מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- טיולון לידה בת שנה ו10נעמה13/02/2023
שלום קובי,
מחפשת טיולון לבת שלי עקב לידת אח ש'גנב' לה את העגלה. השימוש שלו כרגע הוא בעיקר כדי להסיע אותה למעון (מרחק של 15 דקות של הליכה בדרך קצת עקלקלה), כשהתינוק הקטן על מנשא (ובהמשך מאמינה שהטיולון כבר ישמש את הקטנצ'יק)
הסתכלתי באינטרנט על סוגים שונים, והמבחר די מבלבל... ובניגוד לעגלה (שעליה עשינו ממש דוקטורט), כאן לא ברור לי אילו פונקציות יהיו משמעותיות. רק יודעת שמהלידה של האח הקטן ועד היום (חודשיים) אנחנו משתמשים בטיולון שמסרו לנו (לא ברור לי איזו חברה הוא, רק שכתוב עליו mini) והוא לא נח לי בכלל... הדברים שקשים לי בו זה הניוד שלו (מרגישה שאני ממש מתאמצת כדי להסיע אותו), שיש לו שתי ידיות ולא ידית אחת (וככה למעשה צריך 2 ידיים כדי להסיע בצורה אפקטיבית). לכן מחפשת טיולון אחר שבעיקר עונה על הקריטריונים האלו (קל משקל, ניוד נוח). וכמובן שיתקפל יחסית באופן קומפקטי (כי יש לנו בנסיעות עוד עגלה+אמבטיה להכניס לרכב...)
בנוסף, לא אוהבת כאלו שהמנגנון של זווית הישיבה של הטיולון נעשה באמצעות שרוך (ככה זה בעגלה שלנו ופחות מתחברת... מצד שני אם זה משפיע באופן משמעותי על משקל הטיולון, יכולה לוותר על זה).
ראיתי שטווחי המחירים רחבים, השאלה היא גם עד כמה למחיר יש משמעות לאיכות (או שהוא יותר נגזרת של מותג). הייתי רוצה שזו תהיה השקעה לטווח רחוק, לכמה ילדים לפחות, ואם המוצר איכותי וישמר, הייתי מוכנה להשקיע גם יותר מאלף שקל. אבל אם לא, אז 1000-800 שח כן מהווים גבול עליון מבחינתי.
אשמח לעזרתך,
נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
להפרשי מחיר יש קשר לאיכות
קובי סופר14/02/2023שלום נעמה,
להפרשי מחיר יש קשר לאיכות אם כי, לפעמים גם יש הפרשי מחיר סתם כי משלמים גם על מותג מוכר (למרות שלרוב, מוצרים של מותגים נעשים ברמת איכות גבוהה).
בכל מקרה, היתרון הגדול ברכשית טיולון בהשוואה לעגלה זה שילד איתנו, אפשר לגשת לחנות יחד איתו, להושיב אותו בדגמים שונים, להתנייד בחנות ומחוצה לה יחד עם הילד. זה יתן מדד לגבי נוחות הניוד וגם לגבי נוחות הילד.
כמובן לשנות מצבים ולקפל.
מבחינת המלצות, הטיולונים מתחלקים לשניים.
כאלו עם 2 ידיות או ידית אחת. עד לפני פחות מעשור היו רק 2 ידיות עד שהגיעה היויו והפכה את הכל.
עכשיו נדיר למצוא טיולון 2 ידיות.
החיסרון הגדול של 2 ידיות זה בהחלט הניוד. חייבים 2 ידיים, חייבים יותר מאמץ וגם הקיפול יותר גדול.
מצד שני ברוב המקרים (לא בדגם שיש לכם), המושב יותר גדול וארוך שזה יתרון לדעתי. זה גורם אבל גם לקיפול גדול.
מבחינת ידית אחת, יש מלא מלא סוגים.
הדגם שלדעתי עונה באופן הכי טוב לכל הדרישות שרשמת והאכזבות מהקיים הוא, ספורטליין וייפר.
הוא בעל ידית אחת ומאלו בעלי ידית אחת הוא בין הנוחים שיש לניוד. שינוי מצבעים עם לחצן. הוא גם יחסית ארוך ביחס למקבילים ואפילו כבונוס יש לו גגון ענק. הוא גם במסגרת התקציב.
אם סובל דיחוי עד פסח, בפסח יש מבצעים ענקיים על רוב מוצרי התינוקות ובעיקר על טיולונים, די סביר שגם עליו יהיו הנחות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)