מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- התלבטות בין סל קליםנעמה12/02/2023
היי. שלום
צריכה לרכוש עכשיו סל קל לתינוק גדול שצריך להיוולד בעזרת השם החודש
יש המון אופציות בחוץ ולי הכי הכי חשוב שזה יהיה הכי בטיחותי שיש לתינוק
ראיתי גם שיש סל קל נשכב והבנתי שהוא יותר טוב כי אפשר להשכיב את הילד ולהקל עליו כי אסור מעל 45 דקות לשבת בזוית של הסל קל. אבל בכללי מאוד מבולבלת מהאופציות. אשמח להמלצה - מה הסל קל הכי בטיחותי ונוח לתינוק שמומלץ? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
סלקל נשכב זה תרגיל שיווקי
קובי סופר13/02/2023שלום נעמה,
אני לא ממליץ על סלקלים נשכבים.
סלקל נשכב זה תרגיל שיווקי! מדוע?
מכיוון שבזמן נסיעה הסלקל חייב להיות בזווית יושבת!
במצב שוכב התינוק בסכנת חיים שפשוט יעוף מהסלקל בברקס חזק.
השכיבה נועדה למתי שרוצים לסחוב ידנית או לשים על העגלה.
אז באמת יש לזה יתרון אבל, למה לרכוש עגלת אמבטיה אם הכוונה לטייל בסלקל פחות נוח?
כמוכן, סלקל שוכב הוא סלקל הרבה יותר כבד מסלקל רגיל, תוסיפי משקל של תינוק שככל שהם גדלים המשקל נעשה הרבה יותר כבד, זה כמעט בלתי אפשר להרמה.
ולסיום, מדובר גם בסלקלים יקרים שהשימוש שלהם הוא לחצי שנה עד שנה. אז לדעתי גם חבל על הכסף.
לגבי המלצה, הכל תלוי בשאלה אחת, האם רוצים שהסלקל קל יתחבר לעגלה כלשהי?
אם לא אז ההמלצה שלי היא על צ'יקו קייפיט, הוא די זול ביחס למתחירים כי הוא מגיע כולל בסיס (ברוב הסלקלים הבסיס נרכש בנפרד אז מדובר בסיפור יקר). הוא מקבל מעל לעשור את דירוגי הבטיחות הטובים ביותר בארה"ב, הוא נוח לתפעול, שימוש, בטיחותי, מחיר מעולה אז לדעתי אין בכלל שאלה.
יש לו רק חיסרון ענק אחד, הוא לא מתחבר לאף עגלה (פרט לצ'יקו שהן פחות מוצלחות).
אם רוצים לחבר לעגלה אז יש את סייבקס אטון 5 שיש לו את הדירוגים הכ גבוהים אבל הוא מאוד יקר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך סל קלים
נעמה13/02/2023אוקיי תודה. לגבי סייבקס אטון 5.האם צריך בסיס או ללא בסיס? האמת שחסר במלאי בכל מקום כבר כמה זמן. יש עוד משהו ברמתו מומלץ שמתחבר גם לעגלות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הבסיס לא חובה אבל לא הייתי מוותר עליו
קובי סופר14/02/2023שלום נעמה,
הבסיס לא חובה אבל לא הייתי מוותר עליו.
מצד אחד, במבחני ריסוק הוא לא תורם לבטיחות. אפילו יש דגמים שירד להם הדירוג.
מצד שני, ללא בסיס זה אומר לחגור את הסלקל ולפרק כל פעם מחדש.
א. זה תהליך של חצי דקה/דקה בהרכבה ואותו הדבר בפירוק.
ב. בימי גשם או חמסין, לא נעים, מעצבן ומעיק.
ג. הסיכוי לטעויות אנוש בהתקנה הוא גבוה במיוחד ובימים כמו סעיף ב האחוזים עולים (לחץ, מהירות, אי נוחות וכו').
לכן אני אישית ממליץ לרכוש עם בסיס. זה אגב, למה אני כלכך אוהב את הצ'יקו וחבל שהוא לא מתחבר לעגלות.
לגבי סייבקס, הוא סופר יקר ולכן אין לו ביקוש גבוה ולכן גם לא מגיע סדיר לארץ. גם כשמגיע זה בכמויות קטנות מאוד.
הדגם הבא אחריו שמומלץ והוא גם זול משמעותית זה ג'ואי אייג'ם 3. קיבל דירוגים די דומים לסייבקס.
הוא פחות נפוץ כרגע בחנויות. אפשר ללכת על ה-2 שאין הבדלים גדולים בבטיחות בינהם. כמובן שאם יש 3 ה-3 עדיף.
יש גם סלקל חדש של סילבר קרוס, לצערי נמכר רק בחנות אחת אז הוא גם יקר בשל קל, בנוסף אני לא יודע אם הוא מתחבר לעגלות (מעריך שכן כי הוא מתחבר לסילבר קרוס שגם סייבקס מתחבר עליה). הוא קיבל דירוג טיפה יותר גבוה מג'ואי אבל אני נוטה להמליץ על ג'ואי גם בגלל המחיר וגם בגלל הזמינות בהרבה חנויות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)