האם יש להתאים את התקן של כיסא הבטיחות לרכב?

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• האם יש להתאים את התקן של כיסא הבטיחות לרכב?
    אורי
    29/08/2023

הי קובי,
    לגבי כיסא בטיחות הבנתי שיש להסתכל בספר הרכב האם יש צורך בכיסא עם תקן בטיחות אמריקאי או אירופאי ואם בתקינה הישנה או החדשה.
    בדקתי בספר הרכב שלי (יונדאי I20 2012) וראיתי שמדובר בתקן אירופאי תקינה ישנה.
    רציתי לקנות את הצ'יקו נקסטפיט זיפ לפי המלצתך, וראיתי שהוא אכן מאושר לפי התקן האירופאי אך לפי התקינה החדשה ולא הישנה כפי שאני כביכול צריך.

האם זה דבר שאני באמת צריך לבדוק?
    או לחילופין מה קורה במידה וקונים רכב אחר והכסא לא מתאים לתקן הרכב החדש?

אודה לתשובתך.
    אורי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זה לא רלוונטי

קובי סופר
    29/08/2023

שלום אורי,

זה לא רלוונטי. בישראל כל הרכבים מאושרים בתקינה אירופאית! גם אמריקאים בייבוא אישי, חייבים לעבור התאמות לתקינה אירופאית.

עם זאת, חגורות הבטיחות, איזופיקס והתקן טיאטרלי זהים בשתי התקינות. לכן זה לא משנה איזה כיסא רוכשים, שנה, תקן וכו'.
    ההתקנה תהיה זהה עם איזופיקס או חגורה.
    כל עוד אין תקינה חדשה או שינוי משמעותי זה לא רלוונטי. סביר שלא יהיו כאלו כי מבנה החגורות לא השתנה עשרות שנים. האיזופיקס נכנס לדרישה מתחילת שנות ה-2000 וגם כאן, לא צפוי שינוי בשנים הקרובות ואף הרחוקות.
    יותר צפוי שיחזרו להשתמש בהתקנה עם חגורת בטיחות ויזנחו את האיזופיקס. לזה כל הכיסאות בנויים בכל מקרה.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו