשים כלל.
    אני מניח שהוא טוב בטיחותית והמחיר הזול זה רק מכיוון שהוא לא מתחבר לאף עגלה.

לגבי העתיד, ההמלצה שלי לרכוש גרואו ווית' יו קליקטייט של ברייטקס לגדול, זה ישרת ליותר זמן מאשר מרתון נוסף. הבטיחות ברמת המרתון כך שזה הפתרון הכי פרקטי וטוב וגם זול יותר.
    הקטן יקבל את המרתון. כמוכן הגרואו ווית' יו תופס פחות מקום ברכב.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל תודה

חנה בוהרון
    10/11/2022

בנוגע לתוקף זה בגלל שקנינו את כל העגלה המושלבת של פג ביד 2 ובזמנו לא ידעתי שיש כזה בכלל דבר תוקף:(
    העגלה הזאת הייתה בשימוש אצל הקודמים כחמישה חודשים ואז שכבה במחסן כ5 שנים. וכך יוצא שעבר התוקף...
    וברור שאני מעדיפה שהסלקל יתחבר לעגלה. אם אכן בטיחותית הפג פרימו ויגו לא גרוטאה אז פשוט ארכוש שוב את אותו הסלקל.
    אבל, האם הסייבקס/מקסיקוזי טובים בטיחוותית בפער מהפג?
    והאם בדגמי הפג הבנת אם יש הבדל בטיחותי המצדיק את הפער במחיר בין 300 ל900 שח, כשהדגם נראה אותו דגם (פרימו ויגו sl) ורק הקולקציה שונה. 2017 לעומת 2021... כי אם זה רק עיצובי או שיווקי אז למה שאלך על היקר?

ולסיום תודה על ההמלצה להמשך לקניית הגרואו ווית' יו קליקטייט!
    כל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבחינה בטיחותית הסלקל של פג מעולה

קובי סופר
    12/11/2022

שלום חנה,

מבחינה בטיחותית הסלקל של פג מעולה.
    החסרונות היחידים שלו אשר מונעים ממנו להיות רב מכר הם מחיר יחסית יקר אבל יותר מזה, הוא לא מתחבר לאף עגלה פרט לפג ולכן אין לו ביקוש.
    אז אני כן ממליץ ללכת על פג ולא על דגמים אחרים כי כך תהנו מאפשרות חיבור לעגלה ואולי גם תצליחו לגרד מחיר טוב, לפעמים חנויות מוכרות עגלות של פג (שמגיעות עם הסלקל) ללא הסלקל אז מוכרים את הסלקל בזול.
    לגבי הבדלי מחיר בפג אז כמו שציינתי חנות תקועה ומנסה לחסל. החיסרון היחיד בסלקל ישן זה התקוף כפי שכבר הבנת יש לכך משמעות גדולה אם פער השנים גדול. לכן זה שיקול שלכם אם לרכוש סלקל לשימוש חד פעמי לתינוק אחד או אם יהיו עוד ילדים בהמשך.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשף שאלה תוקף

חנה בוהרון
    12/11/2022

בעצם מה שאומר שאם אני קונה מקולקציית 2017 נשאר תוקף לשנה בלבד? היינו בטוחים שמהרגע שקונים תוקף 6 שנים...
    ואי ממש תודה לך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן התוקף נקבע מתאריך הייצור

קובי סופר
    13/11/2022

שלום חנה,

אכן התוקף נקבע מתאריך הייצור.
    על סלקלים אמור להיות רשום תאריך אחרון לשימוש או חודש אחרון לשימוש. באם לא רשום אז לוקחים 6 שנים מיום הייצור.
    באם לא רשום כלום ההמלצה שלי היא לא לרכוש אבל במקרה כזה ההמלצה אומרת שאפשר להתשמש 5 שנים מיום השימוש הראשון.
    צריך להבין שגם סלקל ששכב במחסן ולא היה בשימוש ייתכן ואינו יעיל. יש גם עניין של עייפות חומר, פגמים שנוצרים עם הזמן בגלל מזג האוויר חוום/קור וכו'. בנוסף טכנולוגית הרכבים משתנה וכך גם של הסלקלים/מושבי בטיחות.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו