מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- מיטה קטנה או עריסה מגיל לידהשני22/05/2023
שלום קובי,
רציתי לשאול מה דעתך על מיטה מגיל לידה במקום עריסה. ראיתי מיטה של טוויגי שהמידות שלה הן 65 ס"מ על מטר וזה נראה לי די קרוב למיטות של עריסה למרות שבאתר כתבו שהיא לשימוש עד גיל 4.
המיטה הזו גם על גלגלים כך שאני יכולה לנייד אותה בין החדרים כמו עריסה.
החסרון היחידי שמצאתי בין המיטה הזו לעריסה זה הסורגים ושהיא לא אטומה עם אפשרות לשים כילה ולא לדאוג מיתושים/חרקים, אפשרות שיש בעריסה מבד כמו טוטי במביני וכו'.
אני מתלבטת האם בכל זאת להשקיע לחודשים הראשונים בעריסה בגלל החסרון הזה או ללכת ישר על המיטה, ואם מיטה אז האם הגודל הזה של מיטה הוא מומלץ.
תודה רבה,
שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני חושב שזו קניה טובה אך יש אבל
קובי סופר23/05/2023שלום שני,
אני חושב שזו קניה טובה אך יש אבל, היא גדולה מידי בכדי לעבור במפתני הדלתות של רוב החדרים בישראל. כל בית לגופו ואני לא יודע איך זה אצלכם. אם היא תעבור אז ברור שהיא עדיפה על עריסה.
במיטות מטר יש יתרון של גובה, התינוק יותר גבוה ולכן הגישה יותר נוחה. כמוכן הן יותר גדולות ויש מצבי גובה ולכן משך השימוש ארוך יותר. שהתינוקות גדלים יותר נוח להם. שהם קטנים בעריסה טיפה יותר נוח להם.
כמוכן יש כיום עריסות נצמדות למיטת הורה, אני אף פעם לא ראיתי בזה יתרון או משהו הכרחי אבל הורים רבים לא היו מוותרים על זה.
מה שכן, משך השימוש בה הוא עד שנה/שנתיים ולא 4 שנים. הרבה פעמים כתוב על הנייר מגיל עד גיל. בפועל זה שונה לחלוטין. מגיל שנה היא כבר קטנה וצפופה.
כמובן כפי שרשמתי, היתרון הגדול בעריסה הוא הרוחב, היא נכנסת במקומות צרים, בין מיטת הורה לקיר, עוברת מחדר לחדר, זה מאפשר להרדים בסלון או שהתינוק יהיה קרוב אליכם שאתם במטבח בקיצור, לשמור על קשר עין. וכשהם נרדמים בסלון אפשר לנייד לחדר מבלי להעיר.
מכאן זה שיקול שלכם.
כילה בהחלט ניתן לרכוש ולחבר לעריסה, זה לא יקר כך שאם מגיע עם כילה או לא, לא צריך להיות שיקול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)