מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- 3 כסאות מאחור בזויתשירה22/12/2022
היי קובי,
בשעה טובה התרחבנו. הצלחנו להכניס במושב האחורי של קיה נירו ברייטקס בולווארד, ברייטקס גרואו ווית יו (באמצע) וצ'יקו נקסטפיט זיפ מקס. הצ'יקו מחובר באיזופיקס, השאר בקליקטייט. בדוחק רב העל נכנס מאחור, ונראה לי שהכסאות לא הכי ישרים- יש זוית קטנה ביניהם לבין גב המושב וגם המושב עצמו באופן טבעי עם שיפועים (למשל בקצות ליד הדלת גבוה יותר) - זה גורם לכך שהכסאות שבצד, המיוחד זה שיגור בקליקטייט (כי האיזופיקס מחובר יותר קרוב למרכז המושב) עם זוית ומעט נוטים הצידה.
בעלי התקין את הכסאות יחד עם מתקין מוסמך שאמר שזה תקין אבל הרושם שלו היה שכדאי לשאול עוד מישהו שמבין.
1. האם זה מצב תקין בטיחותית?
2. מה ניתן לעשות כדי שלא תהיה זוית הצידה לכסאות? קראתי שאשפר לשים מגבת מתחת לכסאות איפה שהמושב בשיפוע. האם זה בטיחותי לשים מגבת? האם צריך להתקין מחדש את כל הכסאות אם שמים מתחת מגבת?
3. אם לא יש פתרון אחר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זה נראה לי תקין
קובי סופר23/12/2022שלום שירה,
זה נראה לי תקין, בייחוד אם מתקין מורשה התקין.
אם תוכלי לרשום לי את שמו אז אולי אוכל לדעת עד כמה מקצועי.
טכנית זה נכון שעדיף שהכיסאות יהיו ישרים אבל כפי שציינת אין ברירה. שנית, בחלק מהכיסאות יש בועת איזון כמו בצ'יקו נקסטפיט, אם הבועה במרכז אז ההתקנה נכונה והזווית לא פוגמת בבטיחות.
לגבי מגבת, ניתן לשים כדי לשפר זווית אבל הכוונה היא לזווית שכבתית יותר, רוב הכיסאות שהם נגד הכיוון יותר יושבים מאשר שוכבים לכן אפשר לשים מגבת כדי לשפר את זווית השכיבה.
כיום יש ספוג מגביה שעושה זאת יותר ביעילות.
אני לא חושב שבמקרה שלכם זה יעזור.
לגבי עוד פתרון, אין ממש, אני מניח שהמתקין שם את הצ'יקו או הבולווארד נגד הכיוון כי זה מצמצם את הגודל של הכיסאות.
אופציה נוספת זה להעביר אחד מהם למושב הקדמי (ולנטרל כרית אוויר) אבל אז זה יוצר חסרונות אחרים: הסתרת מראה קדמית וגם סטטיסטית זה המקום הכי פחות בטוח ברכב בזמן תאונה.
לסיכום: אני חושב שזה תקין, צריך לעשות בדיקה ולנסות להזיז כל אחת מהמושבים בכח, המושבים לא אמורים לזוז יותר מאינץ' אחד. אם הם לא זזים אז אפשר להיות רגועים לדעתי.
כל עוד בסיס מושב הבטיחות כולו נוגע במושב ואינו באוויר אז ההתקנה תקינה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה קובי, שאלה נוספת
שירה25/12/2022קובי תודה רבה, נרגעתי :)
הם אכן נגד הכיוון ואשמח שהאמצעי יהיה נגד הכיוון גם עד גיל שנתיים.
לגבי המגבת - חשבתי לשים באיזור מסויים של המושב כי כרגע אחד הכסאות נוטה ימינה והשני שמאלה בהתאם לזווית במושב (זו הכוונה שלי שיש זוית).
האם צריך לפרק את כל הכסאות כדי לשים מתחת מגבת?
המתקין הוא שרגא משילב ק. אונו.
ושוב המון המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כדי לשים מגבת אכן צריך לפרק את הכיסא
קובי סופר26/12/2022שלום שירה,
כדי לשים מגבת אכן צריך לפרק את הכיסא.
הבנתי את כוונתך לגבי הזווית בשאלה הראשונה והתייחסתי לכך.
לגבי המתקין, לצערי פחות מכיר את מתקיני שילב, האמת שכלל לא ידעתי שיש שם מתקינים מורשים. בדרך כלל זה רק בחלק מהחנויות הפרטיות או פרילנסרים/מתקיני בטרם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)