מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום
.jpg)
- עזרה בבחירת עגלה ראשונההדס08/02/2024
היי,
היינו במספר חנויות למוצרי תינוקות בכדי לחפש עגלה והאמת שעדיין לא מצאנו עגלה שמוצאת חן בעיננו. מה שחשוב לנו זו עגלה שתהיה עם אמבטיה וטיולון דו צדדי (עד 22 קג) וכן אופציה לסלקל (עדיף לא רק של מותג מסוים). מזרון שיהיה נוח ואיכותי. רוב המזרונים נראו פשוטים חוץ מאנגליקה שנמכרת בשילב. בד שניתן לכבס. עגלה שתהיה גם עירונית אבל גם מתאימה לטיולים. שלא תהיה גדולה מידי ושתהיה כמובן נוחה לקיפול ולא כבדה. על מה אתה ממליץ? בינתיים ראינו את הנגליזנה בשילב (מצאה חן בעינינו מבחינת גימור ואיכות, אך מעט גדולה), סייבקס (הפריים 4 גדול וכבד ויתר הדגמים מעט מרגישים קטנים), בוגבו לא אהבנו (גודל קטן יחסית ועיצוב) והעגלה שנמכרת בלעדית במוצצים נראית נחמדה אבל האיכות נראית לא משהו יחסית למחיר. על איזו עגלה אתה ממליץ? כבר אנחנו מבולבלים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אין עגלה מושלמת
קובי סופר09/02/2024שלום הדס,
אין עגלה מושלמת. בכל עגלה נמצא יתרון מול חיסרון.
צריך ללכת על הדגמים בהם החסרונות הם דברים שתוכלו לחיות איתם.
בנוסף, האמבטיה היא החלק המשתמש לטווח הקצר יותר ולכן לדעתי יותר נכון לשים לב לכיוון הטיולון.
מזרני האמבטיה הם לא דבר קריטי בחודשים הראשונים. אם תשימו לב במזרני מיטה, רוב המזרנים הם בעלי צד קשיח כמעט כמו אבן, הסיבות הן א. בטיחות. ב. הנוחות פחות קריטית לתינוקות שרק מתחילים להתפתח.
לגבי אינגלזינה אני לא יודע איזה דגם ראיתם. יש אלקטה שלדעתי לא מומלצת ויש אפטיקה שלדעתי הרבה יותר מוצלחת אבל גם יותר כבדה וגדולה בקיפול ואז זה באמת שיקול שלכם אם תוכלו להתמודד עם פחות נוחות להורה אבל יותר נוחות לתינוק.
אפשר גם לבדוק את המקבילה של אינגלזינה וזו פג פרגו ולוצ'ה אך גם היא טיפה כבדה ומסורבלת.
הייתי ממליץ להתמקד בהן אם החסרונות שציינתי לא קריטיים לכם.
לגבי הנונה, גם אני חושב שהמחיר רחוק מלהצדיק את התמורה אך כך זה כאשר המוצר נמכר בעלדית ברשת אחת ואין תחרות.
אם בכל זאת רוצים יותר קל, יותר פרקטי ועדיין בעל יכולת שטח, יכולת עירונית, בדים נשלפים לכביסה ואחריות ארוכה, אפשר לבדוק את הבייבי בוס טייגר שלנו שלדעתי עונה היטב לדרישות וגם במחיר סביר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומה לגבי אויסטר 3?
הדס09/02/2024היינו בבייבי סטאר וראינו את העגלה הזו. שמעתי שהשלדה לא חזקה. איך היא העגלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אותו סיפור כמו נונה ואינגלזינה
קובי סופר11/02/2024שלום הדס,
אותו סיפור כמו נונה ואינגלזינה. מוצר אשר בעלדי לרשת אחת ולכן נמכר במחיר גבוה בהרבה ממה שהוא שווה (לפחות לפי דעתי).
העגלה עצמה בסך הכל טובה, השלדה לדעתי דווקא חזקה מאוד.
