מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- התלבטות בין עגלותמרים21/11/2022
אנחנו רוצים לקנות עגלה, לידה ראשונה
הכי חשוב לי:
1. עגלה שמגיעה בסט עם אמבטיה, טיולון, וסלקל, ששלושתם יושבים על אותה שלדה, ושלא צריך מתאמים וכאלה, ז"א שאני לא רוצה אמבטיה וטיולון ושלדה של חברה אחת ואז לשים מתאמים וסלקל מחברה אחרת...
2. חשוב לי שאני אוכל לקפל אותה לבד ולא אהיה תלויה בבעלי בזה (הוא חייל)
3. שלא תהיה ענקית מידי- יש לנו בגאז טיפה קטן ורוצים כמובן שהעגלה תיכנס (הרכב זה דייטסו סיריון)
4. שלא תהיה יקרה מידי...
5. שתחזיק לי גם לילדים הבאים בע"ה
היה נשמע לי שעגלה של סייבקס זה מה שנכון לנו אבל אמרו לי שאולי ספורטליין...
מה עדיף? והאם יש עוד חברות שמתאימות להעדפות שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני לא חושב שזה חכם לרכוש עגלת סט
קובי סופר21/11/2022שלום מרים,
אני לא חושב שזה חכם לרכוש עגלת סט.
1. סלקל הוא מושב בטיחות לרכב בראש ובראשונה! מטרתו העיקרית היא להיות הבטוח ביותר עבור התינוק חס וחלילה במקרה של תאונה.
לקחת סט לא מבטיח שנקבל בו סלקל ברמת בטיחות גבוהה.
לחלופין אם נרצה סט ובמקרה יש בו סלקל טוב, זה לא בטוח שהעגלה תתאים לכם או שיש טובות ממנה בשוק!
בכל מקרה לדעתי, לחבר סלקל על עגלה זה הדבר הכי גרוע שניתן לעשות לתינוק!
2. בשביל זה צריך להגיע לחנויות ולהתנסות לבד ללא איש מכירות לצידכם!
3. יש לא מעט עגלות שיכנסו בחלקם אבל המושב חד כיווני.
4. מה התקציב? כל אחד מגדיר לא יקרה מידי באופן אחר.
5. זה גם נגזר מאופי השימוש במוצר. אני מכיר מקרים של עגלת גרמניות שלא נשברות שלקוחות הצליחו לשבור אחרי חודש ומצד שני הורים משתמשים בהן ל-3 ו 4 ילדים.
לפני שנתחיל להמליץ צריך להגדיר תקציב.
צריך להחליט אם בכל זאת רוצים סט מלא.
צריך להחליט אם רוצים מושב דו כיווני.
מה המשקל הרצוי? לדוגמא סייבקס מיוס שוקלת 9.9 ק"ג וספרוט ליין סיילו בערך קילו מעליה (יש תתי דגמים).
לאחר מכן אוכל לכוון יותר לשניים או שלושה דגמים. תלכו לחנות ותתנסו בהם לבד בניוד, בקיפול, הרמה להרגשת משקל, הרמה לרכב ובדיקה אם ואיך נכנס.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא כל סלקל הוא באותה רמת בטיחות
מרים22/11/2022לא כל סלקל הוא באותה רמת בטיחות?
תקציב של בערך 3000, אבל אני אקנה את העגלה יש שניה אז זה 3000 ליד שניה
מה היתרון ומה החיסרון של מושב דו כיווני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא כל סלקל באותה רמת בטיחות
קובי סופר22/11/2022שלום מרים,
לא כל סלקל באותה רמת בטיחות.
יש מבחני ריסוק השוואתיים שמדרגים בין כוכב 1 לא 5 כאשר 5 זה הבטוח ביותר ו-1 כלל לא בטיחותי. תתפלאי אבל יש לא מעט דגמים עם דירוג של כוכב 1.
לכן אני ממליץ לא לשקלל את הסלקל בסיפור. רוב החברות מייצרות מתאמים לסלקלים שונים כדי שההורה יבחר סלקל טוב ולא יאלץ לחבר משהו שהחברה שאין לה מושג בו (כי יצרן עגלות הוא לא בהרכח בעל ידע בייצור מושבי בטיחות).
מושב דו כיווני מאפשר לראות את התינוק. כשהם לא מרגישים טוב, צריך לנגב נזלת וכו' יש לזה יתרון.
כאשר הם עם הפנים קדימה ויש שמש על הפנים, במושב דו כיווני ניתן להפוך והשמש בגב.
אלו היתרונות הפרקטיים.
מחקרים מראים שיש גם יתרונות בריאותיים ופסיכולוגיים.
תינוקות שהיו מול ההורים ישנו טוב יותר, נרדמו טוב יותר, הקשר מול ההורה היה חזק יותר, החלו לדבר בשלב מוקדם יותר והיו יותר משכילים.
זה בתנאי שהתינוק היה מול ההורה עד גיל שנה+ לכן אני ממליץ על עגלה עם מושב דו כיווני לפחות עד גיל שנה.
עד 3000 אפשר לרכוש פג פרגו בוק שמגיעה עם סלקל והסלקלים שלהם טובים.
אם נרד מהסלקל אז אפשר לרכוש בי 6 ועם מתאמים לחבר סלקל.
אני ממליץ לרכוש עגלה חדשה בתקציב, העגלות שלנו של בייבי בוס עולות סביב ה-3000 ועם סלקל יחרגו טיפה מהתקציב אבל תקבלו לדעתי מוצר קל, פרקטי, איכותי, חדש עם מושב דו כיווני, 5 שנות אחריות מלאות ועוד.
לדעתי העגלות שלנו עדיפות על עגלות שעולות 4000 ו 5000 ש"ח כחדשות אז בטח כאשר הן משומושות.
כמובן שאני ממליץ לבדוק פיזית בחנות, לא להאמין לי. להתנסות בניוד עם משקל, לנסות לקפל עם הטיולון, להרים, לבדוק ברכב וכו' ואז לקבל החלטה של מה נכון לכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעגלת איי.בי.סי דיזיין סלסה דיימונד קולקשיין זהב שמפניה
מרים23/11/2022תתאים למה שאני מחפשת?
ראיתי שיש עליה מבצע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לדעתי פחות
קובי סופר23/11/2022שלום מרים,
לדעתי פחות. גלוי נאות, אני משווק את המותג בארץ.
גם אין לה סלקל משלה אבל כמו שציינתי לדעתי זה יתרון. אפשר לחבר עליה את הסלקלים הטובים בעולם.
החסרונות שלה הם משקל יחסית כבד, הקיפול נוח אבל מצריך 2 ידיים, היא גדולה מאוד בגמר הקיפול.
אז בכל הקשור לנוחות שלך היא פחות עונה לדרישות.
מצד שני לדעתי מדובר באחת העגלות הכי טובות שאפשר לרכוש לתינוק, היא המרווחת ביותר מכלל העגלות בשוק גם באמבטיה וגם בטיולון. היא אחת העגלות הכי נוחות לניוד ויש לה מערכת קפיצים שמונעת מהתינוק להרגיש את הרעידות והמכות מהדרך. אז מי שרוצה לקנות הכי טוב לתינוק ומוכן להקריב מהנוחות שלו, סלסה לדעתי העגלה הכי טובה שיש.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעגלת תינוק משולבת - טיולון ועריסה Balios S כולל סל-קל Aton B2
מרים29/11/2022עגלת תינוק משולבת - טיולון ועריסה Balios S כולל סל-קל Aton B2
תתאים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
היא בסגנון הסלסה אז פחות לדעתי
קובי סופר29/11/2022שלום מרים,
היא בסגנון הסלסה אז פחות לדעתי. אם כבר הולכים על מוצר כבד ומסורבל הסלסה עדיפה על הבליוס בכל פרמטר לדעתי.
אם רוצים קל, קומפקטי ופרקטי צריך להתמקד בדגמים אחרים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)