מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- אינגליזינה אלקטהגל04/10/2023
התלהבנו ממש מהאינגליזינה אלקטה ומישהי זרקה לי שהפסיקו את הייצור של העגלה באיטליה.
זה נכון? לא הצלחתי למצוא מידע על זה בשום מקום..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ממש לא נכון
קובי סופר05/10/2023שלום גל,
ממש לא נכון. אני מניח שמי שזרקה זו מוכרנית בחנות שאינה שילב. מזכיר, לאנשי מכירות יש אינטרס למכור לכם מה שיש להם בחנות ולא מה שיש למתחרים.
האלקטה הוא דגם חדש שהושק רק לפני כשנה כך שאין שום סיבה שירד מפס הייצור.
בייחוד שהוא נמכר בקצב מעולה באיטליה (ארץ המקור).
בכל אופן, אני ממליץ לא להתלהב מהדגם. יש לו המון חסרונות.
הוא לא נוח לניוד, קשה מאוד יהיה לעלות מדרגה גבוהה איתו.
ממליץ תמיד, לשים משקל של 12 ק"ג בעגלה, לנייד אותה בחנות ובחוץ (אם מתאפשר). לעלות ולרדת מדרכה גבוהה כך תראו אם היא נוחה לכם לניוד או לא. לדעתי לא אבל זה אינדיבידואלי.
החיסרון הגדול ביותר לדעתי הוא הידית הקבועה שלא מתארכת, אם ההורים גבוהים זה חיסרון ענק. גם אם לא, עדיין יש חיסרון משמעותי, בשלב הטיולון כאשר הוא פונה לכיוון הנסיעה ומשכיבים את המושב, גב המושב חוצה באופן גס את קו ידית האחיזה, זה אומר שמושב הטיולון מגיע כמעט לאזור הברכיים של ההורה הדוחף. זה גם לא הכי נוח להתנייד כך, כמובן שגם כאן, ממליץ לנסות בחנות, לראות ולהבין, אולי לכם זה יהיה אחרת.
בנוסף, זה לא מאפשר לתלות כלום על ידית האחיזה, בייחוד לא תיק שיהיה ממש באזור ראש התינוק.
בהמשך, אם נרצה לחבר טרמפיסט, זה אומר שהבורד של הטרמפיסיט יצטרך להיות מאחורי קו ידית האחיזה, דבר שירחיק מאוד את ההורה מידית האחיזה, הניוד בכלל לא יהיה נוח.
חיסרון נוסף ש-2 שאלות מתחת הסב את תשומת ליבי, לא ניתן לקפל את האלקטה עם המושב שהוא פונה לכיוונכם, רק לכיוון הנסיעה. היות ומומלץ להיות עד גיל שנה ואפילו שנה + עם המושב שהוא פונה לכיוונכם, לדעתי מדובר בחיסרון גדול. הפירוק וההרכבה של המושב יחסית מסורבלים ולרוב זה יהיה מתסכל. גם כאן, תתנסו לבד, בסוף הכל אינדיבידואלי, יש כאלו שיחוו תסכול רב ויש כאלו שזה בשבילם קלי קלות ולא קריטי.
בכל מקרה, המלצה שלי, לא להסתמך על אנשי המכירות בחנויות! יש להם אינטרס למכור מה שטוב לכיס שלהם ולא מה שטוב לכם באמת. בשילב אינגלזינה זה מותג הבית, יש להם אינטרס למכור אותו מכיוון שאין תחרות.
בחנויות האחרות, אין אינגלזינה אז האינטרס שלהם יהיה ללכלך על מה שאין ולהלל את מה שטוב להם.
בסיכומו של דבר, הכי נכון זה לבקש הדרכה מאנשי המכירות איך לקפל, לתפעל וכו'. לומר להם תודה ואז לעשות לבד הכל, לנייד את העגלה בחנות ומחוצה לה כפי שהסברתי, לנסות לקפל לבד עם מושב הטיולון, פעם שהוא פונה אליכם (באם יש צורך אז לפרק ואז לקפל, לאחר מכן לפתוח ואז להרכיב את המושב כי כך יראה היומיום שלכם), פעם שהוא פונה לכיוון הנסיעה. לאחר מכן, להרים את העגלה במצב מקופל. לסיום אם מתאפשר אז לבדוק ברכב שנכנס, איך נכנס ואז לקבל החלטה אם העגלה נכונה לכם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה גם בנושא העגלה הזו
נוי06/10/2023מלבד החסרון הזה של השכיבה ושאין יכולת לא לשים תיק , למה היא בעצם לא טובה לנסיעה ?
עשיתי בה שימוש בחנות עם בובה דמו שמאוד כבר ממש משוקלת והיה אחלה לנייד איתה ממש .
אני ממש רוצה אותה ומנסה להבין למה החסרון הזה עולה על היתרונות
אין לה שום יתרונות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
בחנות כל העגלות נוסעות אותו הדבר
קובי סופר08/10/2023שלום נוי,
בחנות כל העגלות נוסעות אותו הדבר. גם עם בובת דמה. זה לא כמו לנייד עם תינוק ועם תיק ודברים בסל ועל מדרכה מקרטעת. לכן אני רושם תמיד, לשים 12 ק"ג (זה משקל ממוצע של תינוק בן שנה, עוד לפני שדיברנו על התיק ומה שבסל).
לאחר מכן, אם מתאפשר לעשות את הניוד מחוץ לחנות, על מדרכה, חצץ, דשא וכו', לעלות ולרדת מדרכה גבוהה. לעשות את אותו הדבר עם עגלה אחרת, לצורך העניין אם עושים זאת בשילב עם בוגבו בי 6 או דרגון פליי.
אז תוכלו להרגיש לבד את ההבדלים!
לי לצורך העניין האינגליזנה הרגישה לא נוחה לניוד עוד לפני ששמתי משקל בתוכה. עם זאת, זה התחום שלי, אני יכול להבין אם מוצר נוח יותר או פחות גם מבלי לשים משקל.
החסרונות כפי שציינתי הם: יכולת ניוד פחות טובה ממתחרות רבות, המושב חוצה את קו הידית לדעתי חיסרון ענק, לא מבינים עד כמה כאשר זה תינוק ראשון. אי היכולת לקפל עם המושב שהוא פונה אליכם, חיסרון ענק, כמו שציינתי, נשאלה כאן שאלה של INBAR כמה שאלות מטה שמחפשת טיולון מחליף לאינגלזינה. גם כאן, לא מבינים עד כמה זה חיסרון גדול עד שלא משתמשים.
ההמלצה שלי, לגשת לחנות, לשים את הטיולון שהוא פונה אליכם, לפרק אותו, לקפל. להרכיב שוב, לפרק ולקפל כדי לקבל אומדן.
אין ידית מתארכת, מעבר לחיסרון שהמושב חוצה את קו ידית האחיזה, מעבר לחיסרון שיהיה קשה לעלות ולרדת מדרגה גבוהה, זה חיסרון אם יש הורה גבוה, זה חיסרון אם רוצים לחבר טרמפיסט בעתיד, אז התינוק יעמוד מאחורי קו ידית האחיזה, להזכיר שאם נרצה להשכיב את המושב, הטרמפיסט יצטרך להיות עוד יותר רחוק, אז ההורה יצטרך ללכת רחוק מאוד מהידית, הורה נמוך, בקושי יצליח להגיע לידית.
היתרון המרכזי לדעתי זו האמבטיה, ענקית, מפנקת, מתכווננת שזה די ייחודי.
הטיולון סופר רחב, לדעתי זה יתרון אבל גם חיסרון, אין קירות תומכים בצדדים, עם התינוק נרדם/נוטה בזמן ישיבה, אין מה שיתמוך בו.
לסיכום: אני תמיד רושם, תעשו בדיקות, תתנסו, תקפלו, תתפעלו וכו'. אם להרגשתך המוצר טוב ועונה לצרכים שלכם, אז אפשר ללכת עליו בלב שלם.
אני כאן רק לציין יתרונות/חסרונות ולא מעבר! אני משתדל תמיד שלא להמליץ על כלום, רק לכוון ובסוף מדגיש, תעשו את הבדיקות כמו שצריך! עם משקל נכון ולנייד בחנות ומחוצה, לקפל עם המושב שהוא פונה אליכם ולכיוון הנסיעה. להרים במצב מקופל, לבדוק ברכב וכו'. ככה תקבלו החלטה אם המוצר נכון לכם או לא!
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)