החיסרון המרכזי הוא המשקל. היא די כבדה. כמו שאני רושם תמיד, צריך להתנסות פיזית עם המוצרים כדי להבין מה נכון לכם.
צריך לשים משקל של 12 ק"ג לפחות בכל אחד מהדגמים הרלוונטיים, לנייד את העגלות בחנות ומחוץ לחנות. לעלות ולרדת מדרגה גבוהה. לנסות לקפל לבד עם הטיולון פעם שהוא פונה לכיוון שלכם ופעם לכיוון הנסיעה (אם ניתן). אם לא, אז לשים את הטיולון מולכם, לפרק ואז לקפל כדי להבין שזו פעולה שתעשו כמה חודשים ואם זה מתאים לכם או לא, יש כאלו שמתייאשים די מהר ורוכשים טיולון בשלב מוקדם מידי.
לאחר עניין הקיפולים, להרים את העגלות במצב מקופל עם הטיולון מוחובר אליהן כדי להרגיש את המשקל, להתנסות גם בהרמה לרכב ולבדוק אם הכל נכנס באופן נוח ותקין.
בעגלות ללא ידית מתארכת, אני ממליץ לחבר את הטיולון לכיוון הנסיעה, להשכיב את גב המושב ואז להתנייד כך בחנות לראות אם זה נוח לכם באזור הרגליים.
לאחר כל אלו תוכלו לקבל החלטה של מה נכון לכם ומה פחות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח גם לקבל מידע
אפרת12/02/2024שלום,
אשמח גם לקבלת מידע על עגלה לקניה,
מחפשת עגלה יציבה, חזקה, קלה לעליה במדרגות ואוטובוסים
אך עם כל זה קלה במשקל.
וכן מתקפלת בקלות
על איזה דגמים אתם יכולים להמליץ לי?
(אשמח לשמוע על כמה אופציות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לדעתי הבייבי בוס בובקט שלנו מושלמת למשימה
קובי סופר12/02/2024שלום אפרת,
לדעתי הבייבי בוס בובקט שלנו מושלמת למשימה. נמכרת קרוב ל-5 שנים, בעיקר במגזר החרדי שהצרכים שציינת הם בדיוק הצרכים שלהם: חוזק, אוטובוסים, רוחב צר, משקל קל. לא סתם היא הפכה להיות העגלה הכי נמכרת במגזר החרדי במקביל לבוגבו בי 6 (שירדה מפס הייצור).
היא לדעתי גם עדיפה על הבי שעלתה כפליים! היא יותר קלה, יורת נוחה לניוד, יותר קלה לקיפול ופתיחה, יש 5 שנות אחריות, כל הבדים יורדים לכביסה והסיבה למכר הגבוה במגזר החרדי, שם לא מושפעים מטרנדים או רשתות חברתיות, שם מי שמרוצה ממליץ למשפחה וחברים וכך כמו כדור שלג זה נמכר יותר ויותר.
לכן זו ההמלצה שלי.
כמובן כמו תמיד, אני משוחד ולכן ממליץ לא להאמין לי! לגשת לחנות לבד, לשים משקל של תינוק בעגלה, לנייד אותה בחנות ומחוץ לחנות, לעלות ולרדת מדרגה גבוהה. לאחר מכן לקפל את העגלה עם המושב שהוא פונה אליכם ופעם נוספת שהוא פונה לכיוון הנסיעה. לאחר מכן להרים את העגלה במצב מקופל להרגיש את המשקל יחד עם הטיולון. לבדוק ברכב אם יש וכך תקבלו החלטה איזו עגלה עדיפה לכם.
מלבד הבייבי בוס יש את הבוגבו בי 6 שעונה לדרישות אך כפי שציינתי, ירדה מפס הייצור ונשארו יחידות בודדות שלה בארץ.
יש את סייבקס מיוס אך לדעתי הבי עדיפה עליה וכפי שהבנת אני חושב שהבובקט עדיפה על שתיהן.
שאר האפשריות הן כבדות במשקל ולכן לדעתי לא נכונות למי שמתנייד בתחב"צ.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלגלים קטנים
אפרת18/02/2024שלום,
קודם כל, תודה על התשובה המהירה...
דבר שני,
מהסתכלות על הדגמים שהבאתם,
היה נראה לי שהגלגלים של הבייבי בוס בובקט וכן של בוגבובי 6
די קטנים, האם אני צודקת?
האם זה לא משפיע על הנוחות בעליה במדרגות וכן לאוטובוסים?
(אני מדברת בעיקר על אוטובוסים עירוניים - שלא מקפלים את העגלה)
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהHartan Racer GT
אפרת18/02/2024וכן,
מה לגבי העגלות הבאות?
מאמס אנד פאפס סולה 2,
abc design
וHartan Racer GT?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הגלגים לא כלכך קטנים
קובי סופר19/02/2024שלום הדס,
למעט הבי, הגלגלים לא כלכלך קטנים הם בגודל בינוני. ביחס למשקל הקל שיש לדחוף ובזכות מייסבים איכותיים בתוך הגלגלים (גם בבי) ו-4 קפיצים איכותיים, כל שלושת העגלות יודעות להתנייד בצורה סופר נוחה וקלילה. בזכות הידית המתארכת הן ירדו בקלות מדרגות. בנוסף לבי וגם לבובקט, יש רוחב צר בין הגלגלים והם נכנסות בקלות במעברים צרים, שתיהן הכי נמכרות במגזר החרדי, הסיבות הן בדיוק מה שציינת, צורך להתנייד במדרגות ואוטובוסים. יותר רחב מהן זה כבר טיפה יותר בעייתי וזה החיסרון של כל שלושת העגלות שציינת:
הן מאוד רחבות, מסורבלות וכבדות. לכן אני חושב שהן פחות יתאימו. הסולה פחות נוחה לניוד כי הגלגלים שלה פשוטים, אין ידית מתארכת או קפיצים טובים. האחרות די נוחות לניוד אבל כפי שציינתי כבדות ורחבות כך שבמקומות צפופים הניוד לא יהיה נוח בכלל. גם במדרגות כשעולים זה לא יהיה פשוט. הן כן הרבה יותר חזקות אבל לדעתי בגלל אי הנוחות רוב ההורים עם צורך כמו שלך די מהר יזנחו אותן לטובת טיולון פשוט וקל.
חייב לציין שעליה במדרגות עם עגלה פתוחה ותינוק אסורה על ידי מכוני התקנים והיצרנים! הדבר מביא לשחיקה מהירה של העגלות! אם זאת די ברור שחייבים אז חייבים. כאן יש יתרון גדול לבייבי בוס וגם לבי. יש 5 שנים אחריות לבייבי בוס ו-4 לבי.
זה חשוב מאד כי השחיקה המהירה תביא לתקלות והאחריות די תכסה כמעט הכל.
בספורטליין יש רק שנה כך שמעבר לגיל שנה יתכן ותאלצו לשלם עבור תיקוני העגלה.
לסיום, ממליץ לקחת את הילד הכי קטן, להושיב בבייבי בוס בובקט וגם בבי 6. לנייד בחנות ומחוץ לחנות, לעלות ולרדת מדרגה/מדרגות ואז תקבלו החלטה של אם זה נוח לניוד וקליל או לא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בוסטר גב סייבקס
שלום וברכה, מחפשת המלצה לכיסאות בטיחות צרים שמאפשרים חגירה בטוחה של שלושה כסאות במושב האחורי, חוץ מה- graco slimfit.
ספורטליין פולד 2025 יתרונות חסרונות
מחפשת טרמפיסט לעגלת סלסה
ייעוץ בנושא קניית טיולון
מה דעתך על נונה ובייביבוס
Babysafe - כסא בטיחות
רכישת טיולונים לבת שנתיים
רעש לבן לתינוק - מומלץ?
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)