מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- התלבטות בין עגלות לילד ראשוןשרה30/05/2023
שלום,
אנחנו לקראת לידה ראשונה, מחפשים עגלה משולבת שתהיה עמידה לטווח ארוך, ונוחה לתינוק. בנוסף אנחנו גרים בדירה עם כ 20 מדרגות ללא מעלית ולכן צריכים עגלה שיהיה נוח להעלות ולהוריד. מעוניינים גם שהטיולון יהיה פרקטי ולא נצטרך להחליף אותו מייד..
הציעו לנו את החברות סייבקס, בוגבו וספורטליין, בשלושתם ראיתי חסרונות..
סייבקס- המיתוס נראה לי קטן וצפוף מדי, לעומת הפריאם שנראית נוחה מאד לתינוק אבל תהיה כבדה מדי למדרגות.
בוגבו בי 6- לא אהבתי את האמבטיה שעשויה מבד ולא יציבה. שמענו גם על דגם פוקס שלהם אבל לא ראינו אותו בפועל.
ספורטליין- מציעים הכי הרבה אופציות, אבל מפריע לי שהבדים לא נשלפים לכביסה, וגם הטיולון נראה פתוח מדי עבור תינוק בן כמה חודשים. הכי התחברתי לסיילו xl, אך גם הוא מעט כבד.
מבין הדגמים האלו, מה לדעתך המוצלח ביותר?
האם יש חברות נוספות שכדאי לנו לבדוק?
בנוסף, אנחנו מנסים להבין ממה נובעים פערי המחירים בין החברות. כל המוכרים מתעקשים שהספורטליין לא פחות טובות ואף יותר מהחברות היקרות. איך אפשר להסביר את המחיר הנמוך יחסית שלה? האם הספורטליין מוצלחות גם בדברים הקטנים כמו קילופים בשלדה וכדומה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין דבר כזה עגלה מושלמת
קובי סופר30/05/2023שלום שרה,
אין עגלה מושלמת. בכל עגלה נמצא יתרונות מול חסרונות!
יש עגלה שתהיה מושלמת לצרכים שלכם. ציינת אותם ולכן כדאי להתמקד במה שחשוב ולצערי לוותר על דברים אחרים.
אנשי מכירות בחנויות הם קודם כל בעלי אינטרס לשרת את עצמם! את הכיס שלהם, את הבונוסים שלהם, את המלאים במחסנים שלהם ולכן יעדיפו למכור קודם כל מה שטוב לעסק ולא בהכרח מה שטוב ללקוח. ייתכן וחלק יהיה כנים וכן יכוונו למוצר הנכון, בפועל לא תוכלו לדעת ולכן בהמשך ארשום מה צריך לעשות כדי להגיע למוצר הנכון!
לגבי העגלות:
מדרגות = צורך בעגלה קלה! עגלה קלה היא עגלה ששוקת מתחת ל-10 ק"ג. הפריאם רחוקה מלענות לדרישה הזו ולכן הייתי פוסל אותה. הספורטליין XL 2023 שוקלת באזור ה-12 ק"ג עם טיולון ולכן הייתי פוסל אותה גם אלא אם תעלו עם העגלה פתוחה שזה גם אסור, גם יהרוס את העגלה ועדיין תהיה משימה די קשה.
הפוקס לדעתי רחוקה מלענות לדרישות במשקל היא יחסית קלה אבל בשלב הטיולון צריך לפרקה לשני חלקים, לא ידידותית למשתמש. אני גם לא אוהב שמושב הטיולון שלה לא נשכב למצב שטוח.
הבי מיושנת מאוד, אכן אני מסכים שהאמבטיה שלהם לא מוצלחת אבל, האמבטיה משרתת לתקופה מאוד קצרה. שחשוב הם הטיולון והשלדה ובשני החלקים האלו לדעתי הבי מצטיינת.
צריך לצאת לבוגבו דגם חדש בשם דרגונפליי בקרוב, איני יודע לומר זמנים. העגלה בסגנון הבי עם אמבטיה יותר רצינית כמו של הפוקס. לדעתי אבל הטיולון יהיה פחות מוצלח מהבי, למרות שהם מתפארים בקיפול קל ביד אחת, מברור שלי עם אנשים מחו"ל שמתעסקים בעגלות, הקיפול יהיה מסורבל לחלק מההורים, בעיקר לנמוכים, יצריך תרגול וכו'. גם הטיולון, יחסית צר וקצר. לא ראיתי אותה פיזית לכן קשה לי להמליץ או לא להמליץ נכון לכרגע. עדיין עושה רושם של שילוב טוב בין פוקס לבי.
אני ממליץ גם לבדוק את עגלות בייבי בוס שלנו. דגם בובקט 2 במיוחד.
ראשית כל הבדים יורדים לכביסה! שנית יש 5 שנות אחריות מלאות.
בנוסף לאלו היא קלה מאוד רק 8.2 ק"ג לשלדה וטיולון ללא פשרות על הרוחב או הגודל. המשקל הקל מגיע בזכות שלדה מאלומיניום תעופתי אשר גם יותר קל וגם יותר חזק!
בנוסף האמבטיה קשיחה מפלסטיק והרבה יותר חזקה ומגינה מפני מכות. היא אטומה יותר לרוח, אבק והכי חשוב לזיהום אוויר. בנוסף אטומה יותר לרעש ולכן תינוקות ישנים באמבטיה שלנו טוב יותר (לדעתי לפי שיחות עם לקוחות, בעיקר כאלו שהשתמשו גם בעגלות אחרות לפני העגלה שלנו).
הקיפול נוח דומה לסיילו XL החיסרון הגדול שהעגלות לא נפוצות בהרבה חנויות ובנוסף בהרבה חנויות גם יספרו שהמוצר לא טוב, זאת מכיוון שאנחנו לא עובדים עם הרבה חנויות וכפי שהסברתי יש לחנויות אינטרסים.
מן הסתם, גם לי יש אינטרס למכור יותר עגלות ויתכן ואני מהלל ומשבח מוצר לא טוב!
לכן ההמלצה שלי תמיד להתעלם מכל ההמלצות של כולם, חברים, משפחה ובייחוד אנשי מכירות והמלצות ברשתות החברתיות (יש חברות שמשלמות הון עתק להלל ולשבח את מוצריהן עם בוטים, פרופילים מזויפים ועוד).
אז איך מגיעים למוצר הנכון?
ראשית עושים רשימה: מה הכי חשוב עד מה הכי פחות חשוב, על מה לא תוותרו ומה יכול להיות בסדר אם לא יהיה.
לאחר מכן להיסגר על 2-3 דגמים מתאימים.
לאחר מכן לגשת לחנות, לקבל הדרכה מלאה של התפעול והקיפול ולשחרר את אנשי המכירות לדרכם!
לשים משקל של 12 ק"ג שזה משקל של תינוק בן שנה בממוצע.
לנייד את העגלה בחנות ומחוצה לה (תתפלאו לראות שהניוד מרגיש פתאום שונה כשיש משקל, אני אפילו ממליץ לשים עוד קילו או שניים כי יהיו עוד דברים בעגלה). לאחר מכן לעלות ולרדת מדרגה גבוה. לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המפורטת!
שרה02/06/2023מה לגבי סייבקס מיוס?
האם מנסיונך היא יכולה לשמש גם עבור תינוק שמנמן, לשמה הראשונה לפחות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לדעתי זו עגלה עם יחסי ציבור טובים
קובי סופר04/06/2023שלום שרה,
לדעתי זו עגלה עם יחסי ציבור טובים.
מדובר בעגלה יפה, פרקטית, קלה ונוחה לקיפול. לכן לא מדובר במשהו לא טוב. לדעתי אבל המחיר שלה מופרז בכלל כל אלו ויחסי הציבור.
הניוד שלה פחות מוצלח מהספורטליין שעולה כחצי או הבייבי בוס וגם מול בוגבו בי.
לא ניתן לקפלה יחד עם הטיולון כשהוא פונה אליכם רק לכיוון הנסיעה. אין ידית מתארכת, זה גם חיסרון להורים עם הבדלי גובה, גם יהיה מאוד קשה לעלות ולרדת מדרכות גבוהות וגם לא יהיה נוח עם טרמפיסט.
זו אחת העגלות הנמכרות בישראל אם לה ה-
ועדיין אני חושב שראש בראש הבי מציעה הרבה יותר (מלבד האמבטיה), הספורטליין או הבייבי בוס שעולות כמעט מחצית יהיו יותר מוצלחות בניוד, קיפול והבייבי בוס גם במשקל.
כפי שרשמתי, למרות הכל ייתכן והיא תהיה טובה לכם!
בסופו של דבר צריך לעשות את המבחן שרשמתי ואז לקבל החלטה!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)