הריון ראשון, מתלבטת בין עגלות ספורטליין לאינגליזינה אלקטה

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• הריון ראשון, מתלבטת בין עגלות ספורטליין לאינגליזינה אלקטה
    גל לוי
    20/11/2022

היי קובי,
    אני גל בהריון ראשון שלי, ואני רוצה התייעצות לגבי העגלות.
    אני גרה באילת שזה נתון משמעותי לחום.
    הסתכלתי על העגלות של ספורט-ליין(XL, PL, Pro)
    לבין האינגליזינה אלקטה.
    אני ממש מתלבטת כי אמרו שהניקלים של הספורט ליין נשרטים ומתקלפים וגם יש אחריות רק לשנה. אינגליזינה אני לא כזה מכירה אבל הבנתי שהיא טובה.
    אני מתלבטת גם לגבי החום של אילת וגם לגבי גודל ונוחות קיפול.
    נוטה יותר לכיוון של הספורט ליין PRO בגלל הרוחב הגדול, הגלגלים הטובים והגובה של האמבט והקיפול.
    אמרו לי שעדיף אם כבר את הספורט ליין XL כי אין ניקלים ונשרטת פחות.
    אשמח לתגובתך בנושא מה אתה ממליץ מבחינת העגלות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הבדלים בספורטליין

קובי סופר
    20/11/2022

שלום גל,

נתחיל בהבדלים בספורטליין וכך תוכלו לצמצם.

PL או XL זו אותה עגלה, אותן פונקציות למעט הבדל עיצוב של הניקל מסביב לאמבטיה ובגגון הטיולון.
    אני לא הייתי פוחד מניקל נשרט, אלו חלקים שלא נשרטים בד"כ. בכל מקרה אין אחריות על שריטות באף עגלה, דגם או מותג.
    בכל מקרה אני נוטה להמליץ על הXL מ-3 סיבות.
    1. מדובר באותו מוצר רק שהXL יותר קלה בכלל חוסר הנקלים.
    2. היא יותר זולה אז למה לשלם יותר על אותו מוצר?
    3. מתכת מתחממת בקיץ ואצלנו רוב השנה זה קיץ.
    ציינת אילת אז בכלל לקחת בחשבון.

הפרו כבר מציעה כמה הבדלים:
    גלגלים הרבה יותר איכותיים, מסגרת פלסטיק למושב אשר נותנת תמיכת גב עדיפה וגם זווית ישיבה יותר זקופה, יותר נוחה לניוד וגם יותר גבוהה. מצד שני הרבה אבל הרבה יותר כבדה!
    תנסו לקפל שלדה וטיולון ואז להרים!
    לא לכולם מסתדר לעבוד עם משקל כזה! היא גם טיפה יותר גדולה בקיפול אז בסה"כ היא פחות פרקטית אבל יותר נוחה לניוד ולתינוק אז זה שיקול שלכם.

לגבי אלקטה.
    אני באופן כללי לא ממליץ עליה.
    נתחיל אבל מהיתרונות: קלה בצורה משמעותית מהסיילו 8 ק"ג לעומת 10.6 לסיילו XL שהיא הקלה מהסיילואים שציינת!
    מושב יצוק מפלסטיק כך שהתמיכה לתינוק מעולה.
    אמבטיה ענקית, לדעתי הטובה בקטגוריה גם בהשוואה לעגלות יקרות בהרבה!
    ועכשיו לחסרונות שבגללם אני פחות ממליץ:
    1. היא לא נוחה לניוד, הגלגלים פשוטים ואין ידית מתארכת. ידית מתארכת מעבר לעובדה שזה נוח להתאים את גובהה לגובה ההורה גם משמשת כמנוף. זה אומר שצריך לעלות מדרגה או מדרכה גבוהה, כשיש מנוף לא צריך להתאמץ כלל. באינגליזה צריך להתאמץ המון. אני ממליץ לשים משקל של 12 ק"ג (זה משקל ממוצע של תינוק בן שנה) ואז לנסות לעלות ולרדת מדרגה כדי להבין למה כוונתי. אחר כך לקחת בחשבון שזו פעולה שעושים לא מעט!
    2. בגלל הידית הקבועה, כאשר מושב התינוק יורכב לכיוון הנסיעה, ברגע שתרצו להשכיבו הוא יחצה באופן גס את קו ידית האחיזה. ממליץ בחנות להרכיב עם הפנים לכיוון הנסיעה, להשכיבה ואז להבין למה כוונתי. מה החסרונות?
    א. זה די מגיע לאזור הברכיים של ההורה תוך כדי הליכה.
    ב. לא ניתן לתלות כלום על ידית האחיזה לא תיק או כל דבר אחר!
    באופן כלל גם האמבטיה חוצה את קו הידית אבל באופן שעוד אפשר לחיות עם זה.
    3. המושב שלה רחב מדי. אני מאוד בעד מושב רחב, זה נוח יותר לתינוק אבל במקרה של האלקטה לדעתי זה רחב מדי, בדרך כלל יש כנפיים בצדדים ובאלקטה אין. מה שיקרה לדעתי זה תינוקות שיהיו עייפים כשהם יושבים ישפכו לאחד הצדדים כי אין להם תמיכה בצד. אפשר לרכוש מזרן כנפיים כדי לפתור חיסרון זה.

