מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- התייעצות על עגלה ראשונהשהם20/08/2023
היי קובי,
אשמח להתייעץ על עגלה ראשונה. אציין שהמחיר זה לא פונקציה בכלל- אין שום הגבלת תקציב.
הלכנו לאיבוד בעולם העגלות- מחפשים עגלה לילד ראשון, בן (מציינת כי אנחנו נוטים להיות תינוקות גדולים ואני לא רוצה עגלגלה קטנטנה שאצטרך להעביר אותו לטיולון אחרי שלושה חודשים).
חשובה לי האיכות של העגלה, שתהיה גדולה, אבל כן שלא תהיה מאוד כבדה כי אני רוב הזמן אצטרך להסתדר עם הכנסה לבגאז וכו'. אנחנו גרים בבית פרטי- יש 3 מדרגות בכניסה לבית. הרכבים גדולים יחסית אז כנראה שאין בעיה בגודל של הבגאז.
הלכנו לראות- כל הסייבקס מיוז והבוגבו נראו לי קטנטנות (מציינת גם ששנינו גבוהים). התרשמתי עד כה מהNUNA TRIV NEXT ומהסייבקס פיראם. אשמח לשמוע את המלצתך ביניהם ואולי על דגם נוסף שלא ראיתי.
אגב ראיתי גם האינגליזינה אלקטרה שהיא מצד אחד גדולה ומצד שני קלה אבל לא התרשמתי מהאיכות...
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסיף עוד עגלה להתלבטות
שהם20/08/2023עכשיו ראינו גם את הפג פרגו- שני הדגמים היקרים שלהם (ויואס ווילוצה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
די התפזרתם
קובי סופר21/08/2023שלום שהם,
די התפזרתם.
מיוס או פג וויוצ'ה הן סוג ספציפי של עגלות בסגנון עירוני.
גם האינגזלינה למרות שהיא לא נראית כך.
הנונה היא איפשהו באמצע כבר.
הפריאםוהפג ולוצ'ה הן כבר עגלות פול סייז.
אז:
א. צריך להתמקד מה הסגנון שמחפשים.
ב. צריך להבין, יש יתרונות וחסרונות. לדוגמא אם ניקח את הפריאם והמיוס, בכוונה אני משווה את אותו מותג שיהיה קל להבין אבל, לקחת בחשבון שזה מתכוון לסגנון ולווא דווקא למותג.
אז בפריאם יש לנו קודם כל גלגלים יותר גדולים ומאסיביים, קפיצים יותר גדולים, שלדה יותר חזקה. בנוסף אמבטיה וטיולון יותר מרווחים.
הגלגלים הגדולים יתנו לנו נוחות ניוד עדיפה, בעיקר בדרך משובשת. בעיר עם מדרכה מסודרת או קניון ההבדלים יהיה זניחים. העגלה תהיה יותר גבוהה, יותר מרשימה למי שחשוב.
גם הידית תהיה מעט יותר גבוהה.
מצד שני, כל אלו מוסיפים המון משקל לעגלה, הקיפול יהיה יותר מסורבל, יותר גדול ואז גם להרים לרכב משהו כבד יותר.
אז הרווח בפריאם הוא בנוחות הניוד וגם נוחות התינוק.
במיוס, זה בעיקר נוחות ההורה.
עכשיו, יש עגלות כמו נונה שהם איפשהו באמצע, מציעות נוחות ניוד אבל עדיין, האמבטיה והטיולון לא מרווחים כמו בפריאם.
אבל הקיפול נוח, קומפקטי והעגלות יחסית קלות.
באלקטה ניסו להתחכם, לקחת אמבטיה וטיולון פול סייז שזה מעולה אבל רצו משקל קל, אני תמיד רושם, כדי להגיע למשקל קל, אין הרבה חוכמות, צריך לקצץ בדברים, אז באלקטה הגלגלים קטנים ומחומר פשוט, בקושי יש קפיצים, הידית לא מתכווננת, לטיולון אין בצדדים תמיכה. אז מפסידים כאן בעיקר את נוחות הניוד לדעתי. גם בנוחות הטיולון, לדעתי העדר תמיכה צדדית יכול להיות בעייתי.
אז אם תרשמו לי איזה סגנון רלוונטי מה-3 אוכל יותר לכוון ולהמליץ.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצודק :)
שהם21/08/2023תודה על המענה המפורט קובי!
אחדד-
התקציב זה לא שיקול, רוצים דגם איכותי.
מחפשים עגלת פול סייז- חשוב לנו אמבטיה גדולה וכפי שאמרתי איכותי, לאחר מכן נוחות הנסיעה ואז נוחות הקיפול והנשיאה.
נראה שנשארו לנו באופציות הפריאם והפג ולוצה ואני משאירה ברשותך את הפג ויויצה מהסיבה שבדגם החדש בדקנו והאמטיה והטיולון הם בגודל זהה לולוצה, רק השלד נוח יותר לקיפול והגלגלים קטנים יותר.
אציין שוב שהצורך הוא לגמרי עירוני, רק מדובר ב3 מדרגות בכניסה לבית.
מה היית ממליץ מבין השלוש? הפריאם הכי כבדה בפער (13 קילו לעומת 10.7 ו9.4 בפגים) אז השאלה האם יש כאן יתרון עליהם?
כמו כן- האם הויויצה העירונית תוכל לענות על הצורך (שואלת כי היא הכי קלה והכי נוחה מבין השלושה לקיפול ונשיאה, השאלה האם נוחה לניוד בהתחשב בגלגלים הקטנים יותר).
מקווה שזה ברור יותר ואולי יש דגם נוסף שטרם בדקנו שעונה לצרכים :)
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
זה נכון שהאמבטיה והטיולון בדגמי הפג זהים אבל זו לא כל התמונה
קובי סופר22/08/2023שלום שהם,
זה נכון שהאמבטיה והטיולון בדגמי הפג זהים אבל זו לא כל התמונה.
כפי שציינתי, מקצצים בדברים כדי לקצץ משקל. בויוצה הגב מרשת לדוגמא, לדעתי זה לא מספק תמיכה כמו גב יצוק וקשיח כמו בולוצה. כמוכן, הגלגלים יותר קטנים. מעבר ליכולת ניוד פחות טובה, גלגלים גדולים גם בולמים זעזועים טוב יותר ולכן, גלגלים יותר גודלים מעבר לשיפור יכולת הניוד, משפרים גם את נוחות התינוק, פחות רעידות וכו'.
אז בין הפגים, אני נוטה לולוצ'ה, לדעתי תהיה עדיפה לתינוק בראש ובראשונה, יותר נוחה לניוד. מצד שני, טיפה יותר כבדה וגדולה.
אם בכל זאת הכיוון הוא ויוצ'ה, אז לצורך עירוני הניוד שלה יהיה טוב אבל, ככל שהדרך תהיה משובשת כך היכולת תרד. לעלות ולרדת מדרגה גבוהה יהיה קשה כי אין לה ידית מתארכת, הגלגלים קטנים ככה שהמבנה מראש יוצר צורך בעבודה יותר קשה בניוד. אם הטיול הוא בקניון נטו, אז כאן שאין בכלל שאלה, היא תעשה את העבודה היטב.
הפריאם לעומתה עוד יותר כבדה. הדבר המרכזי בו היא עדיפה על הולוצה זו הידית. יש ידית מתארכת שאין בפג, זה גם יותר נוח להורה בהתאמה לגובה, גם יותר נוח לעולת ולרדת מדרגה גבוהה. בהמשך אם רוצים לחבר טרמפיסט שיש הבדל של שנה/שנתיים בין תינוקות, בפריאם האח הגדול יותר יעמוד בתוך הידית ובפג מחוץ לידית, זה מרחיק את ההורה מהעגלה ופחות נוח להתנייד ככה. לכן זה היתרון הגדול בפריאם.
מצד שני, כפי שציינת היא יותר כבדה באופן משמעותי, טיפה יותר מסורבלת לקיפול לדעתי.
אני דווקא הייתי מנסה לחפש את פג בוק. היא נוחה לניוד כמו הולוצ'ה, האמבטיה זהה והטיולון די דומה אם כי, אין לו שכיבה שטוחה. יכולת הניוד דומה. הפלוס הגדול בבוק זה קיפול, הוא לדעתי הכי קל ונוח מכל שלושת הדגמים של פג.
היא קצת מיושנת אבל לדעתי עגלה מצוינת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)


