מידע רפואי
פורומים
- יוגה, מדיטציה
- גניקולוגיה - רפואת נשים
- הפרעות קשב וריכוז
- שיער, עיצוב שיער, שיער יבש
- פיזיותרפיה
- יעוץ זוגי ודייטינג
- יחסים, זוגיות ונישואין
- ניתוחים גינקולוגים בלייזר
- יתר לחץ דם, לחץ דם גבוה
- וטרינריה
- אספרגר - PDD, אוטיזם, חינוך מיוחד
- הפרעות קשב וריכוז - טיפול לא תרופתי
- אורתופדיה - כירורגית כף יד
- תרופות ייעוץ תרופתי
- אורתופדיה אונקולוגית, גרורות בעצמות
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
פרופ` אלי הרשקוביץ
מנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמנה, סוכרת, מחלות עצם מטבוליות, בלוטות התריס ויותרת הכליה ועוד.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
- החלפת כיסא בטיחות ועגלהאלינור18/11/2023
שלום, קובי.
שמי אלינור. אני אם לתינוקת בת 11 חודשים, כמעט, ואני מעוניינת להחליף לה את כיסא הבטיחות. כרגע יש לי כיסא שמצב השכיבה שלט, הוא קצת בישיבה. עד היום הוא היה נהדר, כיוון שהיא סבלה מריפלוקס ואי אפשר היה להשכיב אותה בשום אופן.
כיום, כשהיא נרדמת, הראש שלה נשמט כלפי מטה ואני לא רגועה בנסיעה כשהיא כך מאחור. אני מעוניינת להחליף לכיסא בטיחות בשם: בייבי טרנד קאמבר מי.
האם אתה מכיר אותו/שמעת עליו? מצ"ב תמונה.
בנוסף, אני חייבת להחליף את עגלת הספורטליין הכבדה מאד בטיולון, על אף שאני ממש אוהבת אותה וגם מעדיפה שהיא תהיה עם הפנים אליי.
אבל אין לי ברירה, עקב כאבי גב וקושי להרים את העגלה לבגאג'.
על איזה טיולון היית ממליץ? אציין שחשוב לי שיהיה לה נוח ומרווח ושיהיה לה "פגוש" להניח את רגליה.
ראיתי טיולון צ'יקו גודי וריקרדו. את הגודי פלוס שאני רוצה, אין להשיג. הריקרו לקסה עלית נראה מוזר, אבל אהבתי שהוא מסתובב כלפי ההורה. השאלה אם הוא מספיק מרווח, נוח להורה ובטוח לילד?
לתשובותיך אודה,
אלינור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני ממליץ קודם כל על בטיחות
קובי סופר19/11/2023שלום אלינור,
השאלה איזה כיסא יש? בנוסף, האם יש כוונה שגם לאחר גיל שנה הכיסא יהיה נגד כיוון הנסיעה?
אני ממליץ קודם כל על בטיחות. לצערי כיסאות בייבי טרנד לא נמצאים בטופ ולכן אני לא ממליץ עליהם.
המומלץ ביותר לדעתי עם שכיבה מדהימה הוא צ'יקו נקסטפיט זיפ.
בעל דירוג הבטיחות הגבוה ביותר ויש לו גם את מצב השכיבה הטוב ביותר. הוא יקר אבל, משך השימוש סופר ארוך ובכל זאת, אנחנו רוכשים כיסא בטיחות, עדיף לרכוש את הבטוח ביותר!
לגבי טיולון, אין הרבה טיולונים דו כיווניים בשוק, אלו הקיימים לדעתי לא מוצלחים כנ"ל הרקארו, יש המון פשרות, לדעתי רוב אם לא כל הרוכשים שלהם ירכשו בהמשך טיולון חד כיווני נוסף.
טיולון חד כיווני נוח יותר לניוד, קיפול, תפעול וגם קל וקומפקטי יותר.
אני תמיד מציין כאן שספורטליין הן עגלות כבדות וצריך לקחת זאת בחשבון. זה גורם לרכישת טיולון בשלב מוקדם מידי. לצערי עבורכם זה כבר לא רלוונטי.
בכל זאת ההמלצה שלי לנסות למשוך עוד טיפה עם העגלה.
אם בכל זאת טיולון אז חד כיווני.
המומלצים לדעתי הם סילבר קרוס ווינג 1, ספורטליין וייפר, פג סלפי. הם באזור ה-1000 ש"ח ומטה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לכיסא הבטיחות ולטיולון
אלינור19/11/2023לילה טוב, קובי.
תודה לך על המענה המהיר והמפורט מאד.
לשאלתך לגבי הכיסא שיש לי כיום - גראקו, extend2fit.
הוא יותר מדיי יושב.
לגבי העגלה, לצערי, רוב ההיריון ובעיקר בחודשיים האחרונים, הייתי מאושפזת ולא הייתה לי החוויה של ללכת לראות ציוד לתינוקת, לבדוק ולבחור.
אני גם לבד ולא היה לי את מי לשלוח בשביל לעשות זאת.
10 ימים אחרי הלידה שוחררני ולא היה לי כלום. נסעתי לחנות שהכרתי, קניתי מה שהמוכר המליץ לי והוא זה שהראה והרים... לי עדיין היה אסור.
לכן נפלתי עם עגלה כבדה, אבל היא מאד מפנקת. האמבטיה שלה גדולה במיוחד והידית מתכווננת למספר גבהים, סל גדול.
אז, מה כעת?
התחלתי לפרק את הטיולון מהשילדה וכך להרים לרכב. אין לי ברירה.
אשמח לדעת - באיזה גיל מעבירים לטיולון?
שוב, תודב לך על המענה.
אלינור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדובר בכיסא משולב בוסטר משהו שאני פחות ממליץ
קובי סופר20/11/2023שלום אלינור,
מדובר בכיסא משולב בוסטר משהו שאני פחות ממליץ.
היצרנים מנסים לעשות כיסאות הכל באחד שיתאימו מגיל לידה עד גיל 12 שנים. זה גימיק שיווקי.
בפועל, לא ניתן לתכנן מוצר שיהיה נוח גם לתינוק קטן בחודשים הראשונים לחייו וגם לילד בן 10-11 שנים. פער הגדלים הוא עצום.
לכן יש פשרות לכל גיל.
אני תמיד ממליץ לרכוש לפי הסדר.
סלקל, כאן עוד אפשר לדלג על הסלקל עם רוכשים כיסא בעל שכיבה טובה כמו צ'יקו נקסטפיט.
כיסא בטיחות עד 30 ק"ג.
בוסטר עם רצועות או ללא, תלוי כמה מושכים עם הכיסא.
יש 2 אפשרויות לדעתי:
1. למשוך עם הגרקו עד גיל שנה, אז להפוך עם כיוון הנסיעה. הנוחוחת תשתפר פלאים. מומלץ למשוך עד גיל שנתיים נגד הכיוון, זה יותר בטיחותי. מצד שני, בגרקו זה יהיה פחות נוח. עם הכיוון, כמו שרשמתי, הנוחות תהיה מעולה.
אפשר לשים מגביה מתחת לגרקו כדי שישפר את השכיבה כאשר הוא נגד הכיוון. יש ספוג מגביה. יכול לשפר במעט את הנוחות.
2. לרכוש כיסא בעל שכיבה יותר טובה. צ'יקו נקסטפיט לדוגמא, ברייטקס מרתון ששניהם גם הטוב הבטיחותי.
לגבי העגלה, גם כאן תמיד אני רושם, המוכרים ממליצים על מוצרים שטובים לעסק שלהם ולא תמיד לטובת הלקוח.
אם הוא ראה שאת מתקשה להרים, היה נכון מצידו לכוון למוצר קל יותר.
לא שאני אומר שספורטליין עגלה רעה, רשמתי כאן לא מעט אודותיה שזו אחת העגלות הטובות ביותר ביחס לעלות/תועלת. היא לא יקרה ומספקת תמורה כמו של עגלות שעולות פי 2 ממנה ואף מתעלה עליהן בדברים מסויימים. החיסרון הגדול הוא המשקל.
לגבי טיולון, ההמלצה שלי מגיל שנה.
אם התינוק עדיין מולך ורוצה לראות אותך, אז אני ממליץ למשוך עם העגלה ככל הניתן. אם לא קריטי לפרק, אז המשקל של השלדה לבד הוא טיפה מעל טיולון ממוצע כך שהחיסרון הוא רק בהתעסקות של פירוק והרכבה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, קובי.
אלינור20/11/2023תודה רבה לך על המענה המפורט וההסברים.
אשמח לדעת מהיכן ניתן לרכוש את המגביה לכיסא הבטיחות?
איך זה אמור להיראות...?
ושוב, רוב תודות.
אלינור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש במגוון אתרי אונליין
קובי סופר21/11/2023שלום אלינור,
יש במגוון אתרי אונליין. פשוט לרשום בגוגל:
ספוג מגביה להתקנה נגד כיוון הנסיעה של כסאות וסלקלים
זה נראה כמו הספוג מצוף לבריכה רק יותר עבה ויותר קשיח. אפשר גם לדלג על הרכישה ולגלגל מגבות מתחת לבסיס הכיסא. לדעתי הספוג יותר יעיל מכיוון שהוא בעובי הבטיחותי הנכון כלומר, לא מגביה יותר מדי ולא פחות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, תודה!!!
אלינור21/11/2023אתה מדהים. רוב תודות,
אלינור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?