מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- התלבטות בין 2 עריסות נצמדותחן17/11/2023
היי קובי ראיתי שכבר ענית על שאלה לגבי משהי שמתלבטת בין עריסה נצמדת של משי פלוס לבין צ׳יקו נקסט טו מי דרים- אמרת שמבחינה בטיחותית אין הבדל. אבל קראתי קצת וראיתי שבציקו יש רצועות חיסור למיטה מה שבמשי אין + לציקו יש 11 מצבי גבוה. ולמשי 6 . לציקו יש 4 גלגלים ולמשי 2 השניים הנוספים הם לא גלגלים…אני מנסה להבין אם אלו קריטריונים חשובים בהכרעה מאחר ומבחינת מקרה, ואורך זמן שימוש , המשי פלוס אכן עדיפה .
תודה מראש
חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לדעתי לא
קובי סופר17/11/2023שלום חן,
לדעתי לא אבל כמובן שזה אינדיבידואלי ויש כאלו שעבורם הדברים הנלווים חשובים.
מניסיוני לא משנה כמה מצבי גובה יש, בפועל משתמשים ב-2 או 3 מהם.
רצועות לא רלוונטיות בעריסה כמו שלא רלוונטי בעגלת אמבטיה.
לגבי גלגלים, כאן זה תלוי אם אתם מניידים בבית, הבעיה שהצ'יקו רחבה ולא תעבור ברוב מפתני הדלתות כך שאני לא רואה צורך בגלגלים.
בסיכומו של דבר, בטיחותית אין הבדל (כל עוד יש אישור מכון התקנים למוצר, זה באחריותכם לבדוק!)
ההבדלים הם טכניים, ברוחב, בגלגלים, במצבים וכו'. כאן זה כבר שיקול אישי. יש הצפה בשוק של עריסות נצמדות, מחומרי גלם שונים עץ, בד, וכו'.
אתם צריכים להתאים את המוצר לבית ולצרכים שלכם.
אני לדוגמא העדפתי לרכוש לילדים שלי מיטת מטר בכלל ולא עריסה, ידעתי שאין בכוונתי להוציאה מהחדר אז הרוחב היה יתרון לילדים וחיסרון שהיא קבועה בחדר וכמו שציינתי, לא היה לנו תכנון להוציאה. אז התינוקות הרוויחו מרחב פנימי. יש לה מצב גובה גבוהה כך שהיה נוח להכניס ולהוציא תינוק בלי להתכופף. בזמנו לא היה עניין של נצמד ובדיעבד, גם היום לא חושב שזה משהו שהיה קריטי לנו אם הייתי צריך לרכוש.
לכן בסופו של דבר, זה מאוד אנדיבידואלי. בטיחותית אין הבדל בתנאי שיש אישור תקינה.
כל השאר, תלוי בכם, בבית, צרכים וכו'.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתלבטות בין 2 עריסות - המשך
חן18/11/2023תודה על התגובה
אני מנסה לאתר את אישור מכון התקנים ולא מצליחה
צ’יקו זאת חברה ידועה - מצאתי 2 דגמים שבאישור רק לא את הדגם שאני מעוניינת בו - next 2 me dream
ולגבי המשי פלוס - של סופר בייבי אין שופ איזכור למרות שמצויים בכל מקום שיש אישור תו תקן של מכון התקנים לשימוש עד גיל חצי שנה
מה דעתך? לא מצליחה לקבל החלטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
צריך ליצור קשר עם מכון התקנים
קובי סופר19/11/2023שלום חן,
צריך ליצור קשר עם מכון התקנים.
לצערי במרשתת וגם באתר מכון התקנים קשה למצוא מידע!
כמוכן, אין לדעת אם המידע אמין. כבר נתקלתי לא פעם במסמכים מזויפים.
הדרך היחידה היא רק יצירת קשר.
בנוסף, צריך להבין שהתקנים משתנים, לחלק מהיצרנים יש אישור ישן ולא חדש. לחלק יש אישור רק לעריסה ולא לעריסה נצמדת וכו'.
זה נושא פרוץ שאין עליו פיקוח!
הדרך היחידה להיות בטוחים היא יצירת קשר מול מכון התקנים, מעבדת מכניקה והידראוליקה. לחלופין, אני מצאתי שדרך דף הפייסבוק אפשר לשלוח הודעה והם יתנו כמעט את כל המידע.
לאחר מכן לברר אם יש אישור לדגם שאותו רוצים לרכוש + אישור בדיקת ש' (בדיקת ש' מוודאת שבמשלוח לארץ באמת הגיע הדגם שנבדק ולא משהו אחר). מדוע בדיקת הש' חשובה? כפי שציינתי, אם יצרן קיבל אישור לעריסה ובפועל הביא עריסה נצמדת, אז בדיקת הש' אמורה למנוע זאת.
ניתן גם לבקש את כל המסמכים מהיצרנים/יבואנים אבל, א' רוב היבואנים לא יספקו זאת, מכיוון שיש מידע על היצרן ויש פחד שיבואן אחר מנסה לקבל מידע, בנוסף יש חשש שיזייפו את המסמך.
ב'. כפי שרשמתי קודם, היו מקרים שזייפו מסמכים ולכן לדעתי פניה ישירה למכון התקנים היא הדרך הכי טובה לדעת מה אנחנו הולכים לרכוש.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)