מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- חוות דעת ברייטקס פופולר החדשנדיה09/12/2023
צהריים טובים,
אשמח לחוות דעתך על ברייטקס פופולר החדש החל מגיל לידה (מושב לילד שני ברכב). האם מבחינת בטיחות שווה לבולווארד או שעדיף לקנות בולווארד נוסף? בנוסף האם הפסיקו לייצר את הבולווארד? באתר של ברייטקס הדגם לא קיים.
תודה ושבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
חדש = אין מושג
קובי סופר09/12/2023שלום נדיה,
חדש = אין מושג! הדגם טרם נבחן במבחן השוואתי ולכן אי אפשר לדעת האם הוא טוב או לא. אי אפשר להשוות לדגמים אחרים.
כמוכן, חלק מהדגמים שאני ממליץ מומלצים מידיעה שהצילו חיים בזמן אמת. המבחנים ההשוואתיים נעשים במעבדה ובמהירויות נמוכות/בינוניות. בחיים האמיתיים יש המון גורמים משתנים שלא ניתן לבחון במעבדה.
הבולווארד עדיין מיוצר ונמכר וגם מוצג באתר ברייטקס הרשמי.
לדעתי הוא, המרתון או האדבוקט יהיו רכישות עדיפות נכון להיום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה. שאלה נוספת.
נדיה10/12/2023תודה לך על התגובה. נקנה עוד בולווארד.
בנוסף, יש לנו את הטיולון לומי בייבי בוס שימשיך לילד השני. האם ניתן לחבר אליו טרמפיסט או שהשלדה קלה מדי ועדיף להימנע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אין בעיה לחבר טרמפיסט
קובי סופר11/12/2023שלום נדיה,
אין בעיה לחבר טרמפיסט. עניין המשקל לא בעייתי.
זה רק בעייתי אם תולים דברים על הידית. לכן אם מחברים טרמפיסט עדיף להימנע מתליית תיק/שקיות על הידית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה ברשותך (לבינתיים)
נדיה11/12/2023אם הילד הבכור יהיה בן 2.7 בלידת היחד השני, האם כבר עדיף לקנות לו בוסטר רצועות ואת מושב הבטיחות להעביר לתינוק? כרגע שוקל בסביבות 13 ק"ג גובה כ90 ס"מ.
שוב המון תודה על התשובות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לדעתי זה בהחלט עדיף על פני כיסא
קובי סופר12/12/2023שלום נדיה,
לדעתי זה בהחלט עדיף על פני כיסא.
זה טיפה יותר צר, ישרת לטווח הארוך והדגמים המובילים מקבלים דירוגי בטיחות מדהימים.
הדגם עם הדירוג הטוב ביותר נכון להיום הוא גרקו נאטוילוס גרואו סנאגלוק.
אחריו יש את ברייטקס גרואו ווית' יו קליקטייט.
הגרקו קיבל דירוג טיפה יותר גבוה והוא גם זול יותר ולכן אני נוטה להמליץ עליו.
מצד שני, יש לכם את ברייטקס ואתם מנוסים עם מערכת הקליקטייט ככה שגם ללכת עליו זו אופציה מעולה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומבחינת הנתותנים של הילד הגדול
נדיה14/12/2023האם זה בסדר להעביר לבוסטר מבחינת גיל/ משקל/ גובה כבר בעוד כארבעה חמישה חודשים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אם זה לגיל שנתיים פלוס אין בעיה
קובי סופר16/12/2023שלום נדיה,
ציינת שזה מיועד לגיל 2.7. אם זה לגיל שנתיים פלוס אין בעיה.
הבוסטרים האלו ע"פ היצרנים מתאימים מגיל שנה. אני פחות ממליץ. מנסיוני הם טובים מגיל שנה ושמונה חודשים. מגיל שנתיים הם כבר מעולים וכפי שציינתי, פתרון עדיף על כיסא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה! עזרת לי מאוד.
נדיה17/12/2023* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך אתה ממליץ ככה?
מיכל20/12/2023איך אתה בלב שקט ממליץ לשים ילד בן פחות משנתיים בבוסטר רצועות? אנשים שמבינים בבטיחות ממליצים להשאיר עד מינימום גיל שנתיים נגד הכיוון ובחלק מהמדינות זה חוק!
ממש חוסר אחריות לשמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תודה על הלימוד הלא הכרחי
קובי סופר20/12/2023שלום מיכל,
אם תקראי את כל התגובות שלי תראי שאני ממליץ על כך שעד גיל שנתיים מומלץ להיות נגד הכיוון ואף מציין (בחלק מהתגובות) שהחוק השבדי הוא עד גיל 4 שנים נגד הכיוון. עד כמה שידוע לי בכל המדינות למעט חלק ממדינות סקנדינביה החוק הוא כמו בארץ, מגיל שנה ניתן להפוך. באף מדינה נכון להיום אין חוק שמחייב להיות עד גיל שנתיים נגד הכיוון. בהמון מדינות יש דיבור להפוך את זה לחוק אך עד שלא יעשה ניצמד לחוק היבש.
בנוסף, אני לא המלצתי על בוסטר רצועות לפני גיל שנתיים רק ציינתי שלדעתי גיל שנה ו-8 חודשים זה גיל המינימום שלדעתי אפשר לעבור אליו מבחינת נוחות והתאמת התינוק למוצר (למרות שהיצרנים והתקנים מאשרים מגיל שנה). לא מתוך המלצה לעשות כך רק כדי להבהיר שבגיל שנתיים ושמונה בהחלט אין בעיה.
אם תקראי את השאלה של השואלת תראי שהגיל אשר ציינה הוא שנתיים ושמונה חודשים.
מכאן שכל אחד יעשה את השיקול שלו. רוב ההורים הרבה לפני גיל שנתיים הופכים את הכיוון. לא מתפקידי לחנך הורים!
בייחוד כאשר הורים רוכשים בהמוניהם סלקל דונה.
עגלות ע"פ מותג/אופנה. עגלת יויו לניו בורן.
כיסאות בטיחות סיניים, כועסים עליי שאני ממליץ על מזרן נושם יקר ועוד ועוד.
אני כאן רק להמליץ על מוצרים, לציין דירוג בטיחותי אם נשאלה שאלה על מוצרי בטיחות ולהמליץ בהתאם לשאלת השואל ולכן התשובה מופנה לשואל ולא לכלל הגולשים באתר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)