איך להראות לתינוקת בת 4 חודשים "את העולם"?

מנהל הפורום

קובי סופר
קובי סופר
לקביעת תור אצל קובי סופר ללא פרסום בפורום

• איך להראות לתינוקת בת 4 חודשים "את העולם"?
    יעל
    11/02/2024

אני רוצה לטייל עם הקטנה בחוץ (4 חודשים אבל נולדה בשבוע 37, כרגע משקל 5.5 ק"ג), אבל באמבטיה היא לא רואה כלום חוץ משמיים.
    גם אם אשים אותה על הבטן יש לה רק חריץ קטן להסתכל דרכו החוצה, והיא בעיקר תתעסק בלהצליח להחזיק את הראש ולהתעצבן.
    האם אפשר להעביר לטיולון בגיל הזה?
    אם לא, מתי אפשר?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תלוי איזו עגלה יש לכם

קובי סופר
    11/02/2024

שלום יעל,

תלוי איזו עגלה יש לכם. לא בכל עגלה ניתן להעביר לטיולון.
    דווקא ברוב העגלות הפתח בגגון האמבטיה גדול, האמת גם שזו המטרה, שהתינוקות יתאמצו כדי לראות את העולם, אז הם מחזקים חגורת כתפיים וצוואר.
    דווקא העניין של לראות את העולם בכלל לא חשוב בגיל הזה! המאמץ הרבה יותר חשוב.
    הליראות את העולם בלי להבין כלום רק מבלבל אותם, מפחיד אותם ויכול אפילו להזיק במקרים מסוימים.
    בשלב הטיולון כבר הרבה יותר פתוח להם, כאשר הטיולון יפנה אליכם תוכלו גם לדבר איתם המון ואז להסביר להם מה הם רואים נניח, הנה כלב שחור לדוגמא, כך מתחילים להכניס להם למוח מושגים וצבעים והמוח שלהם זה ספוג שמקבל הכל בשלבים האלו.
    במחקרים שעשו ראו בבירור שהורה שהיה מול התינוק ודיבר איתו והסביר לו כל דבר, אפילו גם שההורה דיבר בטלפון או עם מישהו אחר, התינוק ספג.
    כאשר התינוק פנה החוצה בלי הסברים מה שקרה היה הפוך, חלקם פחדו, חלקם דווקא אהבו אבל לא הבינו כלום ובעקבות זאת גם ישנו פחות טוב בלילה. כולם בלי יוצא מן הכלל החלו לדבר בשלב מאוחר יותר. לכן אני תמיד ממליץ שהתינוק יהיה מולכם עד גיל שנה + או לפחות עד גיל שנה.
    אני יודע שזה פחות קשור לשאלה כרגע אבל חשוב להבין שיש להסביר לתינוקות מה הם רואים לכן לא הייתי ממהר להעביר לטיולון, כן הייתי נותן להם להתאמץ להציץ החוצה, זה בריא מבחינה פיזית ולא מזיק קוגנטיבית כי הם מסוגלים להרים עצמם רק למספר דקות.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו