מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- עגלות. בקשה להתייעצות ולחוות דעת עם קובי סופרנטלי05/01/2023
היי קובי אני קוראת את מה שאתה כותב בתגובה לשאלות וקצת הולכת לאיבוד, אשמח לעזרתך :)) אני מחפשת עגלה בי"ה לילד ראשון, מיותר לציין שהיא צריכה להיות בטיחותית, אבל אציין בכל מקרה:). חשוב לי מאוד שהיא תהיה קלה מבחינת משקל כלל הניתן. אשמח מאוד שהאמבטיה תהיה בגובה סביר על מנת לאפשר החתלה של התינוק בתוך האמבטיה וללא צורך להתכופף בצורה קיצונית (אני בגובה 1.65). ומחיר עד 4000 שח. כמובן שנשמח שהיא תשמר גם לילדים הבאים אז רצוי שהחומרים יהיו איכותיים וניתן לכבסם.
חשבנו על הסקייבקס דגם מילו, על הסופרטליין 2022 (אבל היא כבדה מאוד)ועל איזי ווקר צ'ארלי. קראתי את כל התגובות שלך עליהן והן לא ממש מומלצות. תוכל בבקשה להמליץ לנו?? תודה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הרבה מההמלצות שלי אינדיבידואלית
קובי סופר05/01/2023שלום נטלי,
הרבה מההמלצות שלי אינדיבידואלית.
טוב תמיד לשאול ולציין את הדרישות שלכם.
בדרך כלל מה שאני רושם אלו יתרונות וחסרונות של דגמים שונים ולא המלצות.
בסופו של דבר אתם צריכים לבדוק טרם הרכישה שהמוצר עונה לדרישות שלכם.
אני תמיד ממליץ להיסגר על 2-3 דגמים. לגשת לחנות ולשים משקל של 12 ק"ג בכל עגלה, לנייד אותן בחנות ומחוצה לה, לעלות ולרדת מדרגה, לתפעל, לקפל יחד עם המושב פעם אחת לכל כיוון, להרים, לבדוק ברכב וכך תוכלו לקבל מדד של השימוש בעגלה.
כך תוכלו להגיע להחלטה מושכלת של מה נכון לכם.
לגבי צ'ארלי, זה לא שאני לא ממליץ. שוב, אני מציין יתרונות וחסרונות. בצ'ארלי לדעתי החיסרון הבולט הוא הגלגלים, הם קטנים ומחומר מאוד זול ולכן זה משפיע על יכולת הניוד, בעיקר בדרך משובשת. להורה שהוא עירוני והשימוש יהיה בעיר סדורה ומדרכות סדורות וקניונים, היא תעשה את העבודה.
בעיר עתיקה לדוגמא, מושב, כפר וכו' כבר יהיה טיפה קשה לנייד אותה.
יחד עם זאת, את רשמת שאת רוצה עגלה קלה והיא אכן כזו! אני משתדל תמיד לציין, כדי להגיע למשקל קל היצרנים מצמצמים דברים בעגלות.
בצ'ארלי אלו הגלגלים הקטנים והחומר הזול שהוא גם קל, מושב מבד עם לוח פרספקט ולכן במשקל קל לרוב יש חסרונות של התפשרות.
במיילו שהזכרת זה עוד יותר בולט כי במיילו המושב מרשת, הידית לא מתכווננת, המתכת עוד יותר דקה אבל הם גם השתמשו במתכת מיוחדת שמורידה עוד משקל והיא חזקה יותר. אז עשו כל מיני קומבינציות וכך הגיעו למשקל מאוד חריג לעגלה דו כיוונית של אזור 6 ק"ג!
עגלה ממוצעת שוקלת סביב ה-10!
אני אישית פחות ממליץ עליה, המיוס שלהם עדיפה אבל אם נתמקד בדגמים שרשמת, לדעתי הצ'ארלי עדיפה, בעיקר בגלל הידית המתארכת שנותנת כמה יתרונות כמו נוחות להורים גבוהים/נמוכים, מקלה בעליה וירידה ממדרכות גבוהות, במיילו המושב חוצה את קו ידית האחיזה במצב שוכב, זה לא נוח להורה כי זה באזור הברכיים וגם לא נוח או לא מאפשר לתלות תיק עגלה או כל דבר אחר.
לגבי ספורטליין יש להם דגם פולד ששוקל 9.4 ק"ג וזה משקל סביר לדעתי. יחסית גבוהה ונוחה לניוד. המושב יצוק מפלסטיק שלדעתי זה יתרון גם בנוחות התינוק וגם בכביסה. כשיש לוח בתוך הבד צריך לכבס עם הלוח. יש ידית מתארכת אז שווה לבדוק. הקיפול שלה מסורבל ביחס לצ'ארלי!
לדעתי הדגמים האחרים של ספורטליין עדיפים אך כפי שציינת הם אכן יחסית כבדים.
לסיום, עגלות בייבי בוס שלנו. לדעתי תפורות לכל הדרישות שלכם. קלות מאוד 8.2 ק"ג בובקט, 8.8 ק"ג טייגר (שיותר גבוהה כי הגלגלים יותר גדולים).
מושב יצוק מפלסטיק, ידית מתארכת, נוחות ניוד בכל דרך כולל דרך קשה מאוד!
מרווחות, גגונים ענקיים, 5 שנות אחריות כך שתהיה אחריות גם בשימוש של ילד או 2 ילדים נוספים.
כל הבדים 100% יורדים לכביסה! ברוב העגלות רק חלק.
עכשיו הפלוס הגדול של המשקל הקל מגיע לא כי התפשרנו או קיזזנו דברים כמו בעגלות הנ"ל. העגלות עשויות מאלומיניום תעופתי שהוא גם יותר קל וגם יותר חזק, כמו במיילו ששם אבל גם שילבו התפשרות בדברים כפי שציינתי.
לדעתי יצרתי את העגלות המושלמות אך אני תמיד מציין. מושלם זה מושלם להורה ספציפי ולא תמיד מושלם של הורה אחד זה מושלם של הורה אחר. אז לעשות תמיד את הבדיקות שרשמתי כדי לקבל מדד אמיתי!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)