מכאן זה בחירה שלכם בעיקר. אם הייתי צריך להמליץ בכל זאת על דגם אחד מכל הדגמים שציינת הייתי ממליץ על הסיילו XL.
    ממליץ גם לבדוק בבייבי סטאר את הקוסמוס DLX שאנחנו מייצרים להם.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוסמוס ו pro ו xl

גל לוי
    21/11/2022

לפי תגובתך, גם הקוסמוס מעולה וקלה.
    השאלה שלי מה הרוחב ואורך של האמבט וכמובן גובה?
    ב pro הגובה משמעותי.
    מה מבחינת הקוסמוס חוץ משהיא קלה וקטנה לקיפול?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן לדעתי הקוסמוס מעולה

קובי סופר
    21/11/2022

שלום גל,

אכן לדעתי הקוסמוס מעולה אבל מן הסתם אני משוחד כי אני פיתחתי את המוצר. לכן אני תמיד ממליץ לבדוק פיזית.

הפרו הגובה משמעותי כי הגלגלים גדולים מאוד.
    הרוחב בין דגמי הסיילו באמבטיות זהה אין הבדל באמבטיה רק בשלדה והמושב. הקוסמוס והסיילו די באותו רוחב ואורך פנימי.
    האינגליזנה יותר רחבה משתיהן ובאורך די זהה.

הקוסמוס מציעה שילוב של כמה יתרונות לדעתי:
    1. המשקל כפי שציינת.
    2. ידית מתארכת שאין באינגלזינה אבל יש בסיילו.
    3. מושב יצוק מפלסטיק שיש באינגלזינה אבל אין בסיילו למעט פרו וגם באופן חלקי.
    4. 5 שנות אחריות. בספורטליין זה שנה ואניגלזינה צריך לבדוק אבל לדעתי שנתיים או 3.
    5. יכולת ניוד, כפי שאני רושם תמיד, לשים משקל של 12 ק"ג בכל עגלה, לנייד בחנות ומחוצה לה, לעלות ולרדת מדרגה וכך להבין את הבדלי הנוחות, בסופו של יום הפעולה שעושים הכי הרבה עם העגלה זה לנייד אותה.
    לקוסמוס גלגלי PU כמו לסיילו פרו (בשאר הסיילו ובאלקטה הגלגלים פשוטים מסיליקון). גלגלי PU מעבר ליכולת ניוד עדיפה יוצרים נסיעה יותר שקטה ומספקים בלימת זעזועים עדיפה. בנוסף אורך החיים שלהם גבוה פי 10 מגלגל סיליקון.
    6. רוחב שלדה צר 52 ס"מ, באינגלזינה 51 ובסיילו טיפה פחות מ-60. זה יתרון עצום במעברים צרים.
    7. גגונים ענקיים.

בשורה התחתונה נסנו בעגלות שלנו לשלב את כל היתרונות והדרישות של ההורים מבלי להתפשר על נוחות התינוק. ברוב העגלות יש המון פשרות ואם אין כאלו אז העגלות כבדות.
    אצלנו כדי להגיע למשקלים הקלים לא קיצצנו בדברים אלא השתמשנו בחומרי גלם יותר איכותיים וקלים כמו אלומיניום תעופתי אשר קל וחזק יותר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו