מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- החלפת האמבטיה של העגלה בטיולוןאלינור15/07/2023
היי, קובי. שבת שלום.
בתי בת 6 חודשים וחצי, עדיין באמבטיה של עגלת ספורט ליין. באמבטיה יש לה כרית ריפלוקס ונחשוש עליו מונחות הרגליים. בסך הכל האמבטיה מפנקת ונוחה לה מאד, והיא ישנה שם טוב.
אני ניסיתי להעבירה לטיולון של אותה שילדה ולשתינו היה מאד, מאד לא נוח. הקיפול קשה לי וכבד לי להרים לבגאג' הקטן שלי ברכב, לילדה מאד לא נוח כל הזמן להיות קשורה והיא לא הייתה רגועה.
הטיולון של הספורט ליין מאד פתוח מהצדדים ומפחיד אותי שהיא תיפול. כעבור יומיים החזרתי אותה לאמבטיה.
אשמח לדעת מה אתה חושב על טיולון צ'יקו החדש, דגם גודי פלוס, ראיתי אותו והוא נראה מאד נוח, מרופד וכמובן שאפשר להוסיף ריפודית טובה. הטיולון מתקפל לבד, קומפקטי ושוקל 6.8, הרמתי יחסית בקלות לבגאג'.
ראיתי גם טיולון של ספורט ליין, אבל מרגיש לי שהקיפול והמקום שהוא תופס גדולים מאד ולכן לא יעיל עם בגאג' קטן.
את המקלארן ניסיתי אצל אחיינית שלי ואני קצת פחות מתחברת לשתי ידיות נפרדות וכשהתיק על הידיות הטיולון מתהפך לאחר.
אשמח מאד לדעתך.
נ.ב.
הפיזיותרפיסטית והאוסתיאופטית של התינוקת המליצו לי עדיין להשאירה באמבטיה, מאחר והיא נולדה פגית והיא עדיין קטנה וזקוקה לזה, אבל אני חושבת שבטיולון שכיבה מלאה יהיה לה נוח וגם לי. אני רוצה לטוס איתה בחודש הבא וחוששת מאד מהגעה לטיסה עם העגלה הענקית של הספורט ליין...
אודה להתייחסותך 🙏.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אני לא ממליץ לרכוש טיולון
קובי סופר16/07/2023שלום אלינור,
אני לא ממליץ לרכוש טיולון.
1. על פי מחקרים, עדיף שהתינוק יהיה מול ההורה עד גיל שנה +.
לדעתי המינימום זה עד גיל שנה.
יש לכך יתרונות בריאותיים לתינוק, נפשיים וגם נוחות של ההורה וקשר עיין.
2. העגלות בנויות יותר טוב מטיולונים לתינוקות.
נכון שזה פחות נוח להורה. במקרה של הספורטליין אכן, היא כבדה מאוד, בייחוד הדגמים החדשים.
אבל, התינוק מולכם ובמושב יותר טוב מאשר כל טיולון יכול להציע. אפשר לצמצם את המושב בהוספת מזרן עגלה טוב. יש מזרני כנפיים שיתנו גם הגנה מהצד.
אפשר למשוך עוד טיפה עם האמבטיה, רק לזכור שהיא עד 9 ק"ג. אם התינוקת מתגלגלת לבד, אז צריך להקפיד שלא תתגלגל עם הרגל מעל דופן האמבטיה, דבר שיכול לגרום לנפילה. כלומר, צריך השגחה מלאה ולא להשאיר לבד באמבטיה, גם בשינה.
לגבי הטיולונים, הצ'יקו חדש יחסית אבל עושה רושם טוב.
הוא יותר קטן מהספורטליין בקיפול, יותר ונח לקיפול אבל, הספורטליין לדעתי יותר נוח לניוד והגגון יותר גדול.
לגבי מקלארן, אני בספק אם תמצאו, כבר לא משוקים את הדגם עם 2 ידיות. לדעתי אבל, העגלות האלו הרבה יותר נוחות לתינוק.
אם טסים לחו"ל, כן, לכם יהיה יותר נוח עם טיולון, לי אישית קשה להמליץ על כזה לפני גיל שנה.
זה בעיקר שיקול שלכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)