מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- המלצה לעריסה מתחברתאלי01/02/2023
היי. אשמח להמלצה לעריסה מתחברת. מבינה שיש עניין והרוב ללא אישור מכון התקנים. אין לי בעיה עם עריסת עץ או עריסת בד פשוט יש ככ הרבה בשוק וקשה להחליט מה הכי נכון. מחפשת עריסה שתתאים עד לפחות חצי שנה וכזו שאוכל לנייד ולהשתמש בה גם בסלון בעריסה רגילה בקלות עם 4 דפנות. אשמח להמלצותיך. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עריסת CoZee air
אלי01/02/2023ראיתי שעריסת CoZee air מאושרת מכון תקנים ובעלת תו תקן ועד כנל חמישה חודשים. האם באמת כך? ומה לגבי עריסות עץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אני ממליץ לברר מול מכון התקנים
קובי סופר01/02/2023שלום אלי,
ראשית, מלפני שנה שינו את הדרישות והחלו לאשר עריסות מתחברות/נצמדות.
כן יש לקחת בחשבון שיש מקרים בהם בדקו עריסה רק כעריסה ולא כנצמדת ובפועל מוכרים כנצמדת. לכן אני ממליץ לברר מול מכון התקנים טרם הרכישה של הדגם הרצוי.
לגבי המלצה, כל עוד יש תקן, כל הדגמים יהיו בטיחותיים באותה מידה, מבחינת נוחות זה כבר עניין שלכם.
אני אישית פחות מחבב עריסות בד אבל הן טיפה יותר נוחות לתפעול.
לי אישית הייתה עריסת עץ וגם עריסת פלסטיק, בשני המקרים לא נצמדות אבל, לא הרגשנו בצורך כלשהו בנצמדת. לדעתי יותר נוחות לניוד בין חדשים מאשר עריסות בד. בעריסות פלסטיק אפשר למשוך טיפה יותר זמן.
אם אני לא טועה, מכון התקנים מאשר עריסות לשימוש של רק עד 3 חודשים.
*אני פחות מכיר את הדרישות כי אני לא משווק עריסות ולא בדקתי את הדרישות האחרונות. בעבר זה היה עד 3 חודשים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה יש עם תו תקן
אלי01/02/2023איזה עריסות יש עם תו תקן? לאו דווקא מתחברות אבל מומלצות וטובות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אני לא יודע לומר
קובי סופר02/02/2023שלום אלי,
אני לא יודע לומר. יש אישור מכון תקנים, זה למוצרים מייבוא ויש תו תקן, זה למוצרים המיוצרים בישראל, תו תקן לדוגמא, צריך לחדש כל שנה. אישור משתנה בהתאם למכון התקנים, אם יש שינוי תקינה/בדיקה.
עכשיו, יש מוצרים שקיבלו תקן או אישור והיצרן/יבואן לא חידש.
יש יבואנים, כפי שרשמתי שקיבלו תקן לעריסה רגילה ובפועל מוכרים עריסה נצמדת.
ההמלצה שלי זה לבחור דגם או שניים, לאחר מכן לברר מול מכון התקנים שליצרן ולדגם יש אישור או תו תקן.
לי אישית קשה לעקוב למי יש, למי אין או מי עושה קומבינה.
אני יודע בפסלטיק יש לבייבי טק תו תקן.
מעץ בדרך כלל לרהיטי טל יש תקן, לא תמיד יש עריסות.
למרות כל זאת, עדיין ממליץ לוודא מול מכון התקנים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעריסת תינוק ואמבטיה בעגלה
אלי02/02/2023שאלה - למה אמבטיה בעגלה מאושר עד חצי שנה אבל עריסת תינוק רק שלושה חודשים?
כמו שציינתי אני לא מכיר לעומק את ענייני תקינת העריסות
קובי סופר03/02/2023שלום אלי,
כמו שציינתי אני לא מכיר לעומק את ענייני תקינת העריסות.
יכול להיות שיש בשוק דגמים שמאושרים לשימוש ארוך יותר, אני מניח שאלו יהיה דגמים עם שינוי מצבי גובה.
בנוסף, אמבטיה של עגלה זו לא עריסה. התקנים מבוססים על דרישות באירופה. בגדול עגלה היא לא מוצר לשינת לילה אף על פי שבפועל, יש הרבה מקרים שכן. אם כרגע נצמד לעובדה שעגלה זה כלי לניוד ועריסה זה כלי לשינה אז,
בחודשים הראשונים יש חשש של מוות בעריסה ולכן יש דרישות תקינה לעריסה, בעגלה רוב הזמן, התינוק בהשגחה מלאה של ההורה, זה לא מה שקורה בעריסה.
בנוסף, מגיל 3 חודשים בממוצע, התינוקות לומדים להתהפך ולהתגלגל, המרווח בין המזרן לקו הגבוה של העריסה הוא נמוך, תינוק שמתגלגל יכול להרים את רגלו מעל המעקה של העריסה וליפול, זו נפילה מגובה גבוה מאוד לתינוקות, נפילה מסכנת חיים. בעגלה העומק יותר גדול ושוב, אם ניצמד למה שצריך להיות בפועל, התינוקות בהשגחה בזמן טיול בעגלה, בעריסה פחות.
אם רוצים מוצר שישמש לתקופה ארוכה, יש מיטות מטר, החיסרון הגדול שהן לא עוברות בכל פתח. צריך למדוד את מפתני הדלתות, אם זה יאפשר מעבר אז אני ממליץ על מיטת מטר. משך השימוש הוא עד שנה, יש מצבי גובה למזרן כולל מצב גבוה מאוד שאין בעריסה, זה יותר נוח כי לא צריך להתכופף. משך השימוש הוא עד גיל שנה. אין כזו נצמדת ככל שידוע לי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)