בוגבו דרגונפליי מול הבי6

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• בוגבו דרגונפליי מול הבי6
    יעל
    28/07/2023

שלום,
    אני יודעת שהדרגונפליי חדשה ולכן לא מוצאת עליה כמעט כלום.
    אשמח לדעת האם שמעת על ההבדלים/שדרוגים של הדגם הזה לעומת הקודם, ומה החוויות של המשתמשים בה.

להבנתי אתה לא ממליץ על הפוקס ולכן לא שוקלת אותה.
    ואולי בכלל עדיף את בי5 שהבנתי שהיא טובה יותר מהבי6?

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בוגבו דרגונפליי מול הבי6

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בי 6 בלי שום ספק

קובי סופר
    30/07/2023

שלום יעל,

בי 6 בלי שום ספק. אני רושם זאת לאחר שבחנתי את הדרגון פליי.
    לדעתי מוצר לא מוצלח, לעומת הבי 6 שהיא עגלה נפלאה. נכון שהיא כבר מיושנת, עדיין עדיפה כמעט בהכל על הדרגון פליי.

בדרגון פליי לדעתי האמבטיה יותר מוצלחת, שם החיסרון הגדול של הבי. מצד שני, הטיולון של הבי עדיף. השימוש בטיולון ארוך משמעותית משימוש באמבטיה, לכן לדעתי הבי עדיפה.

בניוד אין הבדל גדול, למרות שלדרגון יש גלגלים יותר גדולים, הרוחב הצר שלה פוגם ביכולת הניוד, כאן, הפוקס מנצחת את שתיהן בענק. אבל, אני לא ממליץ על הפוקס בגלל מושב הטיולון, כפי שהסברתי, זה החלק שהולכים איתו הכי הרבה זמן.

הקיפול של הדרגון, בבוגבו דואגים לפרסם קיפול קל, בשנייה אחת. אם אמבטיה. זה נכון אבל רק אם אתה מקצוען.
    גם אנשי מכירות מנוסים מסתבכים עם הקיפול. ממליץ להתנסות לבד. כמוכן, בעיה ששמתי לב עליה. אם הורדנו את הידית למצב הכי נמוך, אי אפשר למשוך אותה חזרה למצבים הגבוהים, רק אם נקפל קודם את העגלה.

הטיולון של הדרגון, קטן מאוד, בעיקר צר. השוואתי מול הבי ועגלות אחרות, הוא צר בכ-3 ס"מ. זה משמעותי! זה לא שהבי מרווח. בחורף עם לבוש עבה הוא יהיה צפוף לדעתי.

המוצר חדש ולכן אין משתמשים שהתנסו. לכן זה סיכון של הרוכשים הראשונים. מזכיר שהיה כבר ריקול (למרות שהיצרן לא קורה לזה כך). החליפו את כל המושבים.

בי 6 מול 5. אני גם נוטה ל-5 כי הבדלים גדולים אין וה-5 משמעותית יותר זולה. ממליץ לבחון את שתיהן ולראות מה שיפורים של ה-6 ולהחליט לבד האם זה שווה לכם את ההפרש.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, שאלת המשך

יעל
    30/07/2023

תודה קובי!
    מההודעה שלך לא לגמרי הבנתי למה עדיף את הבי - האם רק בגלל רוחב הטיולון?
    הקיפול עם האמבטיה/טיולון בפנים נראה לי מאוד משמעותי גם אם קצת מסובך יותר ממה שמפורסם.
    במה עוד היא מפסידה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסבר

קובי סופר
    30/07/2023

שלום יעל,

הסבר:
    1. כפי שרשמתי, לדעתי הטיולון בבי יותר נוח לתינוק. זה לכשעצמו לדעתי מטה את הכף בצורה חדה לבי!
    הורים לעתיד מתבלבלים ורואים באמבטיה כדבר החשוב ביותר, זו טעות גדולה. אמבטיה משרתת עד גיל חצי שנה במקרה הטוב. בחלק מהמקרים זה 4-5 חודשים אפילו.
    הטיולון מגיל חצי שנה או לפני, עד גיל 3 שנים (במידה ולא נרכוש בהמשך, וזו המטרה, הטיולונים של העגלות הרבה יותר טובים ונוחים מהטיולנים בהמשך).
    אז הפער באורך השימוש בין טיולון לאמבטיה מטורף והורים לא מבינים זאת! הרוב רוכשים את העגלה על פי האמבטיה שנראית יותר גדולה או יותר מרשימה!
    החיסרון בטיולון פחות טוב, מעבר לנוחות התינוק, זה יגרום לכם לרכוש טיולון בשלב הרבה יותר מוקדם. כפי שרשמתי, המטרה למשוך עם הטיולון של העגלה ככל שניתן! זה הרבה יותר בריא לתינוקות.
    כפי שציינתי, מרווח הפנים זה דבר חשוב מאוד לדעתי, בייחוד בחורף עם לבוש עבה. אם יש אחיינים או תינוקות מעל גיל שנה, אני ממליץ להלביש אותם עם מעיל ולשים אותם במושב הדרגון כדי לקבל מדד.

2. תפעול. כפי שרשמתי, זה מאוד מסורבל לקפל עם האמבטיה וגם עם הטיולון. ממליץ לנסות לבד ולהחליט אם זה משמעותי או לא.
    העניין של הקיפול עם האמבטיה, גימיק! לוקח בדיוק 10 שניות לפרק אמבטיה ולשים ברכב. אני לא חושב שעל בסיס זה כדאי להחליט על רכישת עגלה.

3. הדרגון חדשה, אנחנו לא יודעים להעיד על טיבה. כפי שציינתי, היה ריקול כבר בהשקה.
    כאשר מקפלים עם האמבטיה, בפתיחה יש רצועה למשוך את האמבטיה, לדעתי זו רצועה עדינה עם תפירה לא חזקה מספיק, היא עלולה להיקרע, קרע בדרך כלל אינו מכוסה באחריות. אם יקרע בדרך כלל זמן השירות ארוך.
    הבי, משנת 2007 קיימת. כיום זה הדור החמישי שלה (לא הייתה בי 4). הבסיס עצמו לא השתנה רק שופר לאורך השנים. זה בסיס שהוכיח אמינות, כושר שרידות, איכות ועוד. זה ללכת על בטוח לדעתי. אני מאוד לא אוהב את האמבטיה שלה אבל, כפי שציינתי, הטיולון זה מה שקובע ובחלק הזה לדעתי היא מנצחת בענק, לא רק את הדרגון אלא המון עגלות בשוק.
    הפשטות שלה לדעתי זה היתרון שלה. יותר נוח לשנות גובה ידית, יותר נוח לקפל אותה לדעתי. כפי שרשמתי, אפילו אנשי מכירות מסתבכים עם קיפול הדרגון, נכון, זה חלק של למידה ותרגול אבל, בבי זה ללכת על בטוח. מודה, שאפילו אני הסתבכתי עם הקיפול. כנ"ל עם הידית, בטעות הורדתי לגובה הנמוך, לאחר מכן אי אפשר להאריך חזרה אם לא מקפלים את העגלה. אם יש תינוק בסיפור הזה זה יכול לתסכל. עכשיו, מתי מורידים את גובה הידית? במעלית שצריך לצמצם מקום או שצפוף. עכשיו לזכור על הזמן לא להוריד עד הסוף? אם הורדתי זה יכול לתסכל.

4. לדעתי הדרגון לא שלמה. צריך להבין שבוגבו בשנים האחרונות ממהרים להוציא מוצרים לשוק. היה להם טיולון אנט, היה כישלון גדול ומוצר לא מוצלח. הבאטרפליי, הטיולון החדש, לא מראה אמינות גבוהה כמו עגלות העבר.
    בסוף, משלמים סכום גבוה, לצערי כרגע על חתול בשק. אני תמיד בעד לחכות שמוצר יהיה שנה בשוק, לשמוע ממשתמשים אמיתיים, רק אז לקבל החלטה.

5. יציבות, לדעתי הבי יותר יציבה. ממליץ לנענע לצדדים את העגלות כדי להבין למה אני מתכוון. זה לא משהו קריטי אבל, בעידן הקורקינטים על המדרכות, אם העגלה חוטפת מכה מהצד, זה יכול להיות הבדל משמעותי.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראיתי את שתיהן עכשיו

יעל
    30/07/2023

תודה רבה קובי
    חייבת לציין שראיתי את שתיהן עכשיו ולא הצלחתי לאשש חלק מהדברים שאמרת לגבי הדרגונפליי:
    1. הידית נסגרת ונפתחת בחופשיות ללא צורך לקפל את העגלה.
    2. בתוך פעמיים הצלחתי להבין איך לקפל אותה בשניה אחת.
    3. הידית הטלסקופית של הדרגונפליי משתנה הרבה יותר בקלות מאשר הבי6 שדורשת לפתוח שני מתגים לעומת לחיצה אחת בדרגונפליי.
    לא ברור לי, אולי אנחנו לא מדברים על אותה עגלה?

הדבר היחיד שבלט בבי6 זה שבגלל הידית הקצרה יותר שלה יכולה הניווט איתה יותר קלה מאשר עם הידית הארוכה של הדרגונפליי.

תודה !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדברים על אותה עגלה

קובי סופר
    30/07/2023

שלום יעל,

מדברים על אותה עגלה.
    אלו דברים שקרו לי בזמן הניסיון. יתכן והעגלה שבדקתי הייתה תקולה. לא שולל. אבל כל מה שאני רושם, אני בודק לפחות 3 פעמים לבדוק שאני לא טועה. כאשר הורדתי את הידית עד הסוף, כלומר ממש עד החלק הכי נמוך שלה. לאחר מכן שניסיתי למשוך למעלה בעזרת הלחצן, הידית לא זזה. רק לאחר שקיפלתי הידית שוב זזה. כשהורדתי עד האמצע בערך, היא עלתה וירדה. היה קו מסויים שהיא עברה אותו, ולאחר מכן לא יכולתי למשוך חזרה כלפי מעלה.
    בכל מקרה, אבדוק את עניין הידית שוב בחנות אחרת עם עגלה אחרת. לוודא שאכן מה שרשמת נכון ואולי העגלה שבדקתי הייתה תקולה, או לחלופין לא בדקת נכון.
    לגבי נוחות שינוי הגובה, זה אינדיבידואלי, לי המנגנון של הבי הרבה יותר נוח. נכון שהוא דורש פתיחה של 2 לשוניות. עדיין לי אישית זה מנגנון יותר נוח. ברור לי לגמרי שלאחרים הלחצן בדרגון יכול להיות נוח יותר. לי אישית יש מידי פעם כאבים בפרקים של הידיים. המנגנון בבי לא דורש לחיצה, אפשר לתפעלו גם ביד אחת ולכן כפי שציינתי, לי אישית הוא יותר נוח.

לגבי הקיפול, שוב, ראיתי בכמה חנויות את אנשי המכירות מסתבכים עם הקיפול. לא בחנות אחת, לא בשתיים אלא ביותר מ-3. כפי שציינתי, גם אני הסתבכתי והאמיני לי, קיפלתי אלפי דגמי עגלות לאורך השנים. בסוף אחרי תרגול הצלחתי. מה שכן, דבר אחד בטוח זה דורש תרגול. בנוסף ככל שהמשתמש יותר נמוך, כך יהיה יותר קשה לקפלה.

ולמרות כל הדברים האלו, דבר אחד לא יכול להשתנות וזה המושב. המושב בבי יותר מרווח! כפי שציינתי בהודעה הראשונה והשנייה, זה לבד לכשעצמו היה גורם לי לרכוש את הבי.
    האמת, שאפילו את הפוקס, למרות המושב שלה שלא נשכב למצב ישר. בסוף רוכשים עגלת תינוק. זה הדבר שההורים לא מבינים! מוקד העניין כאן הוא בראש ובראשונה התינוק. תינוק צריך מרווח פנימי. לידע כללי, בגרמניה, אם מישהו קונה בוגבו בי, הוא קונה אותה כטיולון! הם כמעט ולא רוכשים עגלות כמו יויו. שם נוחות התינוק היא ערך עליון. לאחר מכן, נוחות הניוד. הפוקס היא העגלה הכי נמכרת של בוגבו בארה"ב וגם ברוב מדינות אירופה. הסיבות הן מרווח פנימי מטורף לתינוק ונוחות ניוד.

אני כפי שרשמתי, פחות ממליץ על הדרגון. לו הייתי צריך לרכוש עגלה, הדרגון ללא ספק הייתה הרחק מרשימת האופציות שלי!
    אבל, כפי שאני רושם לכולם כאן תמיד, לא להסתמך על ההמלצות שלי! לא להסתמך על המלצות של אחרים ובטח שלא על אנשי מכירות שרובם ימכרו מה שטוב לכיס שלהם ולא מה שלטובת הלקוח!
    אמרת שהצלחת לקפל את העגלה בשנייה. עגלות זה דבר אינדיבידואלי. אני ממליץ תמיד להתנסות לבד! ללא איש מכירות לצידכם. אם הצלחת ונראה לך שהעגלה עונה לדרושת שלכם, לתקציב שלכם אז מעולה. ממליץ לרכוש כל עוד זה לאחר הבדיקה.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לאחר בדיקה שניה

קובי סופר
    31/07/2023

שלום יעל,

הבטחתי לבדוק שוב ויש תשובה לאחר בדיקה שניה.

אכן, אין בעיה עם הידית, היא עולה ויורדת בקלות בכל מצב. מסתבר שהעגלה שבדקתי בדיוק נפתחה לתצוגה, משהו בה כנראה לא היה תקין. היום התקשרתי לחנות, הם אמרו לי שאכן הייתה בעיה קטנה והיא סודרה.
    אז לגבי הידית, באמת עולה ויורדת ללא בעיה.
    אני מתנצל על ההטעיה. אבל זו הבעיתיות עם מוצרים חדשים, לוקח זמן ללמוד הכל עליהם אפילו לאנשים מנוסים כמוני.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

יעל
    31/07/2023

שמחה לשמוע :)
    תודה על התשובות המפורטות והעזרה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו