מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- סוגי עגלות וסלקל דונהמאי31/12/2023
היי קובי
יש לי כמה שאלות
אתחיל קודם בחשוב ביותר
היתה לי עגלה בוגבו בי 6 שאני מאוכזבת ממנה מאוד ואני מחפשת עגלה שונה ממנה במיוחד כזאת שלא מתנדנדת והראש של הילד לא יורד למטה שזה מה שקרה לי בבוגבו, יכול להיות שזו תקלה בכמה עגלות אבל שמעתי על זה כבר מכמה בנות, אז אשמח לשמוע איזו עגלה אתה ממליץ מהבחינה הזו?
מעדיפה גם עגלות עם אמבטיה גדולה יחסית
הבנתי שאתה פחות ממליץ על דגמי פג פרגו החדשים כמו ויואצה וולוצה, מדוע?
האם זה שהמעצור בצד זה יכול לדעתך לגרום לבעיות כמו שהרגל פוגעת במעצור בזמן הליכה וזה אפילו יכול לגרום לעגלה לעצור?
היה לי טיולון כזה שהיה נעצר אפילו באמצע הכביש..
האם זה יכול לקרות גם בעגלות של פג פרגו?
יש מעצור בצד גם באינגלזינה אלקטה, האם זה יכול לקרות גם בה? או שעדיף עגלה עם מעצור באמצע?
אשמח לשמוע גם דעתך על הדגמים של עגלות ספורטליין
פרו, xl, pl, פולד
האם בטיחותיים? האם פולד עושה הרבה תקלות?
איזה דגם שלהם הכי מוצלח לדעתך ומדוע?
והאם זה נכון שבדגם עם הכרום/ניקל נהיים שריטות וקילופים? ואיזה מהם עדיף מהבחינה הזו הצבע כרום או ניקל כסוף?
איזה מהעגלות שציינתי טובה יותר לדעתך? אינגלזינה/פג פרגו/ספורטליין? האם ידוע לך אם גם בהן יכול לקרות שהראש יורד למטה או לא?
שאלה נוספת לגבי סלקל דונה
האם עבר מבחני בטיחות וריסוק ומה הציון/דירוג שקיבל יחסית לאחרות?
האם בטיחותי הן מבחינת סלקל ברכב והן מבחינת טיול איתו?
והאם לרכוש אותו עם האיזופיקס שלו הופך אותו לבטיחותי יותר?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ההמלצה שלי להתנסות לבד
קובי סופר31/12/2023שלום מאי,
ההמלצה שלי להתנסות לבד. זה לפני הכל. אני יכול להמליץ על מוצר שאני יודע שהוא מעולה ולך הוא לא יתאים. כי אני חושב שהבי 6 עגלה מעולה למעט האמבטיה. היות והאמבטיה לתקופה קצרה והטיולון לטווח ארוך אז אני מאוד ממליץ עליה למי שרוצה לרכוש עגלה בסכומים היקרים. כמובן שאני חושב שחבל על הכסף כי יש מוצרים לא פחות טובים ולדעתי עדיפים בהרבה פחות. בסוף זה שיקול של ההורים אבל, אין חכם כבעל ניסיון ולכן ממליץ להתנסות עם המוצרים.
לשים משקל של תינוק בכל אחד מהדגמים שאתם שוקלים לרכוש.
לנייד את העגלות בחנות ומחוצה לה, לעלות ולרדת מדרגה. לקפל עם הטיולון פעם שהוא פונה לכיוונכם ופעם לכיוון הנסיעה. להרים במצב מקופל להרגיש אם המשקל מתאים לכם. לבדוק ברכב וכך תקבלו החלטה של מה נכון לכם.
לגבי הנטיה מטה בבי, אני לא מכיר דבר כזה. השאלה אם זה קרה באמבטיה שזה באמת דבר שקורה בחלק מהעגלות או בטיולון?
