מבחני בטיחות למושבי בטיחות

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• מבחני בטיחות למושבי בטיחות
    יעל
    31/07/2023

שלום,
    מחיפוש בגוגל אני מבינה שמאוד קשה למצוא מבחן אחד אמין וטוב שמשווה בין הדגמים הנפוצים השונים (גרקו, צ'יקו, ברייטקס).
    אשמח לדעת, מבחינת בטיחות ונוחות, מה מבין השלושה עדיף (פרט לעובדה שהצ'יקו יותר "שוכב"), ואיפה אפשר לראות מבחן אמין ואיכותי?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המבחנים הרלוונטיים הם בתשלום

קובי סופר
    31/07/2023

שלום יעל,

ראשית יש להבדיל, יש מושבים בתקינה אירופאית. יש מושבים בתקינה אמריקאית. הטוב בישראל ששני התקינות מקובלות בישראל ולכן, ישראל היא אחת המדינות הבודדות בעולם בה ניתן למצוא מושבים בתקינה אמריקאית או אירופאית.

יש גופים חיצוניים באירופה שעושים מבחני ריסוק, מבדקים פנימיים ומבחני נוחות. המבחנים הרלוונטיים האלו בתשלום.
    באירופה זה גופים כמו ADAC או WHICH הבריטי.
    בארה"ב זה הקונסיומר ריפורטס.

אני אישית בעד תקינה אמריקאית, לא בגלל שהתקינה יותר טובה אלא בגלל היצרנים, הם עושים הרבה מעבר לנדרש מהם. זאת על מנת להימנע מתביעות, הידע שיש גוף ענק שבודק אותם לרמת הבורג והביטוחים היקרים. בנוסף, הם חשופים לבדיקות פדרליות שהקנסות שם מטורפים והביאו לא מעט יצרנים לכדי פשיטת רגל, תקופות מאסר ומה לא. לכן, הם עושים פי כמה ממה שצריך.

עכשיו, כל הדגמים שציינת בתקינה אמריקאית, לכן ניתן לקרוא הכל בקונסיומר ריפורטס. הקונסיומר ריפורטס מבדיל בין סל קל, כיסא בטיחות, כיסא בטיחות משולב בוסטר, בוסטר רצועות.
    לכן, דגמי גרקו שהם לרוב משולבים, מדורגים בטופ של המשולבי בוסטר ואילו הברייטקס וצ'יקו בטופ של כיסאות הבטיחות. בישראל היבואנים, חניויות, רשתות וכו', משחקים עם המידע איך שנוח להם ולא פעם אני רואה פרסומים שגרקו מוביל בדירוג. הבעיה שזה פרסום שהוא חצי נכון. הוא ראשון במשולבים אבל, הלא משולבים מקבלים דירוג יותר גבוה. בנוסף, הלא משולבים נבדקים נטו ככיסא ואילו בגרקו יש מבדקים של בוסטר ויש כיסאות שקיבלו דירוג נהדר כבוסטר, פחות נהדר ככיסא אבל השילוב של השניים יוצר דירוג גבוה. לכן, אני אישית לא ממליץ על משולבים ולכן רוב דגמי הגרקו לדעתי לא מומלצים, בטח מגיל לידה. מדובר בכיסאות שאמורים להתאים מלידה עד 12 שנים. אין דרך הנדסית לבנות מוצר שיהיה נוח בכל שלב ולכן יש פשרות על תינוקות, ככיסא וכבוסטר. אני ממליץ לרכוש כל מושב בזמנו. סלקל, כיסא, בוסטר רצועות או בוסטר (תלוי כמה נמשוך עם הכיסא). כן אפשר לדלג על הסלקל כי יש כיסאות עם זווית מעולה כמו צ'יקו. עדיין אני חושב שבסלקל יותר ונח לתינוקות וזה לא שזה שיא הנוחות, עדיין שהייה ארוכה אינה בריאה לתינוקות.

אז אם רוצים לקרוא לבד את כל המידע, להיכנס לקוסיומר ריפורטס, צריך עם VPN כדי לעשות מנוי, לא ניתן לעשות מנוי מוחץ לארה"ב. ואפשר לעשות מנוי חודשי ולקרוא את כל המידע לגבי כל הדגמים שהם בדקו.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו