מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- בחירת עגלה מיוס 3 או ליקלארעדן27/08/2023
היי קובי
צריכה עזרה בקשר לעגלה לילד ראשון שמצפה שתמשיך איתי הלאה, כרגע גרים בבית עם מדרגות אבל עתידים לעבור בקרוב לבית חדש מקבלן. אני ובעלי לא גבוהים במיוחד ולכן ירדתי מכל העגלות הגדולות ונשארו לי כמה אופציות:
1. סייבקס מיוס 3 - חושבת שזאת העגלה הכי נמכרת בארץ. היא יפה ונראית איכותית מאוד ושמעתי עליה המון המלצות, החיסרון שלה הוא הקיפול שהוא לא ביד אחת, והאמבטיה שהיא נורא קטנה.
2. Leclerc- את העגלה הזו אפשר להשיג אך ורק במאדרלנד תל אביב, היא מתקפלת ביד אחת וקלה מאוד במשקל והאמבטיה שלה גדולה יותר מה מיוס 2, מבחינתי החיסרון שלה זה הנראות ואני לא יודעת כמה היא יציבה. הלכתי איתה ועם המיוס ברחוב שתיהן היו נראות לי אותו עיקרון.
3. נונה טריב/ טריב נקסט- שמעתי עליה גם דברים טובים ורציתי להבין מה היתרונות שלה.
מבחינת מחירים בגלל הנחות חבר וכו שיש לי ההבדל בין אחת לשניה לא עובר את ה300 שח כך שהמחיר לא באמת משנה אלא חשוב לי שהעגלה עצמה תהיה טובה.
אשמח מאוד לעזרתך בנושא🙏🏻
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זה שמוצר הוא הכי נמכר בארץ לא בהכרח עושה אותו להכי טוב
קובי סופר27/08/2023שלום עדן,
זה שמוצר הוא הכי נמכר בארץ לא בהכרח עושה אותו להכי טוב. על אחת כמה שכמדובר במוצר כמו עגלת תינוק, זה מוצר מאוד אינדיבידאולי, לכל אחד יש יכולות פיזיות שונות, רכב שונה, אזור מגורים שונה וכו'. לכן אם זו עגלה מושלמת ל-1, יתכן ולשני היא תהיה גרועה. לכן תמיד אני ממליץ:
א. לא להסתמך על עיקרון העדר אם לכולם יש אז זה בטח משהו טוב.
ב. לא להסתמך על המלצות, בטח ובטח לא של אנשי מכירות להם יש אינטרס למכור מה שטוב לעסק שלהם ולא מה שבהכרח טוב לכם.
ג. לעשות את הבדיקות לבד! לשים משקל של תינוק בכל עגלה, לנייד את העגלה בחנות ומחוצה לה. לעלות ולרדת מדרגה גבוהה. לנסות לקפל את העגלות עם הטיולון פעם שהוא פונה אליכם ופעם לכיוון הנסיעה (אם מתאפשר כמובן). להרים במצב מקופל עם המושב כדי להרגיש את המשקל. לבדוק ברכב.
לאחר כל אלו תוכלו לקבל מושג איך יראה הניוד והתפעול שלכם ביומיום.
אם יש פרמטרים שונים כמו מושב וכו' אז כמובן לשקלל את זה.
ועכשיו לשאלותייך. מיוס ניתנת לקיפול ביד אחת, די ברור לי למה אמרו לך שלא, מנסים למכור לך מוצר יותר רווחי לעסק שהראה לך.
את הלקלרק אני פוסל מראש. אני לא ממליץ על עגלות שבהן הטיולון חד כיווני. לדעתי וזה ע"פ מחקרים בנושא ולא בנושא (שמחזקים את אלו שבנושא). הוכח חד משמעית שתינוק שהיה מול הוריו עד גיל שנה + היה משכיל יותר, דיבר בשלב מוקדם יותר, ישן טוב יותר בלילה, היה יותר רגוע, הקשר עם ההורה היה חזק יותר. לכן אני אישית מראש פוסל ולא ממליץ על עגלות חד כיווניות.
שאר היתרונות לא רלוונטיים ברגע שיש חיסרון ענק.
לגבי הנונה, אם נשווה למיוס, הניוד של הנונה יותר נוח, יש לה ידית מתארכת ככה שזה גם יותר נוח להורים, יותר נוח לעלות ולרדת מדרכה גבוהה, ניתן לקפלה עם המושב כשהוא פונה לשני הכיוונים, המיוס רק לכיוון הנסעה. לכן אני חושב שנונה עדיפה. היא גם יותר זולה כרגע כי מקבלים כיסא בטיחות מתנה.
כמובן, כפי שרשמתי, ממליץ להתנסות לבד כפי שרשמתי ואז להחליט. לנייד עגלה ללא משקל לא נחשב, ההבדל עצום כאשר יש תינוק בפנים ותיק וכו'.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה קובי, ומה אתה חושב לגבי הנונה אטיב נקסט? או לגבי החדשה של צ’יקו?
עדן28/08/2023לגבי המיוס אני מאוד אהבתי אותה פשוט הקיפול שלה לי אישית היה פחות נוח והאמבטיה הקטנה נורא הפריעה לי במיוחד במדובר בתינוק חורף אני פשוט לא יודעת כמה זה קריטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אין מה לעשות ויהיו פשרות שצריך לעשות
קובי סופר28/08/2023שלום עדן,
אין מה לעשות ויהיו פשרות שצריך לעשות. מי שרוצה עגלה קלה צריכה להבין, כדי להגיע למשקל קל, דברים מצטמצמים בעגלה! זה אמבטיה יותר קטנה, טיולון יותר קטן וכו'.
ברוב העגלות, ניתן לעבור לטיולון לפני גיל חצי שנה כך שאם צפוף, אין בעיה לעבור לטיולון. טרם הקניה, צריך לבדוק בספרי ההוראות של כל עגלה רלוונטי, מאיזה גיל מאושר הטיולון לשימוש. או מלידה או מחצי שנה. את אלו שמחצי שנה, הייתי פוסל אם אין להם אמבטיה גדולה.
על הנונה כבר רשמתי בתשובה הקודמת האקטיב מציעה גלגלים מעט יותר גדולים ולכן, יכולת ניוד יותר טובה בדרך משובשת מאוד, מצד שני, הקיפול יותר גדול. אז זה לשיקולכם.
הצ'יקו חדשה, יותר מרווחת במעט אבל, היא יותר כבדה. לדעתי פחות נוחה לניוד בהשוואה לנונה.
לגבי מיוס, הקיפול שלה דווקא קל. דורש תרגול קצר. לא ניתן לקפלה עם המושב שהוא פונה אליכם, זה לדעתי החיסרון שלה בקיפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)