מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- עגלת צ'יקו מיסהשר19/12/2023
אני מתלבטת אם לרכוש צ'יקו מיסה היא נראת טוב ויציבה, אבל אני בכלל לא מוצאת עליה חווות דעת. מה דעתך עליה ?
שאלה נוספת שיש לי היא כמה קריטי זה סלקל להתחלה או שאפשר ישר כיסא בטיחות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זה דגם חדש ולכן אין הרבה מידע
קובי סופר19/12/2023שלום שר,
זה דגם חדש ולכן אין הרבה מידע.
היא נמכרת פחות משנה. גם בעולם בקושי נמכרת, כלומר לא בכל מדינה שצ'יקו משווקת הדגם הזה נמכר.
לכן קשה לי ללקט מידע אודותיה נכון להיום.
זה אומר שאני לא יודע לומר כיצד תתפקד לטווח הארוך. אמינות, חסרונות משמעותיים וכו'.
מבדיקה פיזית שעשיתי, אני חושב שאמבטיה טובה אין יותר מידי מה לפרט, מרווחת, שכיבה מלאה, מזרן טוב.
לדעתי הטיולון הוא הדבר החשוב יותר כי משך השימוש בו ארוך הרבה יותר מהאמבטיה.
לגבי השכיבה, אין שכיבה מלאה. יש שיפוע קל. למרות השיפוע השכיבה היא בסדר, כל עוד עוברים לטיולון בגיל חצי שנה. אם כן, זהו שיפוע קל ולא בעייתי. אני רואה רק חיסרון קל למי שירצה להשכיב על הבטן בטיולון, כשיש שיפוע זה פחות מאפשר.
בכל אופן, הדבר שהכי פחות אהבתי זו הזווית של ידית האחיזה, היא יותר מידי מעלה ולא אלכסונית כמו במרבית העגלות. הדבר גורם לכמה חסרונות:
1. יהיה פחות נוח להתנייד/לתמרן/לפנות/לעלות ולרדת מדרגה גבוהה.
2. לדעתי להורה גבוה הידית תהיה רחוקה ולהורה נמוך היא תהיה טיפה גבוהה. אפשר לשחק עם הגובה אבל אז היא תהיה עוד פחות נוחה לניוד.
לסיום, אני חושב שהמחיר המבוקש עליה גבוה ביחס לתמורה, כל זאת מכיוון שהיא נמכרת ברשת של היבואן, היא כן נמכרת לעוד חנויות במספר מצומצם אבל המחיר די זהה אצל כולם.
אני חושב שבמחיר זול יותר אפשר לרכוש דגמי סיילו של ספורטליין או את העגלות שלנו של בייבי בוס. מקבלים מוצרים יותר ותיקים, משלמים פחות ולדעתי מקבלים מוצרים יותר מוצלחים.
בכל מקרה, ההמלצה שלי תמיד, לגשת לחנות, לשים משקל של 12 ק"ג בכל עגלה, לנייד את העגלות בחנות ומחוצה לה. לעלות ולרדת מדרגה גבוהה. כך תוכלו לראות אם המוצר נוח לכם לניוד.
לנסות לקפל לבד עם מושב הטיולון. להרים במצב מקופל לבדוק ברכב.
לגבי סלקל או כיסא. זה שיקול שלכם. היתרונות של סלקל הם בזווית שכיבה עדיפה על כל כיסא. אם הולכים על כיסא אז צ'יקו נקסטפיט מספק את זווית השכיבה הכי קרובה לסלקל ואז החיסרון הזה לדעתי די מתבטל. כמוכן הנקסטפיט קיבל את דירוג הבטיחות הגבוה ביותר כך שאם הולכים על כיסא זו ההמלצה שלי.
יתרון נוסף לסלקל הוא הניוד. רוב התינוקות נרדמים במהלך הנסיעה. כאשר הם בכיסא נאלץ להוציא אותם מהכיסא לעגלה, בדרך כלל כל הוצא מהרכב לשמש תעיר אותם. בסלקל שמים כיסוי בד, שולפים מהרכב, מניידים ידנית או על עגלה ובכך הם נשארים לישון. אם זאת יש לקחת בחשבון ששהייה ארוכה בסלקל אינה בריאה. מכאן יש לעשות את השיקולים שלכם אם היתרון של הסלקל רלוונטי או לא. אם נלך ישר על כיסא אז כמובן שיש יתרון של חיסכון כספי די משמעותי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)