לרוב כשזה קורה זה לכיוון ההפוך וההטייה לכיווון הרגליים שזה דווקא מעולה וזווית הרבה יותר בריאה ונכונה לתינוק. אם זה לכיוון הראש אז זה לא תקין ובדרך כלל מעיד על משהו לא תקין שניתן לסדר.
לגבי פג, אני חושב שהדגם הכי מוצלח שלהם זה הבוק.
הדגמים החדשים פחות מוצלחים לדעתי. לתחושתי הם ברמה סינית למרות שפג פרגו זו חברה איטלקית והעגלות מיוצרות באיטליה. איכות ההרכבה והפלסטיק נראים לי שונה ביחס לדגמי העבר של פג. אותו כנ"ל לאינגלזינה.
גם בויוצ'ה גם בולוצ'ה וגם באלקטה אין ידית מתארכת שזה חיסרון ענק לדעתי. לכן ממליץ להתנסות בניוד כפי שרשמתי.
לגבי מעצור בצד, לא אמור לגרום לבעיות אבל זה תלוי בעוד גורמים כמו ידית מתארכת, כאשר אין כזו אז עומדים יותר קרוב לעגלה ואז יש יותר סיכוי לפגוע בברקס עם הרגל. גלגלים גדולים או קטנים, בגלגלים קטנים הברקס יותר בולט החוצה אז שוב יש סיכוי להיתקל בו, שילוב של 2 הדברים מן הסתם עוד יותר יוכל לגרום לכך.
לגבי סיילו, לדעתי הפולד פחות מוצלחת. הקיפול לא נוח לביצוע וכך גם הפתיחה. ניוד לא הכי נוח וכן, היא תהיה פחות חזקה מסיילו כי הגלגלים קטנים וזה משפיע על המוצר. הכל כמובן גם תלוי באופי הטיול. להורה עירוני שמטייל בעיר או קניון אין הבדל בחוזק. להורה שיורד מדרגות כי יש השפעה על גודל הגלגל והקפיצים. אני לא יודע אם יש לפולד יותר תקלות משאר הדגמים. זה לא נתון שביידי אבל כפי שרשמתי, תלוי באופי הטיול.
לדעתי דגם הXL הוא המוצלח ביותר שלהם. צריך לקחת בחשבון שהוא טיפה כבד מהממוצע גם בהשוואה לבי, ויוצ'ה או אלקטה.
לכן המלצתי לנסות לקפל לבד ולהרים במצב מקופל.
לגבי שריטות, זה משהו שיקרה בכל עגלה אם היא תפגע בקרקע, תשתפשף על קיר, תגרר על הרצפה במצב מקופל ועוד.
לכן השריטות יהיו זהות על כל צבע. בשלדה ניקל פחות יראו את השריטות אבל, אם זה על שלדה שחורה, שלדה שחורה ניתן לצבוע בטוש ארטליין או ספריי מתכת וכל השריטות ייעלמו. אז לדעתי יש יתרון לשלדים שחורים.
לגבי המלצה, כפי שרשמתי, להתנסות לבד עם העגלות כפי שרשמתי ואז לקבל החלטה. כפי שרשמתי, אני יכול להמליץ ובסוף ההמלצה לא תהיה טובה לצרכים שלכם כי לדעתי הבי עדיפה בחלק מהדברים על העגלות שציינת ובסוף לכם היא לא הייתה טובה.
לגבי דונה, יש לו דירוגי בטיחות סבירים, יש סלקלים עם דירוגים הרבה יותר טובים ולכן אני פחות ממליץ. כמוכן, שהייה ארוכה בסלקל אינה בריאה לתינוקות. כשיש סלקל כמו דונה העצלנות מעודדת את ההורה לנייד את התינוק בסלקל ובכך לעשות משהו שפחות טוב לתינוק לפי דעתי לפחות.
לכן אני מראש לא ממליץ על המוצר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)