מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- עזרה בבחירת עגלהנטלי14/12/2022
שלום,
מחפשת המלצה על עגלה מגיל לידה, עם:
- ניוד טוב בהליכה במדרכות לא טובות בעיר ובתחבורה ציבורים, כולל ניוד קל ביד אחת בלבד (כדי להחזיק את הגדולה או שקיות). גם יציבות טובה ואפשר לתלות קצת דברים על הידית בלי שייפול.
- קל משקל, עדיף עד 7.5 קילו, אבל גג עד 9 קילו, לא משנה עם קצת יותר עם העריסה העיקר עם המושב הרגיל כשהילד גודל (בבניין שלנו אין מעלית וצריך להעלות ולהוריד גם עגלה וגם תינוק במדרגות כל פעם, בעבר בקושי הצלחתי עם עגלה ששקל 7.5-8 קג). הכי טוב גם עם רצועה לנשיאה, או לפחות ידית או פגוש להחזיק אותה.
- גגון בגודל טוב להגנה מעולה מהשמש (גם SPF אם יש)
- מתאים גם לבן אדם גבוהה - פחות אכפת לי אם הידית קבוע או מתכווננת (הסתדרנו בלי בעבר), יותר חשוב שהידית מספיק גבוה לבעלי 1.83 מטר וגם שהחלקים של המושב או מוט בין הגלגלים האחוריים לא יפריעו לו בהליכה
- גם קיפול, וגם פתיחה, ביד אחד (כדי להקל על עלייה/ירידה במדרגות ובנסיעות במונית ובאוטובוס עם תינוק ביד השנייה), וגם לא קשה לשמאליים (רוב המשפחה שמאליים ובהרבה עגלות יש מנגנון קיפול/פתיחה מותאם ליד ימין - לפעמים לא מאוד מפריע לשמאליים ולפעמים מאוד מקשה).
- המושב מתקפל פנימה ולא החוצה (שלא יתלכלך, במיוחד מחתולי הרחוב שנכנסים לחדר המדרגות). פחות אכפת על גודל הקיפול, רק שייכנס לבגאז של מונית (רק המסגרת ומושב, בלי עריסה).
- אבזם לחגורת הבטיחות שקל להפעיל אותו - לא כפתור פתיחה קשוחה וגם קל לסגור אותו. גם עדיף פתיחה של החגורה בלחיצה אחת, וחיבור של רק שתי נקודות במקום ארבע (לטובת אמא שלי שיש לה דלקת מפרקים בידיים שתהיה הרבה עם העגלה).
- כנ"ל גם לא מסובך להשעין את המושב (שאפשר רק ביד אחת) או ליישר אותה (עדיף ביד אחד, אבל לפחות שלא מסובך או דורש הרבה כח)
- מתחבר לעריסה (אבל לא אכפת לי אם המושב הרגיל הוא דו כיווני או לא). שאלה נוספת, אבל לא קריטי, יש עריסות עם תו תקן לשינה?
- מתחבר לסקל, עדיף סוג של סייבקס/נונה/מקסי-קוזי, ולא מסובך לחבר/להוריד את המתאמים אם צריך להחליף בתדירות גבוהה (אני בלי אוטו, לנסיעה במונית אז יהיה לי אפשרות אח"כ להניח את הסלקל על העגלה ליציאות קצרות)
- תקציב עדיף עד בערך 3000-3500 שקל (כמובן גם פחות זה מעולה), אלא אם כן יש משהו ממש מתאים שעולה יותר ונשקול אם זה שווה.
כנראה אין עגלה מושלמת (בעבר היה לי בייבי ג'וגר סיטי מיני המקורי והיה ממש טוב, גם לא מושלם. אבל מתפרק אחרי בערך עשר שנים. אולי נותן לך כיוון מבחינת מה עבד לנו בעבר), מהסקירה שעשיתי בחנות לא ראיתי משהו שאהבתי בתקציב נורמלי, לכן אשמח לקבל המלצות על דגמים בכיוון.
תודה רבה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
האם יצא לכם לבדוק את עגלות בייבי בוס שלנו
קובי סופר15/12/2022שלום נטלי,
האם יצא לכם לבדוק את עגלות בייבי בוס שלנו? לדעתי יכולות לתת מענה לרוב הדרישות.
הן קלות: דגם בובקט שוקל רק 8.2 ק"ג והטייגר 8.8 ק"ג (הטייגר יותר נוחה לניוד בדרך משובשת בגלל גלגלים יותר גדולים).
יש גגונים ענקיים, מושב מתקפל פנימה, משקל קל, נוחות ניוד, קיפול שדומה לשל הסיטי מיני, ניתן לבצע משני הצדדים כך שאין בעיה לשמאליים (מעיד מניסיון כי גם אני שמאלי), הברקס שלנו מוגבה אז אין בעיה להורים גבוהים, 5 שנות אחריות, שינוי המצבים ביד אחת, הן בתקציב שלכם אפילו בחלק הנמוך שלו.
את הרתמות מנתקים בלחיצה אחת של כפתור אחד. החגירה היא כל רצועה בפני עצמה כך שזה סופר קל. כך גם אפשר להחליט עם לחגור רק מותניים או את כל ה-4.
באופן חריג עשינו תקינה באירופה לאמבטיה כעריסה נישאת לשינה אז יש לנו אישור אירופאי, אני לא זוכר כרגע אם עשינו את זה גם בישראל אבל ברגע שיש אירופאי מאשרים גם בישראל על בסיס הבדיקה באירופה. אז האמבטיות שלנו מתאימות גם לשינה כי יש לנו מזרן נושם באמבטיה.
ניתן לחבר סלקלים, החיבור לא הכי ידידותי כמו בבייבי ג'וגר כי צריך להרכיב ולפרק את המתאמים.
אני לא הייתי מוותר על מושב דו כיווני, מחקרים מראים שיש לזה יתרונות בריאותיים רבים.
חיסרון נוסף בבייבי בוס, הן לא נפוצות בהרבה חנויות. הן נמכרות בקצב לא נורמאלי במגזר החרדי ולשם הולכים רוב המלאים ולכן, אין יותר מידי חנויות שניתן בהן לראות ולבדוק את העגלות.
מעבר לבייבי בוס יש את ספורטליין סיילו שדומה מאוד לבייבי בוס אבל לדעתי העגלה שלנו עדיפה, בעיקר בנושא הניוד והמשקל.
הטייגר קלה יותר ב-2 ק"ג מהסיילו XL (הדגם המומלץ יותר שלהם לדעתי).
הן גם בתקציב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שתי שאלות
נטלי19/12/2022תודה על הפירוט!
בעגלות של בייבי בוס, המתאמים של הסקל יכולים להישאר על העגלה בזמן הקיפול או שצריך להוריד ולחבר כל פעם? זה מסובך?
בנוסף, איפה מוחרים באזור ירושלים? לא ראיתי בחנות (במקרה אתמול ראיתי בייביבוס ברחוב וקיבלתי רושם טוב, אבל זה לא נתן לי אפשרות לנסות בעצמי).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אני תמיד ממליץ לגשת לחנות ולהתנסות לבד
קובי סופר20/12/2022שלום נטלי,
אני תמיד ממליץ לגשת לחנות ולהתנסות לבד.
אני חושב שהעגלות שלנו מושלמות אבל עדיין לא יתאימו לכל אחד.
לכן אני תמיד אומר ורושם, העגלה המושלמת היא העגלה שתהיה מושלמת בשבילכם בהתאם לצרכים שלכם.
לגבי המתאמים, כן צריך לחבר לפני השימוש ולפרק טרם קיפול העגלה. זה לא מסובך, לוקח כמה שניות.
מזכיר, שהייה ארוכה בסלקל אינה בריאה לתינוקות.
מכאן זה תלוי בכם, יש הורים שכלל לא מניידים תינוקות בסלקל מלבד הרכב (חלק גדול מתחיל ישר מכיסא בטיחות).
ויש את אלו שהתינוק כל היום בסלקל.
לגבי החנוית בירושלים:
יש ברהיטי אור רחוב שטראוס.
יש בתינוקיו או סוויט בייבי ברמות.
יש לבייבי סטאר דגם שעשינו רק להם ונקרא קוסמוס DLX. הסניף שלהם גם נמצא ברמות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)