עריסה מתחברת + מזרן

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• עריסה מתחברת + מזרן
    יעל
    04/08/2023

שלום קובי
    1. קראתי כאן שלאחרונה התחילו להוציא תווי תקן לעריסות מתחברות. האם ידוע לך אילו מהחברות הפופולריות קיבלו תו תקן? יש את מיטחברת, מיטונת וגדלים ביחד.

2. אשמח לעזרה בבחירת מזרן לעריסה.
    ראיתי שאתה אומר שמצד אחד אין הרבה חשיבות כל עוד יש תו תקן, ומצד שני מדברים כאן בפורום על שיקולים שאני לא מבינה.
    למרות שקראתי המון מאמרים, לא הצלחתי למצוא מידע על דברים שמדברים עליהם כאן - סיבים, עוביים שונים, שעוונית, ועוד.
    אשמח אם תוכל לעשות לי בזה סדר ולהסביר מה המשמעות של כל דבר ומה המלצתך.

3. מבין האופציות של החברות הגדולות של מזרים (קינג קויל, עמינח, בייביטק) - מה המלצתך?

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עריסה מתחברת + מזרן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המשך לגבי עריסה

יעל
    07/08/2023

אחרי קריאה נוספת, אני מאוד מבולבלת לגבי התקנים.
    אני כרגע מתלבטת יותר בין צי'קו נקסט טו מי דרים לטוטי במביני קוזי. חשוב לי תו התקן קודם כל, ובמכון התקנים לא ששים לעזור לגבי זה.

אני מבינה שאין תו תקן לעריסות המתחברות, אבל למרות זאת כשבודקים באתר של מכון התקנים תחת "חיפוש דגמים מאושרים" ומחפשים Cozee, הדגם של טוטי במביני קוזי נמצא שם תחת "עריסה נצמדת".
    האם זה אומר שהוא אושר במצב נצמד?

לעומת זאת, הצי'קו דרים לא נמצאת ברשימה הזאת, אבל הם כן טוענים שיש להם אישור של המכון אבל הם לא יכולים להראות אותו.

אני מעדיפה את הצי'קו, אבל חוששת להשתמש בלי תו תקן.
    אשמח לעזרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדעתי רק מכון התקנים יכולים לעזור

קובי סופר
    12/08/2023

שלום יעל,

לדעתי רק מכון התקנים יכולים לעזור. עניין התקינה לעריסות מתחברות הוא חדש יחסית. אני לא יודע לומר מי נבדק ומי אושר. כמוכן, יש כאלו שנבדקו לפי תקינה של עריסה רגילה ובפועל נמכרים כמתחברת/נצמדת. אז קשה לי לענות. רק מכון התקנים יוכלו לתת מידע לגבי מה נבדק ואיך.

לגבי מזרן, צריך להבין שלמזרן יש מטרה בטיחותית עיקרית, זה מניעת חנק!
    עד גיל שנה, התינוקות חלשים פיזית, ראש התינוק כבד מהגוף (גם לאחר שנה אבל, אז הם חזקים יותר פיזית). השילוב של ה-2 מסכן אותם. הסיכון השלישי, השכבה על הבטן, מזה אנחנו כמובן יכולים להימנע אבל, לא נוכל להימנע מתינוק שמתהפך לבד על הבטן. עד גיל 3 חודשים הם לא מסוגלים להתהפך לבד, לכן אני תמיד רושם שלא קריטי מזרן נושם לעריסה. אם הכוונה למשוך מעבר, אז כן שווה לשקול מזרן נושם אבל אז המחיר יהיה גבוה מאוד, יש לזכור שהשימוש קצר. בכל מקרה, גם מזרן רגיל ותקני יעשה עבודה טובה בכלל התקן, העובי שלהם הוא עד 4 ס"מ שזה דק מאוד, תינוק שיהיה עם הראש כלפי מטה לא ישקע בו בגלל העובי. זה די דומה למזרן דו צדדי קשיח.

לגבי חברות, בגלל התקינה ההבדלים לא גדולים כך שלא קריטי החברה לדעתי. כן צריך ציפוי בד אם הולכים על הזול. אם הולכים על נושמים, לדעתי רק נומו או בייבי טק עושים במידות של עריסה.

לגבי הדגמים שרשמת, שוב, רק מכון התקנים יוכלו לענות. אני יודע שלפני שהייתה תקינה של נצמדת, מאות אם לא אלפי הורים ייבאו עצמאית את הצ'יקו מחו"ל. יש להם תקינה אירופאית. אותי אישית זה מספק אבל זה שיקול שלכם בעיקר.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו