מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- מתלבטת בין מספר עגלותעלקי מרגליות14/06/2023
מתלבטת בין מספר עגלות
1. Abc design סלסה
2. בייביבוס בובקט
3. אינפנטיני דיימונד
4. מאמס אנד פאפס טורבו
מה חשוב לי לדעת:
* האם הבדים נשלפים לכביסה?
* מה מנגנון הקיפול של העגלות? ביד אחת/שתיים? האם מתקפל ביחד עם הטיולון?
* הבנתי שיש דבר כזה אמבטיה שמתקפלת בגמר השימוש, האם אחת מהפעולות האלה עונה לקריטריון הזה?
* איזו אמבטיה הכי רחבה, ואיזו עגלה הכי קלה (אני יודעת שזה שני נתונים שכביכול סותרים אחד את השני)
* האם מגיע עם תיק בנוסף לעגלה?
התקציב שלי הוא בערך 2500
קראתי המון חוות דעת שלך על עגלות שונות וראיתי שכתבת שבעגלות מסויימות אין סרן אחורי שהורים גבוהים נתקלים בהם ולא הבנתי למה הכוונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
העגלות מאוד שונות אחת מהשנייה
קובי סופר14/06/2023שלום עלקי,
העגלות מאוד שונות אחת מהשנייה. צריך בהחלט להחליט אלו פרמטרים חשובים לכם יותר.
1. סלסה: כל הבדים יורדים לכביסה אבל הבד החיצוני של האמבטיה וגגון הטיולון מאוד מסורבלים לשליפה.
היא הכבדה מה-4. הכי גבוהה מה-4 גם באמבטיה, טיולון וגם בידית האחיזה. האמבטיה והטיולון שלה הם הכי מרווחים.
מצד שני הכי כבדה, הכי מסורבלת לקיפול, דורשת 2 ידיים, הכי גדולה לאחר הקיפול, הכי רחבה ברוחב הגלגלים.
מי שמוכן להתפשר על הנוחות שלו באופן משמעותי, ירוויח את אחת העגלות הכי נוחות שיש לתינוק, אחת העגלות הכי נוחות לניוד ואחת העגלות עם כושר השרידות הכי גבוה שאני מכיר.
2. הבובקט היא הקלה מה-4. רוחב השלדה הצר מה-4 בשל משקלה הקל והרוח היא הכי נוחה לניוד בעיר ובמקומות צפופים.
למרות רוחבה הצר, האמבטיה שלה יחסית מרווחת, יותר מה-2 האחרות אבל פחות מהסלסה. הטיולון שלה כמעט במימדים של הסלסה ועדיין, היא שוקלת כמעט 5 ק"ג פחות מהסלסה. יש לה את הקיפול הכי קטן מה-3. יש לה גם קיפול קלין פולד, זה אומר שבגמר הקיפול כל בדי הטיולון מכונסים כלפי פנים מה ששומר על הבד נקי וסטרלי בתוך תא המטען של הרכב או בתחב"צ.
בשאר הדגמים הבד נשאר חשוף.
יש לה את הקיפול הכי קל ונוח מה-4. מבחינת ניוד באופן כללי היא לא נופלת מהסלסה אבל בדרך משובשת מאוד לגודל הגלגלים של הסלסה והקפיצים יהיו תהיה משמעות ויתרון על הבובקט. מי שצריך מוצר עירוני, שיהיה להורה נוח עם מינמום פשרות על נוחות הניוד והתינוק הבובקט היא העגלה הכי טובה בשוק לדעתי. מי שמחפש נוחות ניוד עדיפה, אפשר לבדוק את הטיייגר הזהה אבל עם גלגלים יותר גדולים, בשל קל הטייגר יותר כבדה בחצי ק"ג ומעט יותר גדולה בקיפול.
כל הבדים יורדים 100% לכביסה די בקלות.
3. דיימוד היא עגלה מאוד בסיסית. הניוד בה סביר, לא כל הבדים יורדים לכביסה. היתרון היחיד שלה כל כל הדגמים הוא המחיר. מעבר לזה כל שאר הדגמים מתעלים עליה בכל פרמטר.
מיועדת לבעלי תקציב נמוך מאוד.
4. אורבו, דגם ישן מאוד, לדעתי לא מוצלח אבל מעוצב. דגם הסולה שדומה לו היה יותר מוצלח. בכל אופן לא הייתי ממליץ עליו. הוא הכי פחות נוח לניוד מכל הדגמים שצויינו.
לא כל הבדים יורדים לכביסה. האמבטיה יחסית צרה, הטיולון דווקא מעולה.
לגבי סרן, בכל עגלה צריך להיות ברקס לגלגלים האחוריים. בדרך כלל הברקס יושב על סרן מתכת שיושב בין 2 הגלגלים האחוריים.
בהרבה עגלות הסרן נמוך ואז הורים פושט נתקלים בו עם הרגליים בזמן הליכה. בבובקט ובאורבו לדוגמא הסרן מוגבה אז הסיכוי להיתקל בו מאוד נמוך אבל עדיין קיים. בסלסה אין ברזל בין הגלגלים בכלל ולכן אין סיכוי אפילו קלוש להיתקל בסרן עם הרגליים.
בבובקט ואורבו יש גם ידית מתארכת מעבר לעניין של הסרן המוגבה לכן רוב ההורים לא יתקלו בסרן אם בכלל. אולי הורים גבוהיים מאוד.
זו אחת הסיבות שאני תמיד ממליץ לעשות מבחן ניוד לעגלות. לשים משקל של 12 ק"ג ולנייד את העגלות בחנות ומחוצה לה. לעלות ולרדת מדרגה גבוהה ובכך אפשר להבין איך זה יהיה להתנייד עם העגלה בחיי היומיום.
ניוד עגלה ללא משקל לא יתן כלום כי הכל ירגיש דומה. כאשר יש משקל הכל משתנה